+5
-1
+4
Klausimas, kuris domino ir vis dar tebedomina daugelį  vyrų

Filmuose TAI atrodo labai paprasta, tačiau gyvenime dažnai viskas būna visai kitaip: du žmonės siekia intymumo, bet  staiga vienas iš jų supranta, kad lytinė sveikata ne visai tokia gera, kaip norėtųsi. Vienas supranta, o kenčia abu. Taigi, ką daryti, kad prasta lytinė potencija negadintų poros santykių?

Impotencija – opi šių dienų problema

Spaudoje nedažnai rasime straipsnių, kuriuose nagrinėjama impotencijos problema, tačiau tai nereiškia, kad šios problemos nėra. Ne, priešingai, impotencija vargina nemažą dalį vyrų, tačiau apie ją vis dar nenoriai kalbama. Manoma, kad kalbėti šia tema gėdinga ar net nepadoru. Potencija – kaip oras, kol kvėpuoji, jo nejauti, tačiau vos tik kas nors užspaudžia nosį ar burną, tuomet oras tampa pačiu brangiausiu dalyku pasaulyje. Taip ir vyrai, kol nesiskundžia savo potencija, dažnai jos net nevertina, o vos tik pajaučia pirmuosius impotencijos požymius, tuomet iškart pradeda nerimauti. Nedrąsiai forumuose skaito anonimiškas žinutes, kuriose prašoma pagalbos. Vyrai klausia, kaip pagerinti potenciją? Ar tik vaistai erekcijai gerinti yra ta vienintelė veiksminga priemonė, kuri sugražina vyriškas seksualines jėgas?

Prisiskaitę forumuose įvairios informacijos jie imasi ieškoti savo seksualinių sutrikimų gydymo būdų. Dažnai vienintelė išeitis – tiesiog nueiti pas gydytoją urologą, gauti receptinių vaistų, kurie padėtų pagerinti potenciją. Jei vyro nekamuoja kitos ligos, jis sveikas, nevartoja alkoholio, nerūko, tuomet dažniausiai vaistai potencijai gerinti atlieka savo darbą ir pagerina vyro seksualinį gyvenimą.

Žymūs pasaulio vyrai ir jų erekcijos sutrikimai

Aktorius Maiklas Duglasas (Michael Douglas). Itin atvirai apie savo erekcijos sutrikimus žiniasklaidoje kalbėjęs aktorius prisipažino, kad vaistai erekcijai gerinti palengvino tą kovą ir padėjo būti lytiškai aktyvesniam.

Hugh Hefneris.  Žymusis „Queen“ grupės atlikėjas Freddie Mercury savo dainoje dainavo, jog per daug meilės tave gali pražudyti („Too much love will kill you“). Atrodo, šie žodžiai gali pasiteisinti – to pavyzdys žymaus vyrams skirto žurnalo „Playboy“ įkūrėjas H. Hefneris. Pasirodo, šis vyras taip pat turi problemų su erekcija. Ko gero teisūs buvo tie gydytojai, kurie sakė, kad kiekvienas vyras turi savo lytinių santykių limitą. Dėl H. Hefnerio erekcijos sutrikimų, tikriausiai, kalti praeityje buvę nuolatiniai jo lytiniai santykiai su gražuolėmis merginomis.

Kaip pagerinti potenciją? Liaudiškos priemonės prieš medicinines

Potencijos gerinimo klausimas visais laikais domino ir vis dar tebedomina vyrus. Yra žinoma, jog bene vienos iš geriausių liaudiškų priemonių erekcijai gerinti yra gudobelė ir ženšenis. Gudobelės žiedai ir vaisiai ypač rekomenduojami vyresnio amžiaus vyrams, kuriems potencija yra linkusi silpnėti. O štai ženšenis, kurio gydomosios savybės yra žinomos jau nuo senų senovės, tinka tiek jaunam, tiek senam vyrui, kuris nori pagerinti potenciją. Tiesa, svarbu nepamiršti, jog padauginus ženšenio vasaros metu gali įvykti priešingas poveikis – pasireikšti impotencija, o ne pagerėjusi potencija. Tie, kas yra natūralios medicinos šalininkai gali įsigyti receptinius vaistus potencijai gerinti.

Lietuvoje registruoti keturi potencijai gerinti skirti vaistai: avanafilis sildenafilis, vardenafilis, tadalafilis. Visi jie paprastai pradeda veikti per 15-60 minučių nuo jų pavartojimo (pvz. avanafilis veikia greičiausiai, jau po 15 min). Skiriasi vaistų veikimo trukmė ir nepageidaujami poveikiai. Mažiausiai šalutinių reiškinių sukelia avanafilis. Potencijai gerinti taip pat rekomenduojama daryti Kėgelio pratimus. Jie  bus naudingi ne tik tiems, kurie kenčia nuo impotencijos, bet ir tiems, kurie nori džiaugtis geresniu orgazmu – ištreniruoti dubens raumenys padės jį pasiekti greičiau.  

Parengė: L.Rimgailė