Gydytojų konsultacijos

Endokrininė sistema

    Klausimas užduotas - 2011-11-01 06:59:18

    Sveiki-mano skydliaukes tyrimai:TSH-0.065;FT4-1.36;FT3-5.19: Ultragarso tyrimas-d.skiltis-20.8-19.8 norma 1.5-3.5-4.7 k.skiltis 21.8-20.2 pripazino difuzine struma. Ar galima vietoj propilyci 50mg. vartoti thyrozol ir kokia vaistu vartojimo doze? Pagarbiai Kestutis Kuprelis

    Atsakymas

    Sveiki, Jūsų tyrimai LT4 ir LT3 yra normos ribose, tik TTH yra mažesnis nei turėtų būti, jei tai pirmą kartą atlikti tyrimai (anksčiau jokių vaistų nevartojote) ir žmogus jaučiasi gerai - negydome, tiesiog stebime, ir kartojame tyrimus po 2 - 3 mėn. Gydyti reikia ne tyrimus, o žmogų, kurio savijauta yra bloga. Aptarkite savijautą su endokrinologu.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-29 22:38:47

    Sveiki, mano vyrui skydliaukeje mazgas ( tyrimai parode,kad nepiktybinis )Visdelto neramu,ar jis nesupiktybes,kaip daznai reiketu tikrintis,ka apskritai reikia daryti? Juolab, kad nuolat juntami persalimo simptomai,skausmai kaklo srityjejauciamas nuovargis,nedarbingumas... hormonu veikla normali. ka turetume daryt,gyvename ne Lietuvoje... aciu

    Atsakymas

    Sveiki, jei skydliaukės veikla yra normali, žmogaus nevargina jokie negalavimai. Mazgo dydžio kitimą tikslinga stebėti 1 - 2 kartus per metus. Jei jaučiamas nuovargis, reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-27 14:51:33

    Laba diena, Man yra 23m., pas mane yra hirsutizmas, policistines kiaušidės. Kenčiu nuo vis didėjančio kūno plaukuotumo,baisiausia kad jie pradėjo augti ant veido, ir netik netik usiukai, smakras bet ir skruostai ir nezinau ką daryti, kaip galėčiau visą tai sustabdyti? dariausi įvairius tyrimus, rezultatai buvo geri tik kaip sakė gydytoja pas mane yra sumažėjęs baltymas ,kuris suriša vyriškus hormonus todėl pas mane yra šių hormonų perdaug, geriau thybon bet nieko nepadėjo. Norėjau paklausti kaip galėčiau išspręsti šita problemą?ar yra kokių kitų būdų padidinti šį baltymą?

    Atsakymas

    Sveiki, Lytinius hormonus sujungiantį baltymą didina kontraceptiniai vaistai, pasitarkite su endokrinologu ir ginekologu. šiuo atveju, jie turbūt būtų tikslingiausi
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-26 08:55:15

    laba diena Norejau paklausti,ar prolaktinas 588(folikul.faze)ir 720 galima skaityti,kaip padidejusiu?ar reikia pradeti vartoti bromkriptina?

    Atsakymas

    Sveiki, Kiekvienu konkrečiu atveju ar reikia vartoti vaistus ar ne, gali pasakyti, Jus konsultuojanti endokrinologas. vaistai skiriami jei yra simptomų (mėnesinės reguliarios, yra pieno spaudziant krūtis), galvos magnetinės tomografjos tyrimo rezultatai pakitę ar norite pastoti ir kt.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-21 11:52:01

    sveiki. turiu skydliaukeje 3cm cista, kuri iki tokio dydzio uzaugo per keleta metu. kartais sunkoka nuryti ir kvepuoti. ka tokiu atveju daryti...issiurbti skysti is jos gydytoju pagalba ar operuotis

    Atsakymas

    Sveiki, dažnai skystis skydliaukės cistoje linkęs kauptis net ir jį ištraukus. Jei tai sukelia diskomfortą ir trukdo kasdieniam įprastam aktyvumui - pasitarkite su chirurgu dėl operacijos.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-19 08:09:01

    Sveiki. Po skydliaukės echoskopijos man rado difūzinę strumą. Visi kiti atlikti tyrimai buvo idealūs (kraujas, šlapimas, kalio tyrimas, širdies kardiograma). Šeimos gydytoja liepė užsiregistruoti pas endokrinologą, tačiau pas jį eilėje turėsiu laukti pora mėnesių. Mes su vyru norime kuo skubiau pradėti planuoti kūdikį. Ar būtų pavojinga kūdikiui jei pastočiau sirgdama difūzine struma?

    Atsakymas

    Sveiki, Tikrai pavojaus nėra.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-16 17:07:52

    Laba diena, Gal galėtumėte pakomentuoti tyrimų rezultatus? TTH 0,001- ANTI-TPO 629,7 FT4 2,49+ FT3 8,82+

    Atsakymas

    Sveiki, Tyrimų duomenimis turite hipertireozę, t. y. skydliaukė veikia per daug aktyviai, reikia ilgalaikio gydymo vaistais, kartais toks gydymas uztrunka daugiau nei dvejus metus
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-13 18:14:26

    laba diena sportuoju esu vartojas steroidu,tokiu kaip testosterone propionate deca durabol, po kurso pradejo dideti spenelei ir padidejo viena puse krutines,ar tai imanoma pasalinti kokeis medikamentais ir jai imanoma kokies? kreipiaus ir i gydytojus atliko hormonu testa nukrypimu nerado jokiu vaistu neisrase,pasiule tik hirurginy buda,gal yra koks kitas bedos sprendimo budas,lauksiu atsakymo

    Atsakymas

    Sveiki, Jums pasiūlytas chirurginis būdas dažnai tokiais atvejais būna vienintelis.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-12 19:33:25

    Labas vakaras, nuo vasario mėnesio man pradėjo augti svoris. Pradinis svoris-65kg. Iki vasaros priaugau 4kg, per vasarą- dar maždaug 2-3kg. Mitybos įpročiai nepasikeitė, streso pasitaiko dažnokai, tačiau jo buvo ir anksčiau. Sportavau mėnesį pavasarį, mėnesį vasaros pradžioje ir 2 savaites vasaros pabaigoje (aerobika), tačiau tai tik palaikė pastovų svorį. Deja, dabar tikrai dėl studijų nėra laiko sportuoti, nors ir labai norėčiau. Menstruacijų ciklas labai nereguliarus, tačiau toks buvo visada ir vis dar nenormalizuojasi. Taip pat pastebėjau, kad dažnai šlapinuosi. Skysčių vartoju apie 2l per dieną, ypatingo troškulio nejaučiu, tačiau išgėrusi didesnį kiekį skysčių(pvz.arbatos) greitai pasišalina nekoncentruotas šlapimas. Beje, kartais kelis kartus šlapinuosi ir mažai išgėrusi.

    Atsakymas

    Sveiki, reikėtų ginekologo ir endokrinologo konsultacijos, siekiant nustatyti tokio sveikatos sutrikimo priežastį, jie spręs, kaip gydytis vėliau
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-12 06:15:41

    Laba diena, 23 metu merginai nereguliarios menesines, pulingi veido spuogai. Apsilakeme pas ginekologa ir endokrinologa(zymu). Isvada: gerti kontraceptikus arba Thybon. Labai prasau padeti apsispresti kokius vaistus naudoti.

    Atsakymas

    Sveiki, Patarti gali tik gydytojas, kuris žino visus hormoninius tyrimus ir Jūsų gydymo tikslą (ar norite kontracepcijos, ar siekiate, kad mėnesinės būtų reguliairos ir išnyktų spuogai, ar norite pastoti, ar kt.). Tik žinant visas aplinkybes, galima patarti kaip gydytis.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-11 08:34:35

    sveiki, laukiuosi 5 savaites, sergu pirmo tipo diabetu. sakykite ar galiu metforali gerti nestumo metu ar ne?

    Atsakymas

    Sveiki, Esant nėštumui ir sergant pirmojo tipo diabetu gydytis rekomenduojama insulinu. Visos nėščiosios sergančios diabetu turėtų būti konsultuojamos perinatologijos centruose endokrinologų - Vilniuje tai Santariskių klinikų Centro filialas.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-10 15:37:18

    Laba diena, pas mane pradejo augti plaukai kitose vietose nei iprasta, is pradziu pilvo srityje, dabar ant veido ties zandikauliu. Dekui, už atsakyma.

    Atsakymas

    Patarčiau kreiptis į gydytoją endokrinologą, tai gali būti vyriškų ir moteriškų hormonų organizme pusiausvyros sutrikimas.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2011-10-08 10:34:27

    Laba diena. Norėčiau Jūsų pasiteirauti, man 30m. esu 35sav. nėščia. Atlikus kraujo tyrimus TS4-2,24 FT4-8,99 ATPO- L3, prieš mėnesį atliktuose tyrimuose FT4-10,4 buvo. Dabar gydytoja išrašė L-THYROXIN 50mg. Taigi norėjau paklausti, kaip tas trūkumas pasireiškia, ar negalėjo pakenkti kūdikiui taip pat ar geriant vaistus aš jam nepakenksiu ir kai gims ar naujagimį irgi iškarto reikės tirti? Išanksto dėkoju Jums už atsakymą.

    Atsakymas

    Sveiki, L-thyroxinas per placentą nepraeina, todėl kūdikiui nepakenksite. Visi naujagimiai yra tiriami dėl įgimtos skydliaukės neveiklos (hipotireozės)
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-04 13:02:10

    Laba diena, Buvo atlikto hormoniniai tyrimai 2010-11-04: TTH 1.95(N04,4,0) ATPO -0.5 (N

    Atsakymas

    Sveiki, Tyrimai yra normos ribose
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-10-03 22:43:25

    Laba diena. Dariausi kraujo tyrimus, FT4 yra 11,2. Ka manote? Ar reiketu kazka daryti?

    Atsakymas

    Šio klausimo klauskite gydytojo endokrinologo.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2011-10-03 11:30:56

    Laba diena, pasidariau kraujo tyrimus ir mano skydliaukės žymenys tokie: anti-TPO-76,2;FT3-4,80; FT4-16,20; TTH-2,817, sutriko mėnesinių ciklas ar tai galėtų būti autoimuninis tiroiditas?

    Atsakymas

    Sveiki, tyrimai rodo esant lėtinį autoimuninį tiroiditą, tačiau skydliaukės veikla normali, todėl mėnesinių sutrikimo priežastis greičiausiai yra kita - reikėtų ginekologo konsultacijos.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-09-30 08:12:28

    Laba diena,nezinau ar teisingai pasirinkau uzduodama klausima jums bet neradau kam.Man 20m.pries pusmeti sone kaklo atsirado 5 iki 1cm dydzio guziukai,jie slankiojasi,neskausmingi ir kieti.Ar tai gali buti vezys?Tiesa man nustatytas letinis skydliaukes uzdegimas ATPO 756,kai ziurejo skydliauke echoskopu salia jos buvo padideje 2 limfmazgiai.Be to praeita ziema turejau problemu su protiniu dantimi,jis dygo labai ilgai,skaudejo,jis toje puseje kur atsirado tie 5 guziukai.Po to dariausi kelis kartus bendra kraujo tyrima,geri.

    Atsakymas

    Sveiki, butu tikslinga atlikti kaklo echoskopiją ir pažiūrėti, kas tai yra labai panašu, kad tai galėtų būti uždegiminiai limfmazgiai). yrimą atliekantis gydytojas nuspręs ar reikia tolimesnių tyrimų.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-09-27 10:12:58

    Labas ,norejau paklausti man mazgine striuma desyniojoja puseja mazgas1,3x0,8cm.Kaire sk.1,9X208 cm KRujo tyrimai sitokie TTH TIROTROPINIS hormonas rezultatas2,029 norma0,55-4,78 2-11 m0.64-6.27 12-17m0.51-4.94 noreciau paklausti tai kokie mano tyrimai ar geri nes as nieko nesuprantu kokio man reiketu gydimo? beto man labai slenka plaukai bei riebaluajasi ,prakaituaju stiprei ,kraujo spaudimas visada yra aukstas ,dreba rankos man 26 metai .Lauksiu atsakimo ACIU.

    Atsakymas

    Sveiki, šiuo metu Jūsų skydliaukės veikla yra normali, be to ir skydliaukės mazgas yra mažas, todėl jokių simptomų jausti neturėtumėte. Pasitarkite su šeimos gydytoju dėl negalavimų priežasties.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-09-27 07:09:36

    Laba diena, pas mane mazgine struma,atlikau harmoninius tyrimus: anti-TPO -37; FT4 -13,47; TTH -0,188; CEA -1,8; T3 -1,32. Labai prašyčiau Jūsų pakomentuoti rezultatus. Iš anksto dėkoju.

    Atsakymas

    Sveiki, Tyrimai yra ribiniai (jei jokio gydymo nevartojate), siulyčiau pakartoti po 3-4 mėnesių.
    Lina Zabulienė

    Klausimas užduotas - 2011-09-22 17:58:58

    Esu moteris, man 30 metų. Diagnozuota \"Mazginė I laipsnio struma eutirozė\" Šių metų balandį darytas TTH-1,326. Rugpjūtį atsirado prieširdiniai širdies permušimai ir \"oro gaudymas\" dusulys. Norėjau paklausti, ko turėčiau imtis, ar galimas fizinis krūvis (gana intensyviai treniruojuosi), kurio nenorėčiau atsisakyti, ar nekenkiu sau gerdama vitaminų ir mineralų kompleksą, kuriame yra jodo? Gal turėčiau pakartoti hormoninį tyrimą?

    Atsakymas

    Sveiki, skydliaukės veikia gerai ir tokių simptomų neturėtų sukelti. Pasitarkite su šeimos gydytoju dėl geležies kiekio tyrimo
    Lina Zabulienė

Anekdotai

archyvas