Gydytojų konsultacijos

Atsakymai

    Klausimas užduotas - 2013-12-10 19:45:55

    skauda pilva apacioje skauda tustintis daznai slapinuos ytaria cista ar nuo jos galima mirti?

    Atsakymas

    Ne,nuo cistos nemirsite .Bet vertėtų pasitikrinti .Tai gali būti ir kitų sutrikimų simptomai.
    Gydytojas
    72775

    Klausimas užduotas - 2013-12-09 21:35:59

    Sveiki, man sutriko menesiniu ciklas, po paskutiniu menesiniu kitos prasidejo po 16 dienu, o joms pasibaigus pradejo teplioti rudomis isskyromis, tempia pilva, pykina, ar cia gali buti kas blogo ??

    Atsakymas

    Esant tokiems simptomams vertėtų pasitikrinti .Gal ir nieko rimto ,bet neapžiūrėjus sunku spręsti .Tai gali būti ir dėl streso, svorio metimo, pervargimo. Bet gali būti ir dėl ligos ,pvz .kiaušidės cistos.
    Gydytojas
    72772

    Klausimas užduotas - 2013-12-08 09:36:18

    Sveiki, kamuoja toks klausias. Spalio 20d išgėriau POSTINOR, po kelių (4d) dienų prasidėjo kraujavimas. Mėnesinės prasidėjo lapkričio 6d. po to laiko maniau, kad viskas gerai. tuomet pasimylėjau su vaikinu lapkričio 26, tačiau spermos išsiliejimo nebuvo. Po kurio laiko pastebėjau baltas, varškės pavidalo išskyras, kartais skaidrias baltas vandeningas su balkšvais gabaliukais. Kai turėjo prasidėti mėnesinės ėmė mausti pilvo apačią ir skaudėti krutinę, taip tarsi turėtų greitai prasidėti mėnesinės, bet dabar jau gruodžio 8d ir mėnesinių dar nėra, tik jausmas, jog jos būtų, bet kraujo nei lašo... Labai labai bijau, kas gali būti? Ar nuo postinor gali būti taip, kad vieną mėnesį mėnesinės savu lauku, o kitą vėluoja? labai bijau, kad galiu būti pastojusi. bet ar taip gali būti, jei spermos išsiliejimo nebuvo visai? Kokia tikimybė? ar an verta neriauti? Man 20m. Labai laukiu mėnesinių :( Iš anksto labai ačiū už atsakymą.

    Atsakymas

    Tuomet vertėtų atlikti nėštumo testą.
    Gydytojas
    72767

    Klausimas užduotas - 2013-12-05 10:32:18

    Laba diena. man 47 m. Mėnesinių ciklas vis būdavo 26 dienos. Bet užpraeitų buvo 33 dienos, praeitų - tik 15, o dabar vėl susirgau 26 dieną. Iš pirmo vos tepliojo - o paskui kad pratrūko - per valandą pasirodė gal 5 didoki krešuliai, tarp jų gausus kraujavimas. bet gal po valandos, išėjus tiems krešuliams viskas aprimo, toliau sergu įprastai. Ar tai normalu, nes išsigandau. Kokio ligos priežastis tai gali būti? PAP dariais prieš pusantrų metų.

    Atsakymas

    Tai gali būti menopauzės pradžia .Tuomet ir prasideda mėnesinių ciklo sutrikimai. Bet gali būti ir kitos priežastys-mioma, cista polypas . Todėl vertėtų atlikti echoskopiją.
    Gydytojas
    72763

    Klausimas užduotas - 2013-12-02 15:43:39

    Sveiki, del kokiu priezasciu po nestumo nutraukimo gali skaudet pilvo apacia? Kai nutrauke nestuma tepliojo truputi, savijauta buvo gera. Ar itakos galejo tureti lytiniai santykiai su vyru? Nestumas buvo nutrauktas 2013-11-28, o lytinius santykius turejom 2013-11-29. Ar del to gali skaudet pilvo apacia?

    Atsakymas

    Po nėštumo nutraukimo lytinių santykių negalima turėti 2 savaites, nes gali prasidėti uždegimas ,infekcija, kraujavimas .Nesilaikant režimo ,gali kilti komplikacijų .Dėl to gali skaudėti pilvą.
    Gydytojas
    72762

    Klausimas užduotas - 2013-11-29 10:39:47

    laba diena, noreciau pasikonsultuoti del neaiskaus menstruacinio ciklo, esu 6men.3sav.po gimdymo, maitinau 1,5men. moteriskos dienos pasirode trecia men.po gimdymo, lapkricio men.velavo moteriskos dienos 3sav., bet sulaukiau (po gimdymo menstruacijos labai gausios, tiesiog “plaukiu”, bet neskausmingos, pries nestuma buvo negausios, bet labai skausmingos), dabar po savaites sirgimo, vel atejo mano dienos. ar tai nuo streso?nuovargio?ar tai nesusireguliaves menesiniu ciklas? ar tai kazkas rimto su moteriskom? lauksiu Jusu atsakymo

    Atsakymas

    Po gimdymo mėnesinių ciklas gali reguliuotis iki pusės metų. Žinoma jei mėnesinės bus labai gausios, reikia pasitikrinti.
    Gydytojas
    72759

    Klausimas užduotas - 2013-11-28 23:31:00

    Laba diena, Skundziuos skaudancia krutine, skausmas yra pakenciamas, ir jis jauciamas tik prisilietus, arba kai devima leimenele. Naudoju KT DAYLETTEgeriu jau antra pakuote. Baugu kad nebuciau pastojusi, nors po lytiniu santykiu praejus savaitei prasidejo menesines. Dabar yra 3 savaites po lytiniu santykiu, dariaus nestumo testa, jis buvo neigiamas. Pas ginekologe apsilankymas tik po 3 savaiciu, dar teks nerimauti ilgai. Ar skausmas galetu buti del KT? Galbut vertetu nutraukti KT vartojima? ka manote? Dekuj.

    Atsakymas

    Laba diena.Manau kad nepastojote,jei piliules vartojote tvarkingai.Pirmus mėnesius vartojant kontraceptikus ,krūtinės skausmas gali būti.Tai normalu,vėliau to nebus.
    Gydytojas
    72757

    Klausimas užduotas - 2013-09-01 18:49:04

    Sveiki, Pries keturis metus turejau cistu operacija,po operacijos gydytojas pasake kad tai buvo endomitriozine kazkokia sokoladine cista.nieko apie tai nezinau,taciau po dvieju metu cistos atsinaujino.norejau paklausti kaip patvirtinti(ar atmesti)galimybe ar as sergu endomitrioze.

    Atsakymas

    Patvirtinti ar atmesti ar nesergate endometrioze galima atliekant diagnostinę procedūrą -laparoskopiją.Liga linkusi progresuoti.Priežastys dėl ko atsiranda yra neaiškios.Profilaktika-kontraceptikų vartojimas.
    Gydytojas
    72744

    Klausimas užduotas - 2013-08-29 06:45:25

    Sveiki esu gerda man 19 metu . Neseniai patyriau persileidima jis buvo privalomas nes turiu problemu su nugara. Bet problema ta kad po to vis dar gyvenu lytini gyvenima ir bijau jog galiu vel buti pastojusi taciau tutejau susirkti bet viena diena patepe tamsiai rudos spalvos skysciu ir tamsiai rudom gleivem. Net nezinau kaip reguoti ! Nestumas buvo pirmas ir buvo nutrauktas vaistais mifepristone ar gali buti to pasekme ar verta vel jaudintis del pastojimo as to tureti negaliu nes tai pavojinga mano gyvybei taciau nenoriu prarasti ir draugo. Labai prasau ka nors patarkite....

    Atsakymas

    Tai jeigu gyvenate lytinį gyvenimą ir neplanuojate nėštumo,tai reikia vartoti kontracepciją.Tai ir piliulės,pleistarai žiedas ,prezervatyvai.Turite nuspręsti,kas jums geriau tiktų.Nes kitaip ir stresuosite kas mėnesį.
    Gydytojas
    72740

    Klausimas užduotas - 2013-08-25 12:39:38

    Laba diena. Man 31 metai, vyrui 36. Jau 2,8 metu nepavyksta pastoti. Lankiausi pas gydytojus, buvo padaryti visi imanomi tyrimai man ir vyrui, rezultatai neparode nieko blogo, bet vis tiek nepastoju. Puse metu naudojau Clomid (50mg)tabletes ir jokio rezultato, gydytojai kol kas nepateike nei vieno paaiskinimo, kodel negaliu pastoti. Nezinau, kur toliau kreiptis.

    Atsakymas

    TOKIU ATVEJU YRA VIENINTELIS KELIAS-KREIPTIS PAS VAISINGUMO SPECIALISTUS.JIE PATARS KOKIUS PAGALBINIUS APVAISINIMO METODUS JUMS KONKREČIAI TAIKYTI.O NEVAISINGUMO PRIEŽASTYS KARTAIS TAIP IR LIEKA NEAIŠKIOS.
    Gydytojas
    72736

    Klausimas užduotas - 2013-08-19 11:55:50

    laba diena noreciau jusu paklaust...ar dar yra tikimybe man pastoti jei pries 4 metus man buvo padarytas isvalymas bet jokiu koplikaciju nebuvo..Siais matais tikrinaus 2 kartus nieko blogo nerado..Ar dabar butina vaikinui pasitikrinti?Ir gal dabar sunkiau pastoti nes antras kartas?Jau bandome metus laiko

    Atsakymas

    Jei nebuvo komplikacijų,nutraukimas neturėjo pakenkti.Bet nevaisingumo priežasčių yra daug ir įvairių.Reikėtų pradėti tyrimus jums abiems.Tyrimų yra nemažai,nes metų bėgyje pastoti turėtumėte.
    Gydytojas
    72730

    Klausimas užduotas - 2013-08-14 22:50:16

    Laba diena, noreciau pasiklausti pas jus, nors jau ir buvau pas savo ginekologe ,bet neviskas man aisku. taigi sirgau dideliu uzdegimu, geriau antibijotikus ir dar leidziamus ,itare kad buvo plyses pries laika folikulas , labai skaudejo pilvo apacia pilvas buvo papustas visas. baigus naudoti vaistus kraujas pagerejo ir uzdegimo jau neberode. ar galejo cia buti nuo pries laiko plysusio folikulo? bet yra dar viena beda apie kokius 5 m. man menesiniu metu labai skauda tustinantis tiesiog kokias dvi paras baisu eiti i tualeta nes labai skauda. nesitustinatis ir uzeina spazminiai skausmai zarnyne, kai baigesi menesines visatai isnyksta ,nebeskauda. ginekologe apie mano isvardintus pozymius nustate kad tai endometrioze, nors nebuvo atlikti jokie tyrimai jai nustatyti, ir paskyre 6 men. gerti kontraceptikus ammily. ar jie man nepakenks jei as po dvieju metu planuoju susilaukti antro vaikelio. man 25 metai ir pries 3.5m pagimdziau pirma vaika. kontraceptikus geriau puse menesio, pirma diena nuo ju vemiau, o dabar visada laikosi pykinimas ir silpnumas, ir dar pradejo vel skaudeti pilva. Is anksto dekoju uz atsakyma

    Atsakymas

    Pagal jūsų išvardintus simptomus į endometriozę tikrai panašu.Tačiau šios ligos diagnostika yra intervencinė-reikia atlikti laparoskopiją-narkozėje per bambą į pilvą įvedamas specialus vamzdelis ar apžiūrima pilvo ertmė.Todėl šį tyrimą ne visuomet rekomenduojame.O kontraceptikai puikiai tinka endometriozės gydymui,todėl jūsų gydytoja juos jumas ir paskyrė.O jų toleravimas yra individualus.Bet visuomet galima keisti.Planuojamam nėštumui jie nepakenks,šiuo atveju padės ,nes sustabdys endometriozės plitimą.Bet žinoma jūs galite apsispręsti ir atlikti laparoskopiją diadnozei patikslinti.
    Gydytojas
    72725

    Klausimas užduotas - 2013-08-14 20:57:57

    Sveiki,jau 4 savaites geriu vitaminus kurie skirti norint susilaukti vaikelio,menesines veluoja 2 savaites,bet testas neigiamas.Ar tai gali buti niestumas ar del vitaminu dingo menesines?

    Atsakymas

    Dėl vitaminų ciklas neturėjo sutrikti.Pakartokite nėštumo testą praėjus keletui dienų.
    Gydytojas
    72724

    Klausimas užduotas - 2013-08-04 22:12:03

    man 17 metu, maudziausi menstruaciju metu juroje be tampono, tuo metu menstruacijos buvo visiskai negausios, vos tepliojo, po maudymosi pastebejau, kad menstruacijos zenkliai padidejo. ar galetu buti kazkas bloga?

    Atsakymas

    Nemanau ,kad galėtų būti kažkas blogai,jei neskauda,nepagausėjo išskyrų.
    Gydytojas
    72713

    Klausimas užduotas - 2013-07-16 21:28:39

    Laba diena, Esu 24 metų, mano visas kūnas yra padengtas spuogais. Vaikščiojau pas dermatologą - diagnoze lengvos formos acne, išrašydavo įvairių tepaliukų, kurie padėdavo tik tam kartui. Problema liko. Aktyviausiai beria prieš mėnesines. Taip pat yra labai didelis kūno plaukuotumas, krūtis labai mažos. Ar gali būti dėl to kaltas hormonų disbalansas? Pasidariau hormonų tyrimus "Testosteronas 1,38 nmol/l Flags:H Above normal (expected) range (0,29 - 1,67)" "TSH 0,79 mIU/L (0,35-4,94)". Ar esant tokiam testosterono lygiui reikia kreiptis į kokį nors specialistą? Kokius tyrimus rekomenduotumėt atlikti?

    Atsakymas

    Laba diena,pagal jūsų nurodytus simptomus gali būti ,kad dėl bėrimų kalti hormonai.Tačiau reikia dar papildomų hormininių tyrimų-SHBG,FSH.LH 3-5 ciklo dieną.Tuomet mes skaičiuojame LAI indeksą ir nustatome ar yra hormonų pokyčiai.Tai pat būtina atlikti kiaušidžių echoskopiją Tuomet galima daryti išvadas ir ,jei reikia,skirti gydymą.
    Gydytojas
    72695

    Klausimas užduotas - 2012-12-28 20:29:25

    Laba diena, prieš mėnesį laiko darė jau antrą kartą laparaskopija, turiu III st endometriozę. Prieš kelias dienas pasidariau kraujo tyrimus CA 125 (rezultatas 51,91, norma

    Atsakymas

    Koks jūsų klausimas.Esant endometriozei,dažnai kiaušdžių vėžio markeris būna padidintas.Jei atlikta laparoskopija ir kiaušidžių biopsija,tai jums nėra ko jaudintis.
    Gydytojas
    72482

    Klausimas užduotas - 2012-12-28 06:54:17

    Laba diena, pastoviai lankausi profilaktiškai pas ginekologą, jokių nusiskundimų neturiu,bet mano draugas(mes kartu su juo 3 metai) pareiškė,kad visą tą laiką jis jaučia labai nemalonų kvapą iš mano lytinių organų po lytinio akto. Kas tai galetų būti? Ar jis išsigalvoja?

    Atsakymas

    Jei pati nieko blogo nejaučiate ir jūsų tepinėlis yra geras,tai matyt tai yra netiesa.
    Gydytojas
    72478

    Klausimas užduotas - 2012-12-18 07:16:30

    Laba diena,norejau pakalausti.po nesaugiu lytiniu santykiu isgeriau escapelle tablete.menesines kol kas neprasidejo.sakykit,jei visdelto pastojau po sio vaisto pavartojimo,ar jis nepakenks vaisiui?Ar yra duomenu apie sio vaisto poveiki vaikui?Is anksto labai dekoju

    Atsakymas

    Jei pastojote,jis vaisiui nepakenks.
    Gydytojas
    72455

    Klausimas užduotas - 2012-12-12 14:42:57

    Laba diena.Turiu ginekologinių problemų ( gausios rusvos spalvos išskyros. Ir tai jau tęsiasi apie metus laiko).Dariausi kraujo tyrimą dėl chlamidijų. Chlamydia trachomatis IgM - neigiamas, IgG- 11.5 t.y.pilka zona. Gydytoja sakė,jog galbūt kažkada anksčiau esu sirgusi. Ir man, ir mano partneriui paskyrė gydymą antibiotikais,t.y. doxycyclinum, po 2 tabletes per dieną 10 dienų. Ar tokiu atveju,esant nei teigiamam tyrimo atsakymui,nei neigiamam, reikalingas gydymas antibiotikais?Ačiū už atsakymą.

    Atsakymas

    Kraujo tyrimą ,kurį jūs atlikote,iš viso nebuvo tikslinga daryti,nes jis labai netikslus.Iš kraujo chlamidijozės niekas nediagnozuoja,reikia atlikti tepinėlį iš gimdos kaklelio ir uretros PGR metodu.Žinoma ,jei vartojote antibiotikus,tai tikslinga atlikti po mėnesio po antibiotikų vartojimo ,kad įsitikinti ar pasveikote.
    Gydytojas
    72428

    Klausimas užduotas - 2012-12-07 20:33:41

    Laba diena norejau paklausti ar Novynette kontraceptines tabletes yra geros ar jas reiketu pakeisti kitomis, jei taip tai kokias rekomenduotumete? mane daznai vargina makties kandideze, tyriausi, uzdegimo nera, daktare israso tik lomexin krema, ka reiketu dar vartoti, kad praeitu, geriamas geriau flukanozoli, bet nepadeda?

    Atsakymas

    Tuomet keiskite kontraceptikus,nes jie gali būti pasikartojančios kandidozės preežastimi.Kontraceptikų jums rekomenduoti negaliu,nes tam reikia išsamiai žinoti jūsų sveikatos ir ginekologinius įpatumus.
    Gydytojas
    72407

Anekdotai

archyvas