Gydytojų konsultacijos

Širdies ir kraujagyslių sistema

    Klausimas užduotas - 2010-05-07 15:20:28

    laba diena, tik vakar sugrizome is KMUK. Musu vaikelis turi bedu su sirdele. Epikrizei tike vikso prirasyta o as nelabai ka ismanau ir nezinau kur ieksot info apie tai. gyd tiesiog pasake kad atvaziuot po men. trumpai pacituosiu: matoma 6untin4 srov4 i6 neu=sidariusio AL. Av vo=tuvai atviri. tarpskilvelines pertvaros raumenyje 4 mm defektas. tarpriesirdines pertvaros vidurineje dalyje 4.4mm defektas. EKG normos ribose. Man net skaityt baisu toks vaizdas kad visa sirdele jo baisia nesveik. Ar gali taip but kad laikui begant tie visi defektai isnyks. kas tada jei ne??? Ar jis gale sgyvent normalu gyvenima?? Aciu labai.

    Atsakymas

    Sveiki, norint Jūsų atveju patarti, reikia labai tikslių tyrimų duomenų, todėl savo nuomonės pareikšti negaliu. Jums rekomenduočiau kreiptis pas vaikų kardiologus, galbūt reikia pasikonsultuoti su Vilniaus Santariškių gydytojais - vaikų įgimtų ydų specialistais - atlikti visus tyrimus dinamikoje, kad parinkti tinkamiausią gydymą, priežiūrą Jūsų vaikeliui.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-05-07 10:15:29

    Laba diena.Man 22 metai, visada jauciuosi mieguistas. Kraujospudis ~140/80, pulsas 50. Kiek zinau tai aukstas kraujospudis ir zemas pulsas. Ka daryti?

    Atsakymas

    Sveiki, Jūsų kraujo spaudimas yra ties viršutine normos riba. Kol kas gydyti nereikia, tačiau koreguoti savo gyvenimo būdą, mitybą tikrai būtų svarbu. Be to reikia dažniau pamatuoti kraujospūdį, ar tikrai nebūna didesnio kraujo spaudimo. Na, o pulsas yra tikrai retas - gali būti silpnumas - reto pulso pasekoje, todėl rekomenduočiau kreiptis pas gydytoją - 24 val EKG monitoravimui - kad ištirti, ar nebūna dar retesnio pulso epizodų, laidumo sutrikimų.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-05-05 10:50:58

    47 m. moteris serga kepenų ciroze. Ar tikami vartoti vaistai nuo kraujospūdžio Kaptopril. Jei ne tai kokie tinkamiausi? Kasdien vartoja Spirix ir Simepar arba Carsil. Ačiū.

    Atsakymas

    Kaptopril yra trumpai veikiantys (iki 6 val.) vaistai. Šiais laikais yra gerokai veiksmingesnių, veikiančių 24 val. vaistų. Dėl tinkamiausio parinkimo rekomenduočiau pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2010-05-03 04:43:02

    Laba diena, turiu problemą su kraujo spaudimu pvz.,ryte146/81 pulsas 66, vakare 137/72- 75, dieną staigiai krenta iki91/57-85, kritimas būna staigus, taip, kad aš turiu gultis, nes ir rankų neturiu jėgos pakelti. Šeimos gydytoja sako, kad tai širdies nepakankamumas, kardiologė pripašino krūtinės anginą. Pastoviam gydymui vaistai neskiriami. Prieš porą mėnesių susileidau 20amp Mildronati, laikinai pagerėjo- dabar vėl tas pats.Patarkite ką daryti Pagarbiai Marija Žygavičienė

    Atsakymas

    Sveiki, jei Jūs jaučiatės blogai, reikėtų atlikti detalius tyrimus, kad nustatyti tikslią diagnozę - krūvio mėginį, echokardiogramą, padaryti kraujo tyrimus. Turint šiuos duomenis, galima atsakyti į Jūsų klausimus tiksliau ir Jums pagelbėti.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-05-01 14:58:10

    Sveiki, as esu is klaipedos, sportininkas (irkluoju) esu lietuvos rinktines narys, ir noreceiau kad jus man patartumete. Tai va man yra desiniojo sirdies skilvelio ekstrasistoles, ir noreciau suzinoti ar tai yra labai pavojinga, ar greit butu galima jas pasalinti, ir ar pavojinga intensyviai sportuoti, aukstu kruviu kur pulsas pakyla 190k/min, seip mano tetis yra taip pat kardiologas Vidmantas balsys (dirba klaipedos universistetineje ligonineje) sako kad tai nera labai pavojinga , bet taippogi noreciau ir kitu pasiteirauti, yra dabar daug problemu su sportu, dispanceryje del sios problemos nepraleidzia. Viskas prasidejo turbut po vasaros, jau dispanceryje buvo pastebeta kad esu siek tiek pervarges ir sake mazinti kruvius(as taip ir padariau), dabar pries kokius 3 men, vel buvau, tai uzfiksavo tas ekstrasistoles, ir jos niekaip nedingsta, geriu Mildronata 2x per diena,gudobeles,PreductalMr 2x per diena,beto Magni. Is kur galejo atsirasti ekstrasistoles , nezinau, infekciju jau ieskojau, nieko nerado skydliaukei viskas puiku, magnio,kalio,cinko netruksta pilnai uztenka. Tiketina kad yra 1 infekcija,bet ji neturetu buti susijusi su sirdimi,daugiau su skrandziu. Dar buvo uzdetas tox aparatas, tiksliai nepamenu kaip vadinasi, kuri turejau nesioti visa para ir parodo kiek buvo ekstrasistoliu, buvo ju apie 40 visa para. Svarbiausia zinoti ar rizikinga dirbti aukstu kruviu

    Atsakymas

    Sveiki. Jei ekstrasistolės fiksuotos iš dešiniojo skilvelio ir jų per visą parą nustatyta tik 40 - tai nėra pavojinga. Svarbu, kad kraujyje pakaktų elektrolitų - kalio, magnio, kad nebūtų lėtinės infekcijos požymių, nes tai gali skatinti ekstrasistolių padaugėjimą. Kad nuspręsti dėl sporto intensyvumo, rekomenduočiau atlikti krūvio mėginį ir įsitikinti, koks krūvis kokius pakitimus elektrokardiogramoje sukelia - ar padaugėja ekstrasistolių, ar ne.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-04-29 13:09:01

    Prie 3 metus patino dešinės kojos sąnarys, šiuo momentu sąnarys gerokai patinęs, kojos apimtis padidėjusi 2 cm. ryte kojos tinimas šiek tiek atslūgsta. norėčiau paklausti ar tai galėtų būti susiję su širdimi? buvau pas sąnarių gydytoją ir ginekologa, ligos nerado.

    Atsakymas

    Sveiki, manau, kad sąnario patinimas negali būti be priežasties, todėl būtina pakartotinai pasikonsultuoti su reumatologu ir traumatologu, atlikti išsamesnius tyrimus, tiek radiologinius ( rentgenogramą, magnetinį rezonansą..), tiek kraujo tyrimus. Širdies liga neturėtų sąlygoti sąnario patinimo - tegali būti ligos, pvz reumato, išraiška.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-04-25 19:18:31

    Laba diena. Noreciau paklausti del ko reiktu nerimauti, persirgau plauciu uzdegimu, vartojau daug antibiotiku,po ju nuo zemo spaudimo pasikete i padidejusi, budavo 115/78 dabar visad 130+/80 jau praejo puse metu vis dar sunku atsigauti, krecia nezymus drebulys,salcio baime lyg tirpsta kaire ranka,prakaituoja delnai buvo atlikta daug tyrimu, hematologe pasake, kad kraujyje sumazejo trombocitu, bet lyg ir nieko daugiau nemato nors pries liga buvo normalus ju kiekis. Del ko reiktu nerimauti?Skydliaukes tyrimai idealus, infektologe pasake, kad negali buti infekcija, nes nera temperaturos. P.S. Man 18 metu mokausi mokykloje.

    Atsakymas

    Sveiki, visada persirgus sunkia infekcija, organizmas nusilpsta - iseikvoja daug rezervų kovai su infekcija, tiek poveikį palieka antibiotikai. Būtina yra stebėti kraujo tyrimą- uždegiminius rodiklius - CRB, ENG ir bendrą kraujo tyrimą - ar tikrai nelikę uždegiminės ligos pasekmių. Reikia pakartoti plaučių nuotrauką - ar nėra liekamųjų požymių po pneumonijos. Jei yra kokie nukrypimai - reiktų kreiptis pas specialistus. Jei viskas normos ribose, tiesiog reiktų stiprinti organizmą.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-04-22 11:40:58

    Man sutrinka širdies ritmas (virpėjimas), ar gerai darau, jei vartoju tuo metu po dvi tabletes ritmonorma 150, po 2 val. dar dvi tabletes, atsistato Man Pakruojo renimacijos skyriuje (panaikino) atstatydavo su corderonu. Ar nepyknaudžiauju savo sveikata. Lankiausi pas gydytojus Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, nerado priežasties.Spaudimas norma, bet pulsas 80-90. pagarbiai Laimutė Stokaitė

    Atsakymas

    Sveiki, jei nėra organinės širdies ligos, ritmo atstatymui vartoti ritmonormą galima ir yra pakankamai saugu. Reiktų pasvarstyti klausimą dėl ritmo palaikymo - kad kuo ilgiau išsilaikytų sinusinis ritmas. Galima vartoti ir ritmonormą, tačiau griežtai kas 8 val, nes vėliau jo veikimo nelieka - taigi, minimali dozė yra 150 mg 3 kartus kas 8 val. Būtų tikslinga išsitirti skydliaukės hormonus, ieškant ritmo sutrikimų priežasties, tikslinga vis patikrinti kalio, magnio kiekį organizme.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-04-07 19:50:39

    Laba diena!man 22m.per ziema buvau labai neaktyvi,tai ant pavasario labai nusilpau.nuolatos jauciu nuovargi,ima ziovuliukas,jauciuosi silpna,sunku ka nors dirbti,buna svaiksta galva.dazniau pradejau matuotis kraujo spaudima tai virsutinysis buna zemas 105-110retai buna didesnis.pries savaite baigiau gerti papildus gerimax ju gerimo metu jauciaus siek tiek geriau.siuo metu gydausi skrandzio ir zarnyno uzdegima.kuom galeciau sau padet?kokius preparatus gert?daznai stresuoju esu nervinga. aciu

    Atsakymas

    Sveiki, pirmiausiai, Jums patarčiau atlikti kraujo tyrimus - ar nėra mažakraujystės, mikrolelementų stokos, lėtinės infekcijos, sutrikusios skydliaukės funkcijos. Jei visi tyrimai normos ribose, tiesiog rekomenduočiau pradėti sportuoti, daugiau laiko praleisti gryname ore, sukoreguoti darbo - mokslo - poilsio režimą, pavartoti polivitaminus.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-04-06 06:36:36

    Laba diena. Norėčiau pasiteirauti tokios informacijos. Man yra nustatytos dvi įgimtos širdies ydos (tiesa, dėl vienos neaišku, ar įgimta, ar įgyta): Aortos triburio vožtuvo anomalija (vietoj trijų burių yra tik dvi ir 2-3 laipsnio nesandarumas), ir mitralinio vožtuvo raumenėlis yra įplyšęs (bent taip aiškina gydytojai) ir yra 1 laipsnio nesandarumą, na ir dar trumpo PQ sindromas. Man pakankamai dažnos aritmijos ir tachikardijos. Esu jauna moteris ir su vyru kaip ir planuojame šeimos pagausėjimą. Todėl norėčiau pasiteirauti, ar man reikėtų kažkaip pastiprinti širdies raumenį, ar atlikti papildomus tyrimus (paskutiniai daryti prieš naujuosius metus), jei planuojam pastojimą vasaros pabaigoje? Jau susitariau į konsultaciją pas ginekologą. Žinau, kad reikės eiti pas kardiologus, tačiau dar norėčiau gal prieš tai kažkaip paruošti savo organizmą. Gal yra kažkas, apie ką turėčiau žinoti daugiau? Dėkoju už atsakymą.

    Atsakymas

    Sveiki, nėštumas iš tiesų yra didelis krūvis ir sveikos moters širdžiai, na, o jei jau yra širdies patologija - reikia atlikti išsamius širdies tyrimus, aptarti riziką tiek mamai, tiek būsimam kūdikiui. Jūsų atveju - aortos voržtuvo patologija yra įgimta, kuri jau sąlygoja II-III laipsnio AoV nesandarumą. Yra būtina atlikti detalų echokardiografinį tyrimą - kad išaiškinti kylančios aortos diametrus - ar nėra išsiplėtimo, kuris yra labai pavojingas nėštumo metu, ar nėra išsiplėtęs, nusilpęs kairysis skilvelis, patikslinti vožtuvo nesandarumo laipsnį. Dar būtinai rekomenduočiau atlikti holter monitoravimą ir elektrofiziologinį tyrimą - dėl ritmo sutrikimų, esant trumpam PQ. Tokiu atveju svarbu apsidrausti nuo pavojingų ritmo sutrikimų nėštumo metu. Linkiu Jums didelės sėkmės ir sveikatos.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-31 17:37:02

    siandien 2010,03,31 dirbant lauko darbus (pavargus nesijauciau) staiga uzejo labai stiprus skausmas sirdies plote,plito i kaire ranka,spaude nugaroje,sunku buvo judeti.Isgeriau aspirino,nitroglicerino,skausmas nurimo tik po valandos.veliau jauciausi gerai.panasus priepolis buvo pries metus ramybes busenoje,tada EKG nieko nerode.Ar galvoti apie kokia rimta liga.

    Atsakymas

    Sveiki, manau, Jums reiktų kreiptis pas šeimos gydytoją ir atlikti pagrindinius tyrimus, kad galima būtų diferencijuoti skausmo priežastį. Esant įtarimui dėl kardiologinės skausmo priežasties, reiktų atlikti ne tik ramybės elektrokardiogramą, bet ir krūvio mėginį, ultragarsinį tyrimą, rentgenologinį tyrimą.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-31 08:26:53

    laba diena, man 23m pries 1m pradejau gerti vaistus nuo AKS. ir beveik tiek pat laiko kankina permusimai.kraujo tyrimai rodo siek tiek cholester padidejima, triglicerid padidejima, ir siek tiek kalio sumazejima. kalio karts nuo karto pageriu bet nepraeina permusim. darant EKG nepavyksta uzfiksuot perm., gydytojas taip pat nieko negirdi kai klausosi.taip pat pastebejau kad rytais ir vakarais pulsas nukrinta iki 50/min.taigi ka daryti ir ar tai labai rimta?

    Atsakymas

    Sveiki, pirmiausiai, reiktų objektyvizuoti širdies ritmo sutrikimus - atlikti Holter monitoravimo mėginį, kuris registruoja 24 val širdies ritmą. Pagal gautus rezultatus būtų aiškiau, kiek širdies permušimų yra per parą, koks didžiausias ir mažiausias pulsas - ar reikia gydyti antiaritminiais vaistais, ar pakaktų koreguoti mikroelementus, vartojant kalio ir magnio preparatus. Įdomu, kokius vaistus vartojate kraujospūdžio gydymui - gal tų vaistų korekcija padėtų pakoreguoti ritmo problemas. Sėkmės Jums.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-28 12:53:02

    Laba diena, man 22 metai, jau ilgą laiką skundžiuosi žemu kraujo spaudimu, dažniausiai žemas būna apatinis 110-60 ar 70,jaučiasi galvos svaigimas, silpnumas, taip pat kelias savaites jaučiau širdies plote dūrimą bei tirpsta rankos ypač pirštai, rankų venos būna išsiplėtę ir jaučiasi tempimas dažniausiai ryte atsikėlus, yra buvę ir dieną, kai kairės rankos pirštai pradėjo mėlynuoti nuo išsiplėtusių venų ir tirpo. Esu buvus pas šeimos gydytoją, po rankos užtirpimo, darė kardiogramą, tačiau kardiograma buvo gera.

    Atsakymas

    Sveiki, kad vertinti Jūsų savijautą, duomenų iš Jūsų aprašymo nepakanka. Manau, Jums būtų tikslinga atlikti kraujo tyrimus - mikroelementų kiekį kraujyje, bendrą kraujo vaizdą - dėl mažakraujystės ar kitų pakitimų. Vertinant Jūsų aprašytus simptomus, duomenų už organinę širdies patologiją nepakanka, tačiau jei Jums lieka neaiškumų, kreipkitės pas šeimos gydytoją detalesniems tyrimams.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-23 10:55:17

    Apie 10 m vartoju vaistus nuo kraujospūdžio, kuris yra 150/90, pulso dažnis 45-55. Pastaruoju metu jaučiu permušimus, ypač atsigulus. Prieš 10 dienų, naktį, pasijutau blogai, akyse pradėjo dvejintis vaizdas, tarsi švytuoklės švytavimas, atsirado pykinimas,einant \"mėtymas į šomus\". Staigiai atsiguliau į Joniškio ligoninę. Kaklo kraujagyslių echoskopijos ir kompiuterinės tomografijos tyrimai pokyčių neparodė. Buvau gydomas tradiciškai kaip nuo insulto. Dabar savaigimo eidamas nejaučiu, bet blogiausia yra vakare, kai atsigulu, vargina širdies permušimai ir juos lydintis labai nemalonus jausmas, svaigimas. Prašau, patarkite ką daryti, kur kreiptis? Pagarbiai, S.Ž.

    Atsakymas

    Sveiki, vertinant Jūsų nusiskundimus, manau, kad viena iš didesnių problemų yra retas širdies pulsas. 45 kartai per minutę yra bradikardija ir, galimai, atsiranda gelbstinčios ekstrasistolės, kurios jaučiasi kaip širdies permušimai. Pirmiausiai reikia peržiūrėti Jūsų kraujospūdžiui gydyti vartojamų vaistų sąrašą ir koreguoti pagal pulsą. Būtų tikslinga atlikti Holterio monitoravimą - registruoti širdies ritmą 24 val - kad objektyvizuoti ritmo sutrikimus, nustatyti rečiausią ir didžiausią širdies susitraukimų dažnį, atlikti ultragarsinį širdies tyrimą, ar nėra organinės širdies patologijos, skydliaukės funkcijos tyrimus,mikroelementus kraujyje. Taigi, manau, kad Jums būtų tikslinga kardiologo konsultacija ir pagilintas ištyrimas, bei gydymo korekcija.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-19 07:12:51

    Norejau paklausti kas tai yra mitralinio voztuvo bures su daugybiniais fibrozes zidineliais. Kas tai ?jei galite atsakykite el. pastu man asmeniskai vaida.petrauskiene@sodra.lt

    Atsakymas

    Sveiki, mitralinio vožtuvo burės apžiūrimos tiksliausiai ultragarsinio tyrimo metu, tiek per krūtinę ( transtorakaliai) tiek per stemplę. Persirgtas uždegimas organizme gali palikti fibrozės židinėlius ant vožtuvų burių. Taip galimai yra ir Jūsų atveju. Nors iš savo praktikos Jums galiu pasakyti, kad kiekvienas tyrėjas vertina kiek skirtingai ir jei Jums išlieka neaiškumų, kartokite tyrimą detalesniam vožtuvo įvertinimui.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-18 17:05:17

    turiu problemu su nuovargiu ir miegu, man rodos kad kazkas blogai sirdziai bet dariausi echoskopija sake kad viskas gerai nors nuo fizinio kruvio jauciu krutinen kaitinama durima kuris vargina, o kuo labiau nuvargstu tas durimas daros vis stipresnis taip gaunas kad kuo labiau nuvargstu tuo sunkiau uzmigti, nezinau gal patempes ka nors esu ar ka del to greit pavargstu letai atsigaunu gal galetumet bent pasakyt nuo ko reiketu pradeti kad issprest sia rimta problema, dekui labai uz demesi

    Atsakymas

    Sveiki, manau Jums būtų tikslinga išsitirti stuburą - gal būtent stuburo pokyčiai sąlygoja duriančio tipo skausmus krūtinėje nuvargus. Taip pat būtų tikslinga atlikti kraujo tyrimus, kad paneigti mažakraujystę, mikroelemetų stoką, lėtinę infekciją, kt priežastis. Jei objektyvių priežasčių nėra, kreipkitės psichoterapeuto konsultacijai - dėl lėtinio nuovargio, streso,blogo miego.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-17 10:07:13

    Laba diena,norėčiau sužinoti ar pagal šią išvada man galima diagnozuoti Išeminę širdies ligą. Koncentrinis KS remodeliavimas.Papildoma chorda KS. AoV fibrozuotas. MV ir papilarai fibrozuoti. Nedidelė regurgitacija Pro MV keliomis srovelėmis. I* regurgitacija pro TV (Vmax-2,5 m/s, Gmax - 25,0 mm Hg). Kreivė pro a. pulmonalis nehipertenzinė. KS diastolinė funkcija sutrikusi, relaksacinio tipo. KS sistolinė funkcija sumažėjusi dėl kiek hipokinetiškų priekinės ir šoninės s. apikalinių s. IF~50 proc. TPP variabilį ovalinės angos srityje. Krūtinės ląstos rentgenograma: pleuros sinusai laisvi. Dešinės diafragmos kupolo dalinė relaksacija. Plaučiuose abipus apatiniuose laukuose ir parahiliariai kiek pagausėjęs paryškėjęs piešinys. Iº veninė stazė. Šaknys n.y. širdies stalėje palyginta- ribos nepraplėstos. Aorta n.y. Kraujo tyrimai geri. EKG: ritmas sinusinis, ŠSD 68k/min, aukšti asimetriniai T danteliai krūtininėse derivacijose. Laukiu Jūsų atsakymo. Ačiū.

    Atsakymas

    Sveiki, Jūsų atveju reiktų atlikti krūvio mėginį - veloergometriją, nes perskaičius ultragarsinio tyrimo išvadas, galima įtarti išeminę širdies ligą. Kad išsiaiškinti, kokia ligos rizika, ar tikslingas pagilintas ištyrimas, atliekant angiografinį kraujagyslių tyrimą, reikalingas krūvio mėginys. Dar patarčiau atlikti lipidogramą dėl cholesterolio kiekio kraujyje.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-17 08:01:34

    po suntavimo operacijos 5m geriau orfarina.Ar galima ji pakeisti hjertimagnyl.Pas mane gilios kraujagisles ,kraujo tirimas virsta didelia problema.

    Atsakymas

    Sveiki, jei Jums nėra prieširdžių virpėjimo, jei nėra implantuoti mechaniniai širdies vožtuvų protezai, jei nėra kitų priežasčių, dėl ko Jums reikia vartoti orfariną - tai po šuntavimo operacijos tikrai galite apsiriboti antiagregantais - aspirinu - hertemagniliu.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-14 09:43:03

    Labadiena. man istyre kad kairio skilvelio segmentu kontrakcija: sutrikuus. Bendroji inotropija: KS SF 37procentai, KS IF 53procentai. Apatiniai pertvariniai bazaliniai ir viduriniai segmentai hipokinetiniai, soniniai bazaliniai ir viduriniai segmentai saikingai hipokinetiniai. Ko cia truksta ir ar cia pavojinga. Is kart dekoju

    Atsakymas

    Sveiki, perskaičius šio tyrimo atsakymą, panašu į išeminę širdies ligą, kada sumažėja miokardo susitraukimas segmentiškai pagal maitinamos vainikinės arterijos baseiną. Jums rekomenduočiau atlikti krūvio mėginį ir, galimai, koronarografiją - tai yra vainikinių širdies arterijų angiografinį tyrimą, kas padėtų nustatyti tikslią diagnozę ir parinkti tinkamiausią gydymą.
    Eglė Ereminienė

    Klausimas užduotas - 2010-03-12 00:39:22

    Laba diena .turiu problema jauciu skausmingas ektrasistolijas bei sunkiai atsistato pulsas po fizinio kruvio.Tyrimai daryti pris 10 menesiu.2 d echo sirdies ertmes normalaus dydzio,1 laipsnio MV regurgitacija,gera KS funkcija.Holteris 24 h fiksuota sinusines tachikardijos epizodas, max ssd 141 min 41,fiksuota 60 priesirdinu bei 2000 skilveliniu ektrasistoliu.Kruvio EKG rezultatai max ssd 200 ,ektrasistoles tik kelios uzfiksuotos,neadekvati hemodinamika,fiksuota placiu qrs tachikardija,geras miokardo rezervas,fizinis pajegumas geras 5-8 pak,pulsas sunkiai atsistato po kruvio.Biocheminiai MG ir K norma,priesinfarktinis norm,cholesterolis norm,cukrus norm,bendr kraujo norm,urea norm,skydliaukes echo norm, TSH norma,plauciu rentg norm,akiu dugnai norm.Atlikta beveik visi imanomi tyrimai taciau priezasties nerasta. Gal kazka patartumete aciu uz atsakyma .

    Atsakymas

    Sveiki, tikrai Jums atlikta daug tyrimų. Kas krenta į akis, tai 2000 ekstrasistolių ir registruota plačių kompleksų tachikardija. Todėl Jums patarčiau kreiptis pas elektrofiziologus - elektrofiziologiniam ištyrimui. Vadovaujantis šio tyrimo rezultatais, bus galima padaryti sprendimą, kokia negalavimų priežastis ir koks gydymas tinkamiausias ( vaistai ar intervencinis gydymas).
    Eglė Ereminienė

Anekdotai

archyvas