Gydytojų konsultacijos

Kraujodaros sistema

Kraujodaros sistema

    Klausimas užduotas - 2012-12-27 20:05:59

    sveiki, kraujo tyrimai rodo kad per mazai leukocitu- WBC 3.5,ir per dideli kiekiai PLT -481, PCT 0.48 proc. ar veretetu labiau susirupinti, ar tai isipeja apie kokia liga?aciu

    Atsakymas

    Taip pasitaiko neseniai persirgus virusine infekcija. Reikėtų kraujo tyrimą pakartoti po kokių 2 sav.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-12-14 15:21:45

    Laba diena, gal galite pakomentuoti mano kraujo tyrimą: WBC-7.4 LYM% - 21.8 MON% - 3.1 GRAN% - 75.1 LYM# - 1.6 MON# - 0.2 GRAN# - 5.6 RBC - 5.14 HGB - 138 HCT - 40.4 MCV - 78.6 MCH - 26.8 MCHC - 341 RDW-SD - 33.4 RDW-CV - 13.3 PLT - 321 MPV - 9.1 PDW - 12.8 PCT - 0.29 P-LCR - 16.3

    Atsakymas

    Kraujo tyrimas normos ribose.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-11-13 19:00:53

    Laba diena, prieš pora savaičių pasidariau bendrą kraujo tyrimą PLT 434,PCT 0,44%,LYM%46,1, WBC 2,9, GRAN% 41,6, GRAN 1,2, HCT 35,3. Gal galite pakomentuoti šiuos parametrus

    Atsakymas

    Pgal Jūsų parašytus duiomenis, mažai turite leukocitų (baltųjų kraujo kūnelių), galbūt, neseniai sirgote virusine infekcija, jei ne, reikėtų pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-10-28 15:25:37

    Sveiki, 27 m. sūnaus kraujo tyrimas: WBC 6.4; LYM 3.4; MON 0.7; GRA 2.3; LYM% 53.6; MON% 11.2; GRA% 35.2; RBC 5.69;HGB 176; HCT 0.522; MCV 91.7; MCH 30.9; MCHC 337; RDW 13.8; PLT 213; MPV 8.9; PCT 0.190; PDW 14.2. LYM% 53.6; MON% 11.2; GRA% 35.2 viršija nustatytą normą, HGB kiekis metai iš metų didėja. Cholesterolio kiekis normos ribose. Kraujospūdis: SYS 116,127,140; DIA 81,91,100. Pulsas: 59,61,67. Prašau paaiškinti, ar tyrimų rezultatai rodo kokius nors susirgimus, ar kreiptis į gydytoją, ar tik keisti gyvenimo įpročius. Iš anksto dėkoju. Dalia

    Atsakymas

    Patarčiau pasikonsultuoti su gydytoju hematologu, toks aukštas hemoglobinas gali būti nepitybiškos kraujo ligos simptomu.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    Žymos: kiekis

    Klausimas užduotas - 2012-10-05 07:37:23

    Labadiena.Mano mamos kraujyje yra per dauk raudonuju kraujo kuneliu.Jau daugeli metu veidas raudonas,bet pries kelis metus itin pasidare raudonas.Siuo metu mama uzsienyje.Ir mama uzsienyje istyre ir paskyre vaistus suos HYDROXYCARBAMIDE.Po poros menesiu atvyks i Lietuva.Bet iki tol abejoje ar pradeti gerti tuos vaistus.Noretu dar issitirti Lietuvoje pas onkologus.Nes kiek skaiciau sie baistai skaitosi chemoterapiniai.Gal galetumete patarti ka daryti.Dekui

    Atsakymas

    Jūsų mama serga tikrąja policitemija, gydymui skiriamas Jūsų minėtas preparatas, kurio poveikyje mažėja perteklinis kraujo kūnelių skaičius. Vaisto nevartojant, galimos trombotinės ir kitos komplikacijos.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-09-18 11:00:57

    Laba diena.Man yra pakeistas sirdies voztuvas i mechanini,mazdaug jau apie 2 metus geriu orfarina tokiu budu,kiekviena diena(4dienas po 3mg ir 3dienas po 4,5mg,kartais kinta): 3mg-3mg-3mg-3mg-4,5mg-4,5mg-4,5mg.na viskas kaip ir butu gerai,bet nuejau pas laikina gydytoja,nes mano dabar atostogauja,suzinojus kaip geriu vaistus,ji labai nustebo ir isreze kad reikia gerti toke tvarka:3mg-4,5mg-3mg-4,5mg-3mg-4,5mg-3mg. tai dabar ir nesuprantu kaip geriau,kolkas daktare atostogaujau,todel noriu pasiklausti jusu.ar verta staiga keisti gerimo grafika,ar via ta laika geriau blogai ar gerai?

    Atsakymas

    Atsakymas del varfarino (orfarino) vartojimo po sirdies voztuvo protezavimo operacijos Jusu atveju varfarinas apsaugo nuo kraujo kresuliu susidarymo, kuriuos gali skatinti dirbtinis (mechaninis) sirdies voztuvas. Varfarina jus privalote vartoti nuolatos, nenutrukstamai (padarius vos keliu dienu pertrauka, gali formuotis kraujo kresuliai, kurie gali uzkimsti, pvz. smegenu kraujagysles0. Varfarino doze nustatoma individualiai kiekvienam pacientui, atsizvelgiant i kraujo kresejimo rodiklius, siuo atveju INR angl. \"International normalisation rate\" - tarptautini (kresejimo) sunorminimo indeksa. Normoje sis rodiklis lygus vienetui. Jusu gi atveju jis turetu buti 2.0-2.5, jeigu turite papildomu rizikos faktoriu, kiek didesnis - nuo 2.0 iki 3.0. Si kraujo tyrima turetumete atlikti bent karta per menesi, o pakeitus doze - netgi kuri laika dazniau. Jeigu jusu INR yra toks, koks rekomenduojamas, jums varfarino dozes keisti nereikia. Pavaduojancios gydytojos nuomone greiciausiai remiasi tam tikra logika: geriant jos pasiulytu budu, dozes svyravimai (3-4.5 mg) yra mazesni negu geriant 4 dienas po 3 mg ir kitas 4 dienas - po 4.5. Varfarinas gana letai issiskiria ir organizmo, todel tokie nedideli dozes svyravimai greiciausiai netures itakos jusu kraujo kresejimo tyrimui (INR).
    Vincas Lapinskas

    Klausimas užduotas - 2012-08-30 05:58:38

    Laba diena. Pas koki gydytoja reikia kreiptis, kai sutrikes limfos nutekejimas vienoja kojoje. Aciu

    Atsakymas

    Angiochirurga
    Margarita Pileckytė

    Klausimas užduotas - 2012-08-12 06:53:46

    Laba diena,pasidariau kraujo tyrimus leukocitu 13,1 ; granuliocitu 77 , hemoglobins 154 ,trombocitai 315.Siuo metu jauciu lyg tokius duriancius sonkauliu skausmus,nugaros skausmus,yra dvi isvarzos,ir lyg oro trukuma jauciu.Labai neramina leukocitu ir granuliocitu padidejimas,ar tai gali buti kraujo liga?

    Atsakymas

    Kraujo ligai trūksta papildomų tyrimų, o leukocitų skaičius dažniausiai padidėja uždegimo metu.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-06-21 19:20:54

    Man 42 (moteris) Feritinas 9,5, Fe 15,3, HGB 114, Neutrofilai lazdeliniai 7, Anizocitozė 1, nuo tardyferono isbere ir isdylgino plemais, ka galeciau vartoti norint pagerinti sia bukle? nezinau ka reiskia anizocitoze 1? Aciu

    Atsakymas

    Stebima mažakraujystė, mažokos geležies atsargos organizme. Anizocitozė reiškia nevienodo dydžio eritrocitus. Jei nuo tardyferono išbėrė, nevartokite, tai gali būti alerginė reakcija geležies preparatams. Rekomenduočiau valgyti daugiau raudonos mėsos (liesos jautienos, liesos kiaulienos), išsiaiškinti, ar nėra kraujavimo šaltinio ir jį pašalinti.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-05-16 11:10:36

    Laba diena,2m.darausi bendra kraujo tyrima,visi rodykliai normu ribose,isskyrus PDW,PCT,kurie yra zemi ir kasmet mazeja.2011m.PDW buvo 10,1,PCT 0,18,o 2012m.PDW yra 9,2,PCT 0,16. Prasau patarimo,paaiskinimo, ar pavojinga sveikatai? Dekoju.

    Atsakymas

    PDW rodo trombocitų pasiskirstymą, tačiau sveikatai tai jokios įtakos neturi. Jei trombocitų skaičius normalus, nereikėtų kreipti dėmesio.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-04-16 13:22:02

    Laba diena..man 26metai..kiek pamenu nuo mazu metu nuo nedidelio smugio jau atsirasdavo melynes..po gimdimo jie ne tik nuo smugio atsiranda..bet patys ant ranku ir koju tik..pirma toj vietoj kur eina gisle atsiranda bumbalas, paskiau suduzda ir atsiranda melyne..bet jei mazuciai tai vienoj vietoj daug,cia ant koju daugiausiai..pastebejau kad nuo itampos irgi..dariau tyryma kraujo krešėjimo..sake geras..pas koki gydytoja reikia kreiptis Santariskiu klinikoje?

    Atsakymas

    Rekomenduočiau kreiptis į gydytoją hematologą. Yra krešumo sutrikimų, kuriais sergant įprasti krešėjimo tyrimai normalūs.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-04-01 13:29:37

    Laba diena. Mano kraujo tyrimai normos ribose \"WBC 5,9, tik kraujo formulėje padidėję eozinof 5, lazdel 7, monocit 5 ir yra parašta apie 20 proc. limfocitų atipiški jaunesniais branduoliais, platesne citoplazma. Ką tai reiškia?

    Atsakymas

    Eozinofilų padidėjimas nežymus, o dėl limfocitų, taip pasitaiko sergant virusinėmis ligomis, ar neseniai persirgus. Rekomenduočiau po 2 - 3 sav. tyrimą pakartoti.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-02-21 17:44:08

    Laba diena,noriu paklausti dėl sūnaus(18metų) kraujo tyrimų.Bendro kraujo tyrimo visi rezultatai atitinka normą,o leukogramoje yra du rodikliai neatitinkantys normos,kaip tai suprasti,ar reiktų kreiptis į hematologą.BKT:HGB-161;RBC-5,28;WBC-5,18;Limfocitai-38,1-1,97; Neutrofilai-47,3%-2,45,.Leukogramoje:Limfocitai-53%;Neutrofilai segmentuoti-35%.Visa kita normos ribose.

    Atsakymas

    Reikėtų po kelių sav. pakartoti tyrimą. Gali būti, kad Jūsų sūnus neseniai persirgo virusine infekcija, nes nenormali yra tik leukocitų procentinė išraiška.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    Žymos: neutrofilai

    Klausimas užduotas - 2012-01-27 18:56:47

    Laba diena. Man neramu dėl kraujo tyrimo, gal jau reikėtų paskubėti pas hematologą? WBC 3,4; LY 46,4; GR 45,2; Hgb 112; Hct 311; MCHC 361; RDW 15,2; Pct 0.174; Pdw 17,4; Fe 8,8; Feritinas 7,05 Kiti rodikliai normos ribose. Sergu autoimuniniu hipotiroiditu.Ar tai gali taip įtakoti kraujo rodiklius?

    Atsakymas

    Jums yra geležies stokos mažakraujystė, reikėtų ištirti dėl kraujavimo iš virškinimo trakto, bei vartoti geležies preparatus ir daugiau raudonos mėsos (neriebios jautienos). Hematologas nereikalingas.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-01-11 11:39:36

    Laba diena,norėjau paklausti ar dideli tai nukrypimai,ką tai galėtų reikšti?Beja sergu valgymo sutrikimais.Visi kiti tyrimai normos ribose. LYMPH 1,00-2,50 2,54 % LYMPH 19,0-37,0 46,0

    Atsakymas

    Jūsų kraujyje šiek tiek daugiau limfocitų, taip dažnai būna persirgus virusine infekcija. Nevertėtų dėl tokių nukrypimų nerimauti.
    Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2012-01-09 20:03:45

    Sveiki, mano kraujo rodikliai: MON (%) 11,9 3-10 HgB (g/l) 115 120-150 Hct (l/l) 0,356 0.36-0.42 MCV (fl) 77,9 82-95 MCH (pg) 25,2 25-35 MCHC (g/l) 323 330-348 MPV (fl) 12,1 7.4-10.4 PDW (fl) 15,1 15.5-17.1 Fe (mkmol/l) 7.0 8.8-27.0 Kiti rodikliai ties minimumu... Norejau paklausti ka reiskia sitie nukrypimai? (As pries 5 men. gimdziusi vegetare).

    Atsakymas

    Jūsų organizme trūksta geležies, todėl jau yra šiokia tokia mažakraujystė. Tai būdinga vegetarizmui, o gimdymo metu, be abejo, netekote kažkiek kraujo. Patarčiau vartoti geležies preparatų (pasitarkite su savo šeimos gydytoju dėl tinkamiausio), nes, jei maitinate kūdikį krūtimi, geležies stoka tik didės.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    Žymos: rodikliai

    Klausimas užduotas - 2012-01-09 08:54:55

    Laba diena, mano kraujo tyrimų rezultatai: hemoglobinas-115, o geležis-30,6. Kaip suprantu hemoglobinas per žemas, o geležis per aukšta. Kaip galėtumėte pakomentuoti, ar reikėtų specialiai vartoti kažkokius maisto produktus ar papildus?

    Atsakymas

    Rekomenduočiau kreiptis į šeimos gydytoją, kad atliktų papildomų tyrimų ir nustatytų mažakraujystės priežastį.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    Žymos: hemoglobinas

    Klausimas užduotas - 2012-01-08 23:13:56

    Sveiki. 7 metu vaikui planuoja ideti mechanini sirdies aortos voztuva, tektu visa gyvenima vartoti varfarina. Norejau paklausti apie sio vaisto salutini poveiki vaikui ,kaip nuolatinis sio vaisto vartojimas itakotu vaiko bendra fizini vystymasi. Ypac baugina galimas kaulinio tankio isretejimas. Ar daznai sis salutinis poveikis pasitaiko?

    Atsakymas

    Blogai funkcionuojantis sirdies voztuvas is principo gali daug labiau sutrikdyti vaiko vystymasi, negu pastoviai vartojamas varfarinas. Be abejo, nuolatinis varfarino vartojimas sukelia tam tikru nepatogumu: varfarina reikia vartoti kasdien, be to, periodiskai atlikineti kraujo kresumo (INR - International Normalisation Ratio - Tarptautinis Normalizacijos indeksas tokiam ligoniui turi ne mazesnis kaip 2 ir ne didesnis kaip 3) tyrimus. Mat, nepakankamai sumazintas kraujo kresejimas pilnai neapsaugo nuo kraujo kresuliu sirdyje susidarymo, o pernelyg sumazintas kraujo kresumas gali komplikuotis savaiminiais kraujavimais.
    Vincas Lapinskas
    Žymos: varfarina

    Klausimas užduotas - 2012-01-05 17:31:11

    sveiki, nusprendžiau kreiptis į jus... norėčiau jūsų patarimo, man ant kojų yra iššokusios venos ir vienoje vietoja ant kojos ta gysla ar vena man tiesiog neišnyksta jau nuo vasaros, ir as pradėjau pastebėti kad man nori vis daugiau taip tų gisleliu iškilt, jos iškyla tokiais mazgiukais, kadangi artėja vasara (abejoju ar iki vasaros man tai susitvarkys) nelabai norėčiau kad man taip išliktų, tai noriu paklausti gal žinote kas čia man galetu but ? be to man kartais nutirpsta kojos, tarpkitko man 16 metų.

    Atsakymas

    Laba diena, Kaip suprantu iš Jūsų aprašymo, Jūs tikrai turite kojų venų problemų. Tokiu atveju reikia kreiptis į gydytojus angiochirurgus (kraujagyslių chirurgus), kurie nustatys venų išsiplėtimo priežastis, patikrins echoskopu paviršinių ir giliųjų venų būklę, parinks Jums tinkamiausią gydymo būdą. Pagarbiai, gyd. Martynas Norkus
    Martynas Norkus

    Klausimas užduotas - 2012-01-04 16:21:56

    Sveiki, norejau paklausti ka gali reiksti kraujo tyrimai ir kaip toliau elgtis. Vyriskiui 43 metai. RBC - 5.61; HGB - 169; HCT - 49.8. Pries metus taip pat buvo padidejes hemoglobinas (172)

    Atsakymas

    Patarčiau šiam asmeniui pasikonsultuoti su gydytoju hematologu: tai gali būti pirminė ar antrinė (sergant kitomis ligomis, pvz.: plaučių) eritremija.
    Liucija Vaitkevičiūtė

Puslapiaii:
12345678910
Anekdotai

archyvas

pasveik.ltEspumisanMezymProstamol unoRaniberlLioton 1000