Gydytojų konsultacijos

Atsakymai pagal gydytojus - Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2014-07-21 16:39:56

    Sveiki. Visa para jauciu stipru oro trukuma (anksciau tik kelis kartus per diena, keliom dienom pasireiksdavo ir pries kelis metus), ypac gausiai pavalius ir vakare einant miegot. pastoviai nori atsikvepti arba ziovauti. Sirdis sveika, plauciai sveiki, vidaus organai darant ultragarso tyrima sveiki. Kraujyje rasta perdaug hemoglobino ir dar kazko (nepamenu), yra pertirstas. taciau isgerus aspirin cardio dar labiau pablogeja. nezinau ar tam turi itakos, bet per puse metu priaugau 15kg. dabar 170 cm 82 kg, dirbu nesunku fizini darba. Kas galetu buti?

    Atsakymas

    Per pusę metų priaugti 15kg - daugoka, dusulį jausti galite ir dėl to, jei tikrai "širdis sveika, plaučiai sveiki, vidaus organai sveiki". Reikėtų patikslinti, ką Jūs vadinate "per tirštas kraujas".
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73140

    Klausimas užduotas - 2014-06-19 13:56:58

    Raizantis ir spazmuojantis skausmas kairiame sone zemiau bambos (manau, kad suristas su zarnynu, nes ginekologiskai esu sveika) Skausmas prasideda kairiajame sone, zemyn nuo dubens kaulo ir kartais nueina iki pilvo vidurio apacioje. Skausmas kartojasi mazdaug, kas 7-10 dienu ir tesiasi 2-4 dienas...Skausmas labiau jauciamas judant arba vaikstant, o nurimsta atsigulus. Tustinuosi normaliai, kasdien. Tik, gal pries prasidedant skausmui, buna, kad siek tiek kieciau. Kas tai per skausmas? Aciu

    Atsakymas

    Šio klausimo ggeriausia būtų klausti gydytojo gastroenterologo.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73098

    Klausimas užduotas - 2014-06-06 21:17:08

    Sveiki, pastaruoju metu dėl visko ką valgau ar geriu (net paprasto vandens) pučia pilvą, nejaukiai jaučiuosi. kas čia per negalavimas? Pradėjau gerti ramunėlių, pipirmėčių arbatą organizmas apsiramina. Gal galite patarti gal man keisti mitybą? Pagarbiai, Aurelija

    Atsakymas

    Šio klausimo geriau būtų klausti gydytojo gastroenterologo.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73083

    Klausimas užduotas - 2014-05-25 22:11:51

    Laba diena.2013 metais buvo atliktas galvos smegenu MRT tyrimas.Isvada:glioziniai pakitimai palei des.son.skilvelio frontalini raga,bifrontaliai subkortikaliai-keli smulkus nespecifiniai kraujagyslines kilmes zidinukai.hipoplastiski ACA A1 segm.Gal galetumet issamiau pakomentuoti.Aciu uz atsakyma

    Atsakymas

    Tai aprašymas tyrimo, kuriame matomi radiniai gali būti susiję su senėjimo procesu, bei matoma prastai išsivysčiusi priekinė smegenų arterija. Ar tokie pokyčiai turi kokios nors įtakos sveikatai, sunku pasakyti, neapžiūrėjus paciento, neišklausius, kuo jis skundžiasi.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73071

    Klausimas užduotas - 2014-05-21 15:32:43

    Laba diena, gal galetumete pakomentuoti mano tyrimo rezultatus, aciu.: WBC 3.81 (4.0-9.0) RBC 4.00 (4.00-5.10) MCV 96.0 (82.0-95.0) PCT 0.18 (0.19-0.36) NEUT 1.94 (2.00-7.00) %NEUT 51.0 (50.0-72.0) %LYMPH 38.8 (19.0-37.0)

    Atsakymas

    Komentuoti vien tyrimą (be jokių paciento jaučiamų simptomų) nėra prasmės, nes tokie nežymūs pokyčiai nuo normos gali būti dėl daugelio priežasčių ir sveikam asmeniui.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73064

    Klausimas užduotas - 2014-03-19 11:40:12

    Sveiki,uzvakar pakilo spaudimas 160/106.po liezuviu dejau kaptoprilio.seip darbinis mano spaudimas 115/70 vaistai nepadejo,prasidejo vemimas,kvietem greitaja.buvo stiprus galvos skausmas.gavus vaistu i vena dar 4 tabletes po liezuviu pagerejo.seimos gyd,isrse piracetamo. Mane glumina toks dalykas ,kad ant skirtingu ranku labai skyriasi spaudimas pvz. kaire 120/70 o desine144/98 .jau trecia diena vis tokie svyravimai.ar vertetu vel kreiptis pas gyd.?ar tiesiog toliau gert vaistus?Galvos skausmo stipraus nera,bet jauciuos apsvaigusi,siek tiek silpnumas.

    Atsakymas

    Pirmiausia, kraujospūdis gali svyruoti, kartais netikėtai pakilti (reikėtų to vengti), bei skirtingose rankose skirtis. Antra, labai svarbu kuo tiksliau matuoti: ant kiekvienos rankos atliekami ne mažiau 3 matavimai pilnai nuėmus matuoklio manžetę ir išvadamas 3 matavimų vidurkis, kurį ir laikome kraujospūdžio momentiniu rodikliu. Jei taip ir darote, sistolinio (viršutinio) kraujospūdžio skirtumas tarp abiejų rankų virš 20mmHg gali būti aortos ligų požymiu.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72967

    Klausimas užduotas - 2014-03-17 22:42:33

    Laba diena, prieš porą savaičių man diagnozuotas opinis kolitas, išrašyti vaistai Pentasa (1g žvakutėmis ir 1g tabl), tačiau kraujavimas iš išangės nesumažėjo , o tik padidėjo. ką daryti? Pasirodyti daktarui turiu po poros mėn. Ar kreiptis iš anksto ar taip veikia vaistai?

    Atsakymas

    Tai gali būti vaisto nepageidaujamas poveikis, reikėtų kreiptis į vaistą paskyrusį gydytoją ilgai nelaukiant.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72962

    Klausimas užduotas - 2014-03-07 17:59:02

    Laba diena, prieš 3 savaites buvo nustatyta peribronchiniai pakitimai dėl besibaigiančio kairės pusės plaučių uždegimo. Kosėjau stipriai, skrepliavau geltonais skrepliais, skaudėjo nugara, spaudimo jausmas krūtinėje buvo. temperatūra 37.2. tyrimai: leukocitai 10,6, CRB - 7. Buvo paskirta charitromycinas 7d. po 500 mg 2k/d. Sugėrus antibiotikus išliko tokia pat temperatūra, skausmas nugaroje, krūtinėje. Kosulys šiek tiek sumažėjo. Buvo paskirta Zinat 500 mg 2k/d 6 dienas. Po antro kurso antibiotikų temperatūra 37.0-37.1 būna vakare, kosulys sumažėjęs, bet išlikęs. Skauda krūtinę, lyg spaustų. Ir stipriai skauda nugara. Plaučių nuotraukoje peribronchiniai pakitimai išlikę, infiltracijos šiuo metu nemato. Leukocitai 7,CRB 6. Kodėl taip ilgai nepraeina krūtinės, nugaros skausmas? Ar gali būti pleurito požymiai? Ačiū už atsakymą.

    Atsakymas

    Kadangi kraujo tyrimuose bakterinio uždegimo požymių nematyti, rentgenologiškai pokyčių nestebima, būdingų pleuritui, ar pneumonijai, tai skausmas tikrai ne dėl pleurito, o galimai dėl raumenų patempimo kosint.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72949

    Klausimas užduotas - 2014-03-05 17:12:20

    Laba diena, prašau pakomentuoti kraujo tyrimo rodiklius: WBC 4,1; RBC 4,25; HGB 136; HCT 37,5; MCV 88,2; MCH 32; MCHC 363; PLT 226; LY 69,2; MO 4,5; GR 26,3; RDW 13,2; PCT 0,13; MPV 8,1; PDW 18,3; trensferino saturacija 10; transferinas 3,06; folatai 30,65; feritinas 5,4; vit. B12 398.

    Atsakymas

    Jeigu tai suaugusio asmens kraujo tyrimas, tai jis be žymesnių nukrypimų nuo normos, išskyrus, kad feritino koncentracija per maža.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72945

    Klausimas užduotas - 2014-02-03 21:08:21

    Laba diena gerb,Liucija...turiu begale klausimu del sveikatos..jau daugiau nei pries 3 metus pablogejo bendra savijauta,daznas, kaip man atrodo ,persalimas,kuris susideda pastoviai is temperaturos kuri pakyla max iki 37,5 ir krutines lastos skausmu,deginimu,minkymu,buna oro patruksta. Pradzioj visa tai kas ketvirti budavo,su metais vis dazneja..siais metais is vis visa tai tesiasi be sustojimo,negaliu normaliai gyventi. Siuo metu esu uzsieni,tai ju daktarai juokaudami sako tokia temperatura normali,nors man nenormali,mane slegia,traukia prie zemes,ir jei neisgeriu kokio parecetamolio ar ibuprofeno,nepagereja..Pernai grizus i Lietuva kai buvau,dariaus kraujo tyrimus,kurie geri,skydliauke tyre,irgi puiku..nzn net ka dar butu galima pasidaryt,jau beveik menesis laiko kai tie simptomai mane kamuoja,as jau net bijau vaistus gert,jie padeda,bet juk kitus organus sodina. Beje,man 38 metai,jau trys metai kai esu metus rukyt,nes kai pradejau dazniau sirgti,meciau. Tiesa,karta kai sviete plaucius,nuotraukoje matesi mazas taskelis,sake tai ir yra pasalimas,gerk ibuprofena. Prasau,patarkit ka man daryt,kaip issigyditi si negalavima? Jau man net baisu daros. Labai jums dekoju.

    Atsakymas

    Dažnos peršalimo ligos vargina žmones, serančius lėtinėmis plaučių ligomis (bronchų astma, lėtiniu bronchitu, ypač jei anksčiau rūkėte), lėtinėmis viršutinių kvėpavimo takų ligomis (lėtine sloga, esant polipų), bei, rečiau, turintiems gastroezofaginį refliuksą. Iš tiesų, vakarais, temperatūra virš 37 ir sveikiems žmonės būna gana dažnai, ji gali varginti ir dėl nuovargio, lytinių takų infekcijų, netvarkingų dantų. Reikėtų, kad Jus apžiūrėtų gydytojas ir atliktų, bent, kraujo tyrimus.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72893

    Klausimas užduotas - 2014-02-02 18:46:45

    Sveiki, turiu lb nemalonia problema su sonkauliais. Pries puse metu vienas sonas buvo smarkiai sumustas, tris menesius skaudejo(pirma menesi isvis nieko daryt negalejau,poto tik po truputi fiziniais veiksmais uzsiimdavau) Po traumos persisvieciau sonkaulius ir jokiu skilimu ar luzimu nebuvo. Taigi praejo 6 menesiai ir gavau lengva sukretima i ta sonkauliu puse kurie buvo stipriai suzaloti. Ant rytojaus trauma atsinaujino, panasiai kaip pries pusmeti. Kaip taip gali but? kdl nesugije per puse metu? ko imtis? Db lb trugdo gyvent manuoju gyvenimo ritmu...

    Atsakymas

    Jau atsakyta
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72888

    Klausimas užduotas - 2014-02-02 18:43:14

    Sveiki, turiu lb nemalonia problema su sonkauliais. Pries puse metu vienas sonas buvo smarkiai sumustas, tris menesius skaudejo(pirma menesi isvis nieko daryt negalejau,poto tik po truputi fiziniais veiksmais uzsiimdavau) Po traumos persisvieciau sonkaulius ir jokiu skilimu ar luzimu nebuvo. Taigi praejo 6 menesiai ir gavau lengva sukretima i ta sonkauliu puse kurie buvo stipriai suzaloti. Ant rytojaus trauma atsinaujino, panasiai kaip pries pusmeti. Kaip taip gali but? kdl nesugije per puse metu? ko imtis? Db lb trugdo gyvent manuoju gyvenimo ritmu...

    Atsakymas

    Kyla klausimas, kodėl Jūsų nusprendėte, kad trauma atsinaujino, o šonkauliai nebuvo sugiję (tai nustatyti galima tik rentgenologinio tyrimo pagalba). Iš tiesų, po lūžio dar iki keleto metų, buvusi traumuota vieta, jei sumušama, ar patempiami toje srityje esantys raumenys, raiščiai, yra labai skausminga. Gali būti, kad nuo vaistų nuo skausmo ir uždegimo Jūsų sveikata pasitaisys.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72887

    Klausimas užduotas - 2014-01-28 05:45:39

    Laba diena, Esu moteris 34 metų. Prieš du metus buvo įsisegusi erkė. Ją ištraukė ligoninėj, vėliau paraudimo nebuvo. Po mėnesio šoko temperatūra. Buvo siaubingai silpna, krėtė siaubingas drebulys, aš gulėjau lovoj paslika, neturėjau jėgų net kalbėti. Tuo metu nekosėjau, nebuvau peršalus. Temp. buvo virš 38. Pasilaikė 2 dienas, bet numušiau. Po savaitės vėl šok virš 39, ir taip laikėsi 5 dienas, jos man jau nepavyko numušti, todėl paguldė ligoninėn. Ten paėmė kraują tyrimams dėl erkių ligų. Atsakymas - neigiamas, tada vėl po kurio laiko pakartojo tyrima - vėl neigiamas. Vietos ligoninėj kiek imdavo kraują rodė uždegimą. Mėnesį prasirgus viskas taip ir liovėsi kaip ir prasidėjo. Taip diagnozė ir liko su klaustuku. Tada išsiuntė Kaunan pas hematologą, ten tyrimai ir buvo geri. Bet... Prieš kelias dienas, man vėl viskas pasikartojo. Naktį prasidėjo stiprus drebulys, temperatūra pakilo 38,5, ją numušiau. Jaučiau didelį silpnumą. Bet ant rytojaus vėl paslika guliu lovoj, nes neturiu jėgų - pakilti iš lovos. Po poros dienų viskas praėjo - kaip nebūta. Kaip mano vyras pasakė " kaip iš numirusių prisikėliau". Pas gydytojus dar nebuvau. Bijau kad vėl paguldys. Tik dėl ko? Kaip Jūsų akims žiūrint Gydytoja tokia situacija? Ačiū už atsakymą.

    Atsakymas

    Iš tiesų tai gali būti tiesiog infekcija, gali būti kraujo liga, piktybinis susirgimas. Primygtinai rekomenduočiau kreiptis į gydytoją.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72878

    Klausimas užduotas - 2014-01-27 15:35:24

    Sveiki, Temperatura 36.8 - 37.3 laikosi jau trecia savaite. Persti gerkle, sloga, krenksciu - neatsikoseju. Kartais maudzia pilvo apacios srityje, desineje pilvo apacios puseje arba skrandi. Rukau. Kraujas norm, plauciu nuotrauka norm. Seimos gydytoja israse antibiotiku 'claritro....500g'. Gal tureciau kazka issitirti papildomai ir pergyventi labiau nei del persalimo?

    Atsakymas

    Jei tokia temperatūra jau laikosi 3 sav., reikalingas nuodugnus ištyrimas: infekcijų, tame tarpe ir lytinių takų, reumatinių ligų, priklausomai nuo amžiaus, dėl piktybinių navikų. Rekomenduočiau pakartotinai kreiptis į savo šeimos gydytoją.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72876

    Klausimas užduotas - 2014-01-16 14:54:17

    Laba diena,pries 10dienu atsikeliau ir skaudejo desines puses peti,net tynimas buvo ir desines puses sonkaulius,skausmas ne pastovus tik kai ikvepdavau giliau ar ka pakeldavau,daktare israse pasiteplioti dolobene gelio ir skausma malsinamuju tableciu,tabletes pageriau tik pora dienu,poto skausmas atslugo liko tik toks durimas ir tai kai judu ar ka sunkaus pakeliu,o kelt privalui nes auginu suneli 8menesiu.kas tai galetu buti? skaiciau kad gali buti su vidaus organais susije tulzis ar kapenis,bet siaip tokiu pozymiu kaip slapimas tai svarus,pilvo neskauda kai spaudziu net ta vieta kur duria kai spaudziu ne skauda,gal zinot kas tai? dekui is anksto uz atsakyma

    Atsakymas

    Pagal Jūsų pasakojimą, panašu, kad Jus vargina tarpšonkaulinių nervų neuralgija, jei būtų tulžies latakų, kepenų ligos, skausmas daugiau būtų priepuolinis, po dešiniu šonkaulių lanku, duobutėje.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72851

    Klausimas užduotas - 2014-01-14 10:35:47

    Laba diena. Tampant kraujo donoru yra sąlyga, kad žmogus bent dvi savaites prieš tai turi jaustis gerai ir nesirgti jokiomis peršalimo ar infekcinėmis ligomis. Norėjau paklausti, ar duodant kraujo peršalus suprastėja duodamo kraujo kokybė, ar tai kenkia tik pačiam donorui? Ar tai gali pakenkti žmogui, kuriam perpilamas kraujas? Dėkui už atsakymą.

    Atsakymas

    Kiek teko girdėti, iš sergančiojo kraujo komponentai neimami tiek dėl jo paties, pirmiausia, sveikatos, tiek ir dėl kai kurių ligų galimo perdavimo recipientui.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72846

    Klausimas užduotas - 2014-01-13 18:25:54

    Laba diena, buvo darytas MRT tyrimas, išvadoje parašyta: "deš. temporaliai nedidelė neuroglialinė cista, baltosios medžiagos hiperintensinis židinukas deš. T periventrikuliariai. Deš. mastoidito požymiai." Pas šeimos gydytoją tik mėn. pabaigoje. Gal galima trumpai, kas tai per liga. Nes dažnai labai isiskauda galvą.

    Atsakymas

    Skausmai gali būti ir dėl mastoidito - tam tikrų galvos kauluose esančių struktūrų uždegimo, tačiau, reikėtų, kad tvirtai sprendimą padarytų tyrimą paskyręs gydytojas, kuris žino jūsų skausmų pobūdį, kitus nusiskundimus ir simptomus, bei vartojamą gydymą.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72842

    Klausimas užduotas - 2014-01-12 16:40:35

    Laba diena, Norėčiau užduoti jum klausimą kaip panaikinti arba sumažinti lūpų raudonį, pakeisti lūpų spalvą į labiau panašią odos spalvos. Gal būt kokį prieparatą arba tepaliuką, vazeliną parekomenduotumėte? Nes pas mane yra labai raudonos lūpos, jos visada tokios buvo, man dabar 20metų, esu vaikinas. Labai retais atvejais jos pašviesėja, tuomet visai pasikeičia mano estetinė išvaizda. Esu išbandęs ir paprastą vazeliną, ir Eucerin lip aktiv ir kitokių. Labai norėčiau, kad parekomenduotumėte konkretų produktą, ne tik siuntimo pas dermatologą. Iš anksto dėkoju.

    Atsakymas

    Laba diena, Be abejo, kiekviena problema yra pačiam žmogui, net ir kosmetinė, rimta. Moterys lūpų spalvai paryškinti naudoja lūpų dažus, daromas ilgalaikis makiažas. Istoriškai, vyrai naudodavo dekoratyvinę kosmetiką net ir gausiau nei moterys baroko, rokoko epochose, šiais laikas tokių nedaug, tačiau, tai nereiškia, kad vyrai jos naudoti negali. Deja, medicininių priemonių lūpų spalvai kontroliuoti kol kas nėra žinomų.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72838

    Klausimas užduotas - 2014-01-10 15:17:00

    Laba diena gydytoja, man darė kraujo tyrima, atsakymas buvo toks TTH 3,38 ir FT4 11,49. Jau daugiau nei puse metu yra sutrikes mėnesinių ciklas, sergu kas du menesiai, o kai susergu tada sergu 2 savaites, muša karštis jo pasekoje prakaitas, kuris buna dažnai. Kankina nemiga, galvos skausmai, nagai skilinėja, auga svoris, likau vangi, mieguista, labai sausa kojų oda, kartais rytais būna paburkęs veidas. Gydytoja vaistu neskyrė, sako skydliaukės tyrimai geri, ar tikrai viskas normos ribose? tik neaišku nuo ko tada tiek skydliaukės požymių... Labai ačiū už atsakymą

    Atsakymas

    Laba diena, Jūsų skydliaukės pateikti hormonai yra normos ribose. Dėl menstruacinio ciklo sutrikimų kaltos gali būti ne tik endokrininės ligos, o iš jų ne vien skydliaukės funkcijos sutrikimai, todėl, šio klausimo geriausia būtų klausti gydytojos ginekologės.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72836

    Klausimas užduotas - 2014-01-09 22:36:24

    Laba diena. Noriu sužinoti ar atsiradęs gumbas ant krūtinkaulio žemiau nei krūtų tarpas gali būti lipoma ar jau čia tas piktas?

    Atsakymas

    Laba diena, Jei darinys minkštas, gali būti lipoma, jei kietas - fibroma, krūtinkaulio deformacija, kiti dariniai. Tačiau, tiksliai nustatyti gali tik Jus apžiūrėjęs Jūsų šeimos gydytojas.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    72833

Anekdotai

archyvas