Gydytojų konsultacijos

Atsakymai

    Klausimas užduotas - 2013-08-12 12:59:29

    sveiki.ar gali refliuksas sukelti kaklo,ausu skausmus?

    Atsakymas

    Gali, bet tai yra labai reti atvejai.esu turėjusių tokių ligonių, kuriems paskyrus antirefliuksinį gydymą praėjo ausų skausmas.
    Gydytojas
    72720

    Klausimas užduotas - 2013-08-10 11:05:12

    Sveiki, esu beveik 17 metu vaikinas, neseniai buvo tikrintas kraujas , buvo tirstas, dabar siektiek pasitaise, nebejauciu kaip anksciau "sirdies plakimo", bet pasilenkus ar atsitupus (uzspaudziant skrandi) jauciu spazmuojancia sirdi, kame tai galetu buti problemba? Rugstingumas retkarciais pakiles. Dekui uz atsakima :)

    Atsakymas

    Iš jūsų aprašytų skundų sunku susidaryti nuomonę apie jūsų negalavimus. Tai , kad jaučiate rūgštingumą rodo, jog jis tikrai yra padidintas ar bent jau atsipila i viršų. Reiktų pavartoti rūgštį mažinančius vaistus pvz raniberl 300mg 2k/dieną. Greičiausiai ir tas širdies negalavimas, ir tas rūgštingumas yra nervinio pobūdžio, reiktų peržiūrėti savo gyvenimą (režimą ir kt) ar net kreiptis į psichoterapeutą
    Gydytojas
    72718

    Klausimas užduotas - 2012-02-11 16:49:20

    L.d. kokius vaistus reikia vartoti nuo skrandžio opos ir kiek laiko? Ar Pantoprazole Actavis 20 mg. pradžioje ligos tinka vartoti?Endoskopinio tyrimo nedariau Sdauda jau 3 sav.Ačiū.

    Atsakymas

    vartoti reikia skrandžio rūgštį mažinančius vaistus, jų yra kelios grupės. Dozė ir laikas priklauso nuo to kas ir kus rasta, tačiau jūs endoskopinio turimo neatlikote, todėl ir konkrečių patarimų nėra.Jei nežinome ką gydome, pavartokite apie 1 mėn, jei skausmai nepraeis, tikslinga išsitirti.Pantoprazol tinka, dozė parenkama pagal gydymo efektą
    Gydytojas
    69093

    Klausimas užduotas - 2012-02-10 09:01:42

    Laba diena, prašau Jūsų paaiškinti 65m vyro būklę ir atsakyti į mano pateiktus klausimus, kadangi jį gydantys gydytojai neteikia jokios informacijos apie ligos eigą ir gydymą. 2011.09.15 rastas storosios žarnos tumoras, atlikta operacija, kurios metu pašalintas kraujuojantis tumoras. Diagnozė: carcinoma recti pT3 N2 Mo, st.III C, kat.cl.2. Histologinio tyrimo atsakymas adenocarcinoma recti, pT3 N2a G2. Operuojant į žaizdą pateko ir tik 2011.11.17 rastos Proteus vulgaris ir E.coli didelės bakterijų kolonijos. Buvo skirti antibiotikai, bakterijos sunaikintos. Tuo metu atliktų tyrimų rezultatai: Inkstų akmenligė, stazinės kepenys, prostatos hiperplazija. 2011.12.28 atliktuose kraujo tyrimuose padidėjęs CREA kiekis (117), o Urea - 1,4. kiti rodmenys be didesnių nukrypimų. Ligonis silpnas, mažai juda, skundžiasi nugaros skausmais, pooperacinės žaizdos dar nėra užgijusios. 2012.01.31 skirtas pirmasis chemijos kursas. Ar galėčiau sužinoti \"lietuvišką\", aiškiai suprantamą diagnozę ir kokia tolimesnė šios ligos eiga. Ar jo būklė pakankamai rimta? Ačiū.

    Atsakymas

    Diagnozė- storosios žarnos vėžys 3 stadija. Jo būklė netik kad rimta, bet ir su bloga prognoze. Atsiprašau, negaliu paguosti. Gydytojai atliko ką galėjo, o toliau kiek bus skirta, net priklauso nuo paties žmogaus psichologijos
    Gydytojas
    69084

    Klausimas užduotas - 2012-02-08 22:55:09

    sveiki.mano sunus nezino kur kreiptis,buvo pas keturis gyd ,niekas nenustato ar nenori nustatyti ligos.daro tyrimus ,bet viskas gerai pagal juos.pora metu uzeina desines puses pilvo skausmai,dabar prisidejo pykinimas,liezuvis pazeistas.jo krastuose rausvos,balksvos zaizdos,arba atsiranda liezuvio speneliu pazeidimai,vel prapuola,daryti kraujo tyrimai,apziurejo,stomatologas,burnos chirurgas,seimos gyd,daryta echoskopija.kur mums kreiptis?aciu

    Atsakymas

    Kreipkitės i gastroenterologą, gal reikalinga kolonoskopija, pavartokite B gr vitaminų, gerujų bakterijų
    Gydytojas
    69062

    Klausimas užduotas - 2012-02-05 10:35:21

    Sveiki, mano dukrytei 3,5 men.pries menesi nustate auksini stafilokoka. Sunerime buvom, nes mergytes ismatos buvo tik zalios spalvos, taciau ji jautesi gerai,nieko neskaudedavo tik kartais pilvuka. Mes duodame gerasias bakterijas gefilus, po menesio ismatose vis dar buvo daug leukocitu nors ismatu spalva tapo normali, ji jauciasi gerai,tik kartais buna gleiviu ismatose. Noreciau pasiteirauti, per kiek laiko isnyksta auksinis stafilokokas?ir galbut reiketu pakeisti gerasias bakterijas ar kurios yra geresnes turit auk.stafilokoka?ir ka manote del skiepu, ar galima skiepyti vaika kuris turi sia bakterija zarnyne?ar nebus nualinamas organizmas papildomai? Is anksto dekoju uz atsakyma. Pagarbiai Egle

    Atsakymas

    Vaikų klausimais kreipkitės i vaikų gastroenterologą doc. Urboną
    Gydytojas
    69028

    Klausimas užduotas - 2012-01-18 07:47:16

    kodėl šitiek laiko prėjo , o niekas neatsako i kl?

    Atsakymas

    jau atsakė
    Gydytojas
    68910

    Klausimas užduotas - 2012-01-17 21:16:19

    Laba diena,man 15 metu ir as esu mergina.Pries mazdaug savaite laiko, prasidejo:as pakankamai daug valgau, bet tik nusislapinti galiu,deja issitustinti nenoriu ir jau beveik visa savaite taip,o be to kai nesitustinu stambeju...Ka daryti?

    Atsakymas

    mažiau valgyti, daugiau judėti, sveikai maitintis.
    Gydytojas
    68905

    Klausimas užduotas - 2012-01-16 22:34:33

    Laba diena, Jau keleta dienu jauciu umu pykinima nepavalgius. Taip pat prasideda gilus kosulys, kuris kelia kraujo skoni burnoje. Kas galetu kelti tokius simptomus? Jurate Kalasauskaite

    Atsakymas

    Galėtų būti padidintas rūgštingumas, pavartokite raniberl 300mg 2k/d, jai per 2-3 sav. napagerės, išsitirti skrandį
    Gydytojas
    68890

    Klausimas užduotas - 2012-01-16 19:32:29

    Laba diena, jei turedamas burnoje zaizdeliu, pasinaudoji tais paciais indais su kuriais valge sergantis hepatitu b, ar yra tikimybe, jei yra tai ar didele, uzsikresti ?

    Atsakymas

    Užsikrėsti galimybė yra.
    Gydytojas
    68885

    Klausimas užduotas - 2012-01-13 19:15:00

    Sveiki.Pabandysiu trumpai apibudinti savo problema-turiu problema su viduriais,kol naudoju laisvinancius-jokiu problemu,kai nustoju vartot-tikra kankyne prasideda-sunkumas ,viduriu putimas ir t.tKa patartumet vartot,t.y.-arbatas ar kokius hemeopatinius,valancius organizma .

    Atsakymas

    Skaitykite www.uzkietejo.lt. Užkietėję viduriai atspindi neteisingą mitybą, gyvenimo būda, pirmiausia pačiam reikia įdėti daus pastangų, viską išbandyti kas rekomenduojama ir ne po kelias dienas. Per tokį trumpą laiką niekas nesikeičia
    Gydytojas
    68851

    Klausimas užduotas - 2012-01-09 18:00:32

    Laba diena prasyciau paaiskinti,dariausi kasos echoskopija,bet nieko nepaasikno man.Eesu vyras man 33m,svoris 100kg ugis 18,7cm. Kasos galvute 26,0mm,kuno sritis 20mm,uodegos sritis 25mm.Kasos konturas nelygus,aiskus.Kasos latakas neisplestas.Papildomu dariniu kasos srityje ir aplinkiniuose audiniose. Ar cia viskas tvarkoje???Dekui.

    Atsakymas

    taip, jūsų kasoje pakitimų nerasta. Jei nenumesite svorio ateityje galite išgirsti, kad ji suriebėjusi. sėkmės
    Gydytojas
    68768

    Klausimas užduotas - 2012-01-09 17:01:00

    Labas vakaras.Gydytoja as cia buvau apsinuodijus maistu ir vemiau visa nakty,po to labai pradejo pjauti kaip su peiliais pilva visa,labai viduriavau,bet praejo viduriavimas.jau kaip antra diena pilvas issiputes kietas,ir skauda.neina gerai issitustinti.kas tai galetu buti ir ka galite patarti?Dekui jums!

    Atsakymas

    Kas organizmui netiko, ta jis ir pašalino lauk. Liko sudirginimo požymiai, kurie laikui bėgant aprims, jei tinkamai maitinsitės
    Gydytojas
    68766

    Klausimas užduotas - 2012-01-09 15:52:19

    Sveiki, vargina gerklės perštėjimas, sloga, sunkumas, gybimas skrandyje, pilvo pūtimas. LOR gydytoja man įtarė skrandžio refliuksą ir liepė gerti rūgštingumą mažinančius vaistus (Controloc), tačiau skrandžio endoskopijos tyrimas - be pakitimų (kraujo, šlapimo ir kiti tyrimų rezultatai taip pat puikūs, todėl gydytojas gastroenterologas nerekomendavo jokių vaistų. Būklė buvo pagerėjusi, tačiau po stresų vėl atsinaujino. Kaip gydytis patartumėte? Kaip manote, ar vertėtų pasidaryti kraujo tyrimą dėl Helicobacter pylori bakterijos?

    Atsakymas

    Stresų sukeltą rūgštingumą geriausiai mažina raniberl, vartoti ji tiek, kiek laiko blogai jausitės. H.pylori jei ji ir būtų didesnės įtakos jūsų atveju neturi
    Gydytojas
    68765

    Klausimas užduotas - 2012-01-09 14:45:13

    Sveiki. Beveik dešimt metų, ypač pastaruosius trejus metus skauda pilvo apačią. Išsityriau viską kiek begalėjau. Ginekologiškai išsityrus, pasakė, kad esu sveika. Žarnynas tirtas iš vidaus, tačiau taip pat anot gydytojų sveikas. Skrandis taip pat tirtas - sveikas. Taip pat atlikau skydliaukės tyrimus. Galiausiai nuvažiavau pas ekstrasensę - pasakė, kad žarnyne yra žaizdų, nors gydytojai to ir nematė. Jinai jau keturis mėnesius mane gydo daugiausia vienu vaistu - Pariet. Iki šiol jokio pagerėjimo nejaučiu. Pastovus maudimas dieną, naktį. Gal galite patarti kur dar galėčiau kreiptis ir ar šį vaistą vartoju ne be reikalo?

    Atsakymas

    Manau žinote, kad pariet yra rūgštingumui mažinti. Ar pilvo apačioje yra skrandis?Gaila kad jūsų ektrasensė nustatyti ligą sugeba, o gytyti-ne. gal pasikonsultuokite su normaliu specialistu(gastroenterologu, proktologu), pabandykite pavartoti spazmolitikus PVZ.:spazmomen 3-4 sav.
    Gydytojas
    68761

    Klausimas užduotas - 2012-01-09 14:43:52

    Laba diena. Man 43 metai, nemažai laiko man yra negerumai skrandžio srityje, yra švietę skrandį, sako nedidelis paviršutinis gastritas, bet man jis dažnai kartojasi. žiūrėjo kasa, sakė dėmėta, kepenys šiektiek suriebėjusios, vaistų neskyrė. antrą kart žiūrėjo kasą , kepenys, parašyta patologijos nerasta. Aš pati prdėjau ieškoti ligos, nunešiau kaprologinį tyrimą, rado žarnyne grybelį nedaug, geriu kandilact. nežinau , atsigulu ant nugaros , apsižiūrinėju pilvą , jis man neskausmingas. kažkos keistas pykinimas įpač rytą, ir suka pilvą, neviduriuoju, bet nuo ko negerumas pilve nesuprantu. labai dažnai sergu slogom, nustatė alergiją. Gal čia nuo gybelio tokie negerumai, prašau atsayti? Su pagarba Audronė.

    Atsakymas

    Jums gali būti funkcinė dispepsija T. y.-organai lyg ir sveiki, o jų funkcija prasta. Pykinimą sukelia atgalinės bangos, o jas- daug priežasčių:netinkamas maistas,režimas, nervų sistema, pervargimas ir tt konsultuokitės su gastroenterologu
    Gydytojas
    68760

    Klausimas užduotas - 2012-01-08 08:26:19

    Sveiki, norėjau paklausti, koks yra skirtumas tarp Gasec Gastrocaps ir Nexium preparatų ? Sergu skrandžio ir dvylikapirštės uždegimu, bakterija, erozija. Gydytojas paskyrė Nexium, tačiau šeimos gydytoja patarė Gasec Gastrocaps. Pagarbiai, Rūta

    Atsakymas

    Abu vaistai mažina rūgštingumą slopindami pompos protonus, tik vienas yra omeprazolis, o kitas naujesnės kartos vaistas esmoprazolis. Skiriasi vaistų gamintojas, kaina, o poveikis individualus kiekvienam pacientui. Kas jums geriau, tą ir vartokite.
    Gydytojas
    68740

    Klausimas užduotas - 2012-01-06 15:49:43

    Laba diena, buvau pas gydytoją infektologą dėl viduriavimo. Dariausi išmatų tyrimus du kartus. Pirmą kartą gydytojas paminėjo kažką apie pirmuonis, tačiau daugiau nieko ir neaiškino, neišrašė jokių vaistų. Po antrojo tyrimo nebesakė nieko, o aš tuo metu nesusiprotėjau paklausti. Ar reiktų sunerimti ir nueiti išsitirti dar kartą? Ar galėjo išnykti patys? Gal yra kokių nereceptinių vaistų? Labai ačiū už atsakymą.

    Atsakymas

    Apie pirmuonių naikinimą klauskite infektologo. Kitas klausimas ar tas pirmuonis turi įtakos viduriavimui ir apskritai ar jūs tikrai viduriuojate? konsultuokitės su gastroenterologu, gal turite paprasčiausiai dirglią žarną (padėtų spazmomen po1 tab 3k/d), o gal ir kita priežastis
    Gydytojas
    68719

    Klausimas užduotas - 2012-01-05 20:59:39

    Sveiki, dažnai kamuoja skrandžio skausmas, turiu dirglios žarnos sindromą, taip pat kamuoja sausas kosulys,dėl sauso kosulio gydytoja sakė išsitirti skrandį, ar yra kitoks tyrimas, nes bijau ryji žarną. Ačiū už atsakymą.

    Atsakymas

    Pavartokite rūgšti mažinančių vaistų ir stebėkite savijautą. jei negerėja, būtina \"ryti žarną\"
    Gydytojas
    68706

    Klausimas užduotas - 2012-01-05 11:21:50

    Sveiki,apie dvi savaites tesiasi viduriavimas.Nevalgius geriau,o pavalgius kelios minutes ir i tualeta.Vaistu isgerus pagereja,bet juos nevartojant vel taspats.

    Atsakymas

    Reikalinga specialisto konsultacija, mažai informacijos
    Gydytojas
    68694

Anekdotai

archyvas