Izraelio dietologų dieta

Izraelio dietologų teigimu, piktnaudžiavimas maistu – tai ne kas kita, kaip
proto ir veiksmo, organizmo poreikio ir vartojimo visiškas neatitikimas.
Sugadinta figūra – tai ne baisiausia viršsvorio pasekmė. Tai dar periferinės
kraujotakos ir limfos apykaitos sutrikimai, įvairūs medžiagų apykaitos, tarp jų
tulžies pūslės akmenligė ir inkstų akmenligė, cukrinis diabetas. Be to, prie
visos šių negalavimų „puokštės“ prisideda sumažėjęs organizmo atsparumas
įvairiems infekcinių ir uždegiminių ligų sukėlėjams, kvėpavimo negalavimai.

Be to, esant norui, viso to galima išvengti. Svarbiausia, nepasiduodi, nes
sulieknėti gali kiekvienas. Tik nereikia skubėti. Optimalus svorio netekimo
greitis – 2 – 3 kilogramai per mėnesį.

Izraelio medikai rekomenduoja griežtai vertinti produktų suderinamumą.
Pavyzdžiui, mėsa, kiaušinis, sūris gali derėti su šviežiomis daržovėmis, tačiau
juos neverta valgyti su pienu, produktais, turinčiais krakmolo, rūgščiais
produktais, grietine, sviestu ir augaliniu aliejumi. Žuvis dera tik su
šviežiomis daržovėmis. Pienas su niekuo „nedraugauja“. Šviežios daržovės dera su
baltymais ir krakmolu. Nerūgščius vaisius geriausia valgyti atskirai arba su
pienu, tačiau nepageidautina juos derintu su javais, duona, baltymais.

Gerti geriausia tik vandenį. Gryną, be mineralinių priedų (filtruotą, virintą).
Sultis, pieną, kefyrą specialistai priskiria maistui.

Izraelio dietologai nutukusiems žmonėms rekomenduoja jau patikrintą valgiaraštį,
kuris ne tik padės jiems lieknėti, bet ir pagerins apykaitos procesus,
išlaisvins organizmą nuo šlakų ir stimuliuos visų sistemų ir organų veiklos
pagerinimą.

Jų supratimu, dietinis režimas – tai ne vienų ar kitų produktų pašalinimas iš
raciono, o jų racionalus vartojimas, įvertinant suderinamumą, kaloringumą ir
įsisavinimo savybes. Valgyti tik kokį nors vieną ar kelis produktus yra ne tik
kenksminga, bet ir pavojinga sveikatai. Net kelios protingos dietos dienos duos
teigiamą rezultatą.

Ryte ant tuščio skrandžio: nuo arbatinio iki valgomojo šaukšto alyvuogių
aliejaus.

Po 15 minučių: stiklinė jogurto arba šviežio kefyro.

Pirmieji pusryčiai: daržovių salotos, pasirinktinai avižinė arba grikių
košė, žirniai, kukurūzai, varškė, minkštai virtas kiaušinis (kas antrą dieną),
nesaldi (pageidautinai žalioji) arbata.

Antrieji pusryčiai (12:00 – 12:30): 200 – 300 g nesaldžių vaisių.

Pietūs (14:30 – 15:00): daržovių salotos, mišrainė, daržovių sriuba arba
barščiai, vandenyje arba garuose virta mėsa (virta arba užkepta žuvis); juoda
duona – viena riekelė, keptas obuolys.

Popiečiai (18:00 – 18:30): 300 g nesaldžių vaisių.

Vakarienė: stiklinė jogurto arba kefyro, vaisių mišinys.

Vaisių mišinys yra ypač naudingas žmonėms, turintiems žarnyno veiklos problemų.
Jis ruošiamas taip: sumalkite (lygiomis dalimis) sausas datules, džiovintus
abrikosus, figas, slyvas, graikiškus riešutus. Šiuos gydomuosius produktus
galima užgerti vandeniu arba arbata.