Gydytojų konsultacijos

Lytinė sistema

    Klausimas užduotas - 2010-08-16 07:48:19

    Sveiki.Noreciau paklausti ar del lomexin gali veluoti menesines? jei ne,tai ar galetu nuo didelio karscio bei keliu dienu nervinimosi? siaip jos niekada labai reguliarios nebuna: 23-30 dienu ciklas,bet dabar jau 32 diena.na,30dienu buvo po sesijos,suprantama kad nuo streso velavo. siuo metu pms tesesi kokia savaite,buvau pikta,nepastovios nuotaikos,kai jau buvo beveik laikas prasidet menesinems,panaudoja lomexin 6oog kapsule,dingo pms simdromai,bet po keliu dienu jie vel atsirado,tik jau nebe nuotaiku kaita,bet pabrinkusios ir siek tiek skausmingos krutys,dazniausiai po to ir susergu,bet velgi dar nesusirgau. Masciau apie nestumo galimybe,bet su partenriu nesimylejau,tik \'\'zaidem\'\' taciau visada sekla isliedavo su prezervatyvu.Taigi kiek man laiko dar mazdaug galima laukt ir tikektis sulaukt menesiniu?

    Atsakymas

    Dėl žvakučių mėnesinės negali užsilaikyti,bet dėl streso,karščio-taip.Atlikite nėštumo testą ir žinosite ar nesate nėščia.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-16 05:42:54

    Laba diena. Jau gera pusmeti geriu NOVYNETTE, praeita mėnesi mėnesinės vėlavo pora dienu, o ši mėnesi vėluoja jau dvi savaites. Pasidariau testa, jis neigiamas tad geriu toliau nauja pakuote. Ar tai normalu, kodėl taip yra? Ka daryti važiuoti pasitikrinti ar baigti gerti ši mėnesi ir tada laukti mėnesiniu?

    Atsakymas

    Baigti pakuotę,o po to laukti mėnesinių-jei jų nebus-pasitikrinti ir keisti kontraceptikus.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-15 18:13:27

    Sveiki, Pries daugiau nei pusmeti man rado 4cm. cista salia desines kiausides. Ginekologe skyre gydyma vaistais. Po neilgo laiko echoskopija parode jog cista isnyko. Bet neseniai ilga laika kraujavau ne menesiniu metu, jauciau dideli skausma pilvo apacioje. Tuo metu buvau uzsienyje, man padare echoskopija, ir pasake jog yra nepiktybine teratoma, salia tos pacios kiausides, 3.8cm. skersmens, ir kad galima tik operuoti. Net kai nera kraujavimo, jauciu silpa o kartais ir stipresni skausma pilvo apacioje, desineje puseje. Nors ir vartoju kontraceptines tabletes, menesines yra nereguliarios. Taip pat, daznai slapinuosi, bet viduriai kartais buna uzkieteje iki penkiu dienu. Jauciu skausma lytiniu santykiu metu. Noriu paklausti, ar operacija - tai vienintele iseitis? Ar operacijos metu naudojama pilna narkoze, ir gal zinote kiek kainuoja tokia operacija? Dar didele problema tame, kad as vel greitu laiku ketinu isvykti i uzsieni, porai menesiu. O ten tikrai netureciau galimybes atlikti sios operacijos... Busiu tikrai labai dekinga uz atsakyma! Pagarbiai, Juste

    Atsakymas

    Išeitis tikrai tik viena-reikia operuoti.Jei esate apdrausta privalomu sveikatos draudimu,tai operacija nemokama.Jei ne-kiek kainuos,reikia teirautis ligoninėje,kurioje atliksite šią operaciją.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-14 21:08:36

    Sveiki, buvau pas gydytoją, bet labai nerimauju, nes kuo toliau tuo atrodo blogiau. Gydytoja buvo skyrusi makšties žvakutes \"Betadine\" (7vnt.), sunaudojusi apsilankiau vėl, jin man paėmė tepinelį ir liepė pasidaryt tyrimus Genital system (12 sukelėjų). Kokiu tikslu yra skyriami šie tyrimai? Daugiau kolkas jokio gydymo nepaskyrė. Maudžia dešinį šoną, jau keletą dienų rodosi rudos išskyros. Partneris pastovus (3 metai), KT nevartoju. Ar gali būti rimtas uždegimas? Ačiū.

    Atsakymas

    Jūsų gydytoja ir paskyrė šiuos tyrimus,kad išsiaiškintų,kokia infekcija sukelia šį uždegimą.Tyrimai yra skirti išsiaiškinti infekcijai.Taigi būsite išsamiai ištirta ir po to efektyviai gydoma.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-12 12:26:22

    Laba diena, norėčiau sužinoti, ką manote apie lanko sukimą (būtent Hula Hoop su paprastais ar magnetiniais masažuojančiais rutuliukais, sveria kiek virš kilogramo, patariama dirbti po 20 min. per dieną). Internete išskaičiau tiek, kad lanko sukimas gali pakenkti gimdai, ji gali pasislinkti ar pan. (man 23 m.)?

    Atsakymas

    Gimda tikrai nepasislinks-galite sportuoti.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-12 11:34:53

    Laba diena, norėčiau sužinoti, ką manote apie lanko sukimą (pvz., Hula Hoop su paprastais ar magnetiniais rutuliukais, sveria kiek virš kilogramo; teikiama informacija, kad jį sukti reikia po 20 min. per dieną). Internete išskaičiau tiek, kad gali pakenkti gimdai, ji gali pasislinkti ar pan. (man 23 m.)? Ačiū už atsakymą.

    Atsakymas

    Atsakyta.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-12 04:58:09

    Laba diena, su vyru norim susilaukti antro vaikelio, bandom jau 3-ias menuo. Ir kaip tik si menesi menesines turejo buti 4-5 dienomis, Siandien jau 12d. menesiniu nera, taciau testas neigiamas. Buvau pas ginekologe ir ji pasake, kad nestumo nematyti (bent jau dabar), taip pat pasake, kad menesiniu gali nebuti ir menesi. Tad norejau paklausti, jei pas mane menesiniu nebus menesi, tai ar as si menesi galiu pastoti? jei taip, tai kaip pasiskaiciuoti geriausias dienas? Aciu.

    Atsakymas

    Jei ir nėra mėnesinių,ovuliacija gali įvykti,jei kiaušidės funkcionuoja normaliai,taigi pastoti galima.Jokio matematinio tikslaus vaisingų dienų skaičiavimo nėra-apytiksliai tai yra ciklo vidurys.Jums nerimauti tikrai nereikia-pora pastoti turėtų metų bėgyje.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-11 13:41:52

    Laba diena, gimdziau birzelio 23 d., menesiniu sulaukiau rugpjucio 2d., nemaitinu, maitinau 10 dienu, bet menesines nesibaigia jau 9 dienos. Ar vertetu keliaut pas ginekologe, ar po gimdymo tai skaitoma normalu.Man nieko neskauda, temperaturos nera, kraujuoju ne gausiai uztenka vieno paketo per diena.Rasau jums, nes aartimiausias ginekologas, pas kuri uzsiregistravau yra tik rugpjucio 31 dienai :D

    Atsakymas

    Po gimdymo pirmosios mėnesinės dažnai būna ilgesnės ir gausesnės,bet jei užsitęs ilgiau nei dvi savaites,nors ir kraujuojate negausiai,kreipkitės pas gydytoją.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-11 13:17:21

    Laba diena.Man beveik prieš mėnesį atlikta gimdos polipo ir pogleivio miomos histeroskopija.Mėnesinėmis sirgau tris dienas, negausiai, be skausmų. Dabar 8 ciklo diena, rytais po bėgiojimo( nedidelio), vis pasirodo nedaug smėlio spalvos išskyrų. Dieną jų nebūna. Ar tai normalu?

    Atsakymas

    Po operacijos taip gali būti-ribokite fizinį krūvį.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-11 10:00:13

    Laba diena, Noreciau suzinoti ar viso nestumo metu echoskopas daromas tiek vidiniu tiek isoriniu budu?

    Atsakymas

    Iki 12 savaitės atliekama vidinė echoskopija ,o vėliau-per pilvą.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-11 09:27:21

    Laba diena, Norėčiau paklausti, kada galima planuoti nėštumą po medikamento Arcoxia 60 mg vartojimo (vartota 7 dienas). Dėkoju už atsakymą

    Atsakymas

    Taip,galima.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-11 06:57:34

    Laba diena, Norėčiau pasiteirauti, po kiek laiko galima planuoti nėštumą, pavartojus didesnę dozę alkoholio (gėriau vyną, kelias taures per vakarą, iki tol alkoholio beveik nevartojau). Taip pat noriu paklausti, ar planuojant nėštumą, taip pat ir pastojus, galima vartoti homeopatinius preparatus Valeradix ir Nervoheel, juos geriu jau trejetą mėnesių. Ačiū už atsakymus

    Atsakymas

    Nėštumą galite planuoti iš karto,nes nevartojote stiprių alkoholonių gėrimų.Minėtus homeopatinius vaistus galite vartoti ir nėštumo metu.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-10 23:32:36

    laba diena, ar imanomas kraujavimas menesiniu dienomis pastojus? jei taip tai kiek menesiu jis buna nuo pastojimo ir kuo jis skiriasi?

    Atsakymas

    Taip,įmanoma,bet tai būna labai retai.Kraujavimas paprastai niekuo nesiskiria,gali būti ir iki trijų mėnesių,bet tai įpatingai reti atvejai.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-10 13:34:27

    Laba diena.As laukiuosi jau 28savaites,ir jau savaite kaip man isbertos abi rankos ir biskuti pabertas pilvas,sestadieni buvau pati nuejusi i greitpsios pagalbos skyriu, suleido \"Tavegyl\" ir pasake gerti ji ,kol nepraeis berimas. dabar sededama prie interneto radau,jog man negalima jo vartoti,nes sergu \"glaukoma\" ir kas ryta lasinu \"Timosan0,1%\". Kuo galima butu pakeisti si vaista,kad nekenktu,nei man, nei mano mazyliui. Labai dekoju is anksto uz atsakyma.

    Atsakymas

    Šiuo klausimu konsultuokitės su gydytoju alergologu.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-10 11:44:32

    Sveiki. Norėčiau pasiteirauti, ką gali reikšti HCG tyrimo rezultatas 0.203? Laboratorijoje pasakė tik šį skaičių. Žinau, kad yra keletas matavimo vienetų. Paskutinės mėnesinės buvo prieš 24 dienas, ciklas 28 dienos.

    Atsakymas

    Neparašėte matavimo vienetų,bet tyrimas greičiausiai rodo ,kad nėštumo nėra,bet jis gali būti atliktas per anksti,todėl galimas klaidingas rezultatas.Jei nebus mėnesinių,tyrimą kartokite.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-09 19:12:34

    laba diena, norėčiau sužinoti ar gali gydytoja imti tepinėlį iš gimdos kaklelio dėl gonorėjos, jei aš nesu turėjusi lytinių santykių? Tyrimas turi būti atliktas dėl priėmimo į darbą. Esu lankiusis pas ginekologę, tačiau ji teigė, kad manęs apžiūrėti negali.

    Atsakymas

    Jei neturėjote lytinių santykių,šio tyrimo atlikti negalima.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-09 18:42:12

    sveiki, skundziuosi maksties niezuliu, paraudimu, isskyru beveik nera. Gydytojas paziureje tepeneli, skyre gydyma antibiotikais: azitrhomycinum, 3 diena po 500 mg. Noriu paklausti, jeigu dabar daryciau maksties tepenelio paseli, del lytiskai plintanciu lygu ar del kitu infekciju, ar jis bus informatyvus? Kiek laiko reikia islaukti iki paselio tyrimo, isgerus tokius antibiotikus? ar aplamai buvo prasminga skirti antibiotikus, tik apziurejus tepeneli ir nedarius paselio tyrimo? Jolanta

    Atsakymas

    Dėl lytiškai plintančių ligų po antibiotikų vartojimo tyrimą galite atlikti po 4-5 savaičių-kitaip jis bus neinformatyvus.Gydymas paprastai skiriamas įvertinus tepinėlį,pasėlis nėra rutininis tyrimas ir atliekamas diagnostikai tik neaiškiais atvejais.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-09 14:46:20

    sveiki. man jau 30. noreciau susilaukti pirmo vaiko. kaip lengviau pastoti? nuo ko pradeti, gal reikia pradziai pasitikrinti?( iki siol dar nebandem susilaukt)

    Atsakymas

    Žinoma,profilaktiškai reikia pasitikrinti.Pora pastoti turėtų per metus laiko.Vartokite folio rūgštį-ji apsaugo vaisių nuo apsigimimų ir rekomenduojama vartoti net kelis mėnesius iki planuojamo nėštumo.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-09 13:27:27

    Laba diena, kt mercilon vartoju keletą metų, tačiau keletą dienų sirgau ir vartojau paracetamolio, ibumetino taip pat vitamino C ir no spa tabletes ar jos galėjo kaip nors įtakoti kt vartojimą, ar man reikia vartoti papildomas apsisaugojimo priemones? Pagarbiai , Rūta Brokaitė.

    Atsakymas

    Ne,neįtakos-papildomų apsaugos priemonių nereikia.
    Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2010-08-09 11:33:10

    Laba diena, man 27 metai, ūgis 1,60 m, svoris 50 kg. Lytinių santykių dar neturėjau. Patarkite man prašau kokius kontraceptikus man naudoti prieš pirmą aktą ir paskui. Turiu šiek tiek problemų su skrandžiu (padidintas rugštingumas, spazmai, alergija pieno produktams) sakykite gal yra tabletės, kurios nesmarkiai dirgintų skrandžio? Skaičiau, kad tabletes reikia naudoti iš anksto. Sakykite prieš kiek laiko reikia pradėti vartoti tabletes, kad lytinis aktas būtų saugus? Iš anksto ačiu už atsakymą.

    Atsakymas

    Tabletes dėl skrandžio problemų tikrai galite vartoti,nes jos nedirgina skrandžio.Kokios jums geriausiai tiktų,reikia daugiau duomenų apie jūsų sveikatą.Be to ,jos receptinės-vis tiek turėsite eiti pas gydytoją recepto.Pradedamos vartoti nuo pirmos mėnesinių dienos ir nuo nepageidaujamo nėštumo apsaugo jau pirmą ciklą.
    Daiva Keršulytė

Anekdotai

archyvas