Quixx

Gydytojų konsultacijos

Atsakymai pagal gydytojus - Liucija Vaitkevičiūtė

Liucija Vaitkevičiūtė

    Klausimas užduotas - 2015-03-28 14:10:36

    Laba diena,noreciau paklausti ar reikia sunerimti del dukros (14m) kraujo tyrimo MCH 26,900,MPV 10,900,PCT 0,360, LYMPH 44,800 visi kiti normoje.Didelis aciu

    Atsakymas

    Šio klausimo reikėtų klausti vaikų ligų gydytojo.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73961

    Klausimas užduotas - 2015-03-03 10:58:28

    Laba diena, norėčiau sužinoti kokia tikimybė užsikrėsti krauju plintančiomis infekcijomis, jeigu patekau į tokią situaciją: dirbu įstaigoje kur daug nepilnamečių ir pilnamečių asmenų. Praėjus pusei darbo dienos pastebėjau, kad abi mano rankos kažkuo suteptos. Maniau kad išsitepiau dažais. Bet lyžtelėjus, paaiškėjo, kad ten kraujas. Jis jau buvo išdžiūvęs. Labai išsigandau, nes neįsivaizduoju, kaip jis ant mano rankų pateko (pirmos pagalvos neteikiau). Turiu įtarimą, kad galbūt kažkur buvo išteptos durų rankenos. O gal išsitepiau dar važiuodama viešuoju transportu. Žodžiu tikrai negaliu prisiminti, nes to kraujo nemačiau, o jei būčiau mačius - iškart būčiau nusiplovus. Kai supratau, kad ten kažkieno kraujas - puoliau plauti rankas ir dezinfekuoti turimomis priemonėmis. Burną išsiskalavau taip pat. Taigi mano klausimas - ar galėjau užsikrėsti ŽIV, hepatitais ar kitomis infekcijomis per ant odos sudžiūvusį kraują ir per burnos gleivinę (turiu gingivitą ir herpetinę infekciją)? Ar laukti tas sunkias 4 savaites, ar galėčiau tyrimą pasidaryti anksčiau? Ar yra tokios galimybės? Dėkoju.

    Atsakymas

    Teoriškai, užsikrėtimo tikimybė yra, rekomenduočiau po 4 sav. atlikti kraujo tyrimus, taip Jums tikrai bus ramiau.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73872

    Klausimas užduotas - 2015-02-28 22:45:52

    sveiki man 25 sportuoju vartoju wellman sport 4 menesiu ismusa siluma ar tai yra blogai

    Atsakymas

    Manau, normalu, kad sportuojant darosi karšta.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73858

    Klausimas užduotas - 2015-02-14 11:43:56

    Laba diena. Man 30 ir gydytojas rado divertikulita. Nes kreipiausi del pilvo skausmu. Gulejau ligonineje 7d. Ir israse namo. Gyde antibijotikais ir skyre gydymo kursa namie antibiotikais. Minejo kad divertikule yra iplesa ir nedidele dalis turinio yra prasiskverbe, bet ji laiko zarnos riebalinis sluoksnis. Dabar pilvo nebeskauda tik kartais uzeina durimo spazmai bet jau konkrecioje vietoje. kiek laiko trunka gijimas??? Ir ar viskas buvo padaryta gerai, tinkamai. Bijau kad nebutu pilvapleves uzdegimo. Ir liezuvis baltai gelsvas ar cia gali buti nuo vaistu? Aciu

    Atsakymas

    Šio klausimo reikėtų klausti gydytojos gastroenterolgės.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73818

    Klausimas užduotas - 2015-02-09 09:07:41

    Sveiki, Gal galėtumėte pakomentuoti tyrimų rezultatus: HGB 142; PDW 17,9 (norma 9-17); MPV 12,3 (norma 9-13); NEUT 2,92 (norma 2-7); NEUT % 44,4 (norma 50-72); LYMPH 2,46 (norma 1-2,5), LYMPH % 37.4 (norma 19-37), EO 0.82 (norma 0.02-0.45), EO % 12.5 (norma 0.5-5). Ant ribos dar HTC 40.9 (norma 36-42), MCV 83.3 (norma 82-95), PIT 159 (norma 140-450), RDW-SD 41.5 (norma 39-52).

    Atsakymas

    Šie rodiklių nukrypimai kliniškai nereikšmingi ir jokios ligos nenurodo.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73804

    Klausimas užduotas - 2015-02-07 14:33:17

    Laba diena. Prašau pakomentuoti tokį atvejį. Mano mamai (83m., turi širdies ydą) 2013m. buvo suleista Aclasta injekcija, jautėsi gerai, mažiau skaudėjo nugarą. Po metų šitų vaitų gydytoja nebeskyrė, buvo paskirta Norifaz kartą per savaitę, vartoja pusę metų, iš karto pradėjo slinkti plaukai, susidaro šašai ant galvos odos, tai siejama tik su šitais vaistais. Ar norifaz paskyrimą lemia komercinės priežastys, ar galima vėl panaudoti aclasta? Norifaz anotacijoje rašo, kad staigus nutraukimas sukelia kaulų lūžius. Ačiū.

    Atsakymas

    Bet koks vasitas gali sukelti nepageidaujamą poveikį, todėl su komercija to nesiečiau. Reikia tiesiog dėl gydymo pakeitimo kreiptis į jį paskyrusį gydytoją.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73801

    Klausimas užduotas - 2015-02-05 13:51:09

    Laba diena, Ar reikia nerimauti jei pakitę šie kraujo tyrimai: WBC (leukoci tai ) 9,44 MCV (v idutinis eri troci to tūris ) 77,3 MCHC (v idutinė hemoglobino koncentraci ja eri troci te) 372,0 RDW-SD fL 35,9 PDW fL 8,3 P-LCR % 15,2 LY MPH 2,63 EO 1,30 % EO % 13,8

    Atsakymas

    Jei kiti rodikliai geri, tik iš mažesnio MCV galima įtarti geležies stoką, o šeip, šie rodikliai nėra pakitę kliniškai reikšmingai.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73792

    Klausimas užduotas - 2015-01-28 14:55:26

    Laba diena, Norėjau paklausti ar esant Imunoglobulinui E 80 IU/ml dar negalima įtarti alergijos? Kankina bėrimai veide,kakle,ant riešų. Niešti kol išberia ir kai sušyla kūnas. Ačiū.

    Atsakymas

    Vistiek rekomenduočiau pasikonsultuoti su gydytoju alergologu.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73761

    Klausimas užduotas - 2015-01-19 11:01:44

    Laba diena, noriu pasiteirauti kada yra daromas hepatito C kraujo tyrimas? pries oparacijas, einant i karine tarnyba, bendru kraujo tyrimu? kada atsitiktinai ji galima aptikti? ar tik darant spec tyrima? Labai aciu uz atsakyma

    Atsakymas

    Rutiniškai hepatito B ir C tyrimai daromi tik kraujo ir jo komponentų donorams, kitiems tik šeimos ar kitam gydytojui tikslingai paskyrus hepatito antikūnių tyrimą.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73693

    Klausimas užduotas - 2015-01-17 16:57:29

    Sveiki.nuejau pas gyditoja pasidaryti kraujo tyrimus, buvau tikra , kad ir vel mazakraujyste.atsakymas neigiamas.bet rado kepenu ENZYMES 40 o po savaites pakilo iki 150. Buvo atlikta kepenu echoskopija ir laukiama pasimatyti su hepatologu.paskutines dvi savaites naktimis uzeina kaulu pulsuojantis skausmas pagrinde kojos rankos ar nugara.skauda labai po kairiu sonkauliu.paskutines trys dienos istino kojos nebetelpu i normalius drabuzius nors svorio nepriaugau.pradejo tirpti kunas kartais nejauciu viso net iki ranku pirstu.dingo apetitas.nuolatinis kuno niezejimas.menesines dingo nors nesilaukiu.vakar nuejau pas gyditoja pasake paskutinis kraujo tyrimas rodo kad viskas idealu kad echoskopija parode viska tvarkoje.negaliu suprasti kad darosi skauda ne tik kaulus bet ir kunas dega tinsta neitiketinai ir tik vietomis skausmas jau nuolatinis neturiu jegu nevaikstau ir eina tik blogyn.ar tai rimta galetu buti? Esu anglijoje o jais nepasitikiu

    Atsakymas

    Kojų tinimas gai varginti dėl venų nepakankamumo, širdies problemų, kepenų ligų, odos niežulys varginti gali dėl skydliaukės, kraujo ligų. Kuo konkrečiai Jūs sergate gali atsakyti tik Jus apžiūrėjęs gydytojas. Reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73685

    Klausimas užduotas - 2015-01-17 02:30:26

    Sveiki, as kazkur nuo 13 metu pastebejau jog pro viena nosies anga nelabai praeina oras, pro viena eina oras normaliai, o pro kita panasiai kaip buciau uzspaudus puse nosie. Taip yra nors nesergu sloga.Kas tai galėtu būti?

    Atsakymas

    Šio klausimo klausti reikėtų Ausų nosies gerklės gydytojo.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73682

    Klausimas užduotas - 2015-01-15 10:47:09

    Laba diena,man48m.jau 2 metai ,kaip negaliu dirbti buvau pas gydytojus nustate diagnoze .Lėtinis periferinis vestibiulinės funkcijos sutrikimas (H81,9) H81,8 Kalorimetriniai tyr.-vestibulinė hipofukcija dešinėjė. Posturografiaja-kritimo rizikos indeksas-100%.Norėčiau sužinoti,ar galima gauti invalidumą.Ačiū už atsakymą. Pagarbiai Giedrė

    Atsakymas

    Deja, į šį klausimą tiksliai atsakyti negaliu. Reikėtų kreiptis į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73663

    Klausimas užduotas - 2015-01-14 15:47:26

    Laba diena, Visu pirma noreciau zemai nusilenkti uz tai, kad dirbant toki daug laiko ir kantrybes atimanti darba dar spejate tsakyti i mano klusima kuris yra toks: jau beveik savaite blogai jauciuosi. Simptomai: BKT svyravimai, i diena kelis kart vis pakyla iki 37,3 ir vel nusileidzia, labiau po pietu; jauciu silpnuma, negaliu daugiau pajudeti nes iskart pavargstu, traukia prie lovos taip sakant, skauda glva kas mane labiausiai gasdina nes taip buna reti, siek tiek pakilusi angina, bet pas mne su ja problemos senai tai gerkle skauda daznai, na ir siandien jauciu sioki toki maudima kepenu srityje. Sirgau bronchitu pries menesi.kas man galetu buti? Temperatura nedidele bet savijauta sunki, del to kad viena diena gerai kita nebe. pagarbiai, Aneta

    Atsakymas

    Panašu į virusinę infekciją, tačiau patikslinimui reikėtų išsamesnių kraujo tyrimų, todėl, rekomenduočiau kreiptis į savo šeimos gydytoją.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73660

    Klausimas užduotas - 2015-01-14 14:39:21

    Sveiki dar kartą. Galbūt neteisingai uždaviau klausimą praeitą kartą. Kai klausiau kas turi išduoti nedarbingumo pažymėjimą, turėjau galvoje invalidumo pažymėjimą. Neurologas ar šeimos daktaras privalo pradėti tvarkyti dokumentus dėl invalidumo. Nes siuntinėja vienas pas kitą, ir sako,kad tai ne jo sritis. Ačiū!

    Atsakymas

    Paprastai, tvarkant dokumentus į Neįgalumo ir darbingumo tarnybą, šeimos gydytojui reikia eilės specialistų konsultacijų, tame tarpe ir psichologo, todėl, pacientui ir jo artimiesiems tenka "apeiti" ne vieną gydytoją.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73659

    Klausimas užduotas - 2015-01-13 09:52:21

    Sveiki. Kurios srities gydytojas tvarko popierius dėl nedarbingumo pažymėjimo? Esame iš Molėtų. Čia mus šeimos daktarė siunčia pas neurologą. Neurologė pas šeimos daktarę.Visi stumia nuo savęs.

    Atsakymas

    Nedarbingumo pažymėjimą už prasirgtą laiką išduoda bet kokios specialybės gydytojas, kuris gydo pacientą, dažniausiai šeimos gydytojas. Tai pažymėjimas, kuris leidžia pacientui gauti ligos pašalpą iš Sodros.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73647

    Klausimas užduotas - 2015-01-12 18:01:32

    Sveiki, sergu podagra vartojau Adenuric ir Alopurinoli bet man nuo ju pasireiske salutinis poveikis tad nutraukiau ju vartojima . Gal dar ira kokiu vaistu ar kokiu kitu priemoniu ? Dekoju uz atsakyma .

    Atsakymas

    Podagra pirmiausia gydoma kompleksiškai: priepuoliams gydyti skirti tik vaistai nuo uždegimo, šlapimo rūgšties koncentracijai mažinti pirmiausia rekomenduojama laikytis tam tikros dietos, bei vartoti vieną iš Jūsų paminėtų vaistų. Deja, kitokių vaistų kol kas Lietuvoje nėra.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73646

    Klausimas užduotas - 2015-01-12 14:44:40

    Laba diena, turiu klausima, esu sportininkas 24metu amziaus, sportuoju ilga laika suniaja atletika(kilnoju svorius) ir labai noreciau pabandyti steroidu kursa:deca durabolin ir sustanon250. Kursas truktu 8savaites,draugas vartojo siuos prieparatus ir jam viskas gerai. Jis sieja gyvenima su siuo sportu,as irgi to noriu. Tik nesu tikras ar nuo vieno kurso labai sau pakenksiu? Jis man parase kaip naudoti visa tai: 13 ampuliu deca durabolin,viena ampule 2ml ir 12ml sustanon250.Deka leistis visa ampule 2 ml kas penkta diena ( pvz - pirmad , sestad, ketwirtad ir t.t). Sustanon250 leistis tiesiog po 1 ml kiekviena pirmad ir ketvirtadieni reguliarei viskas. Ka manote jus? Man labai svarbi jusu nuomone ,nekantriai lauksiu atsakymo.

    Atsakymas

    Toks steroidų vartojimas nėra gydymo metodas, be to, jis turi nemažai nepageidaujamų poveikių visoms organizmo sistemoms, o ypač lytinei. Daugiau nieko komentuoti šiuo klausimu negaliu.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73642

    Klausimas užduotas - 2015-01-11 13:49:13

    Laba diena ka daryti jei pastoviai skauda kaireje puseje salia ausies galva ir kakla

    Atsakymas

    Rekomenduočiau kreiptis į savo šeimos gydytoją, tai gali būti nervo uždegimas, ar neuropatija.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73616

    Klausimas užduotas - 2015-01-09 12:16:22

    Laba diena, man pastaruoju metu uzeina dusinimas, toks kaip nerimas... Skrandi pastoviai spaudzia . Ar tai gali buti nervinio pagrindo?

    Atsakymas

    Labai panašu, kad tai ir yra nervinio pobūdžio, tačiau, tiksliai nustatyti gali tik Jus apžiūrėjęs Jūsų šeimos gydytojas.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73595

    Klausimas užduotas - 2015-01-08 15:44:55

    Laba diena,norėčiau jūsų paklausti.Turiu studentę dukrą,kuriai dabar sesija prasidėjus ir kaip tyčia susirgo,skauda gerklę,sloga,kosti,temperatūros ar turi nežinau ,nes gyvena bendrabutyje,namai kitam mieste.Visą sav.gydėsi arbatom,medumi,ciulpinukais nuo gerkles,bet buklė negerėja.Rytoj gryžta velai namučio po egzamino,kokiu butų veiksmingų vaistukų,kad galėčiau greičiau pastatyti ant kojų

    Atsakymas

    Neapžiūrėjus pacientės gydymo skirti negalima. Todėl, rekomenduočiau Jūsų dukrai kreiptis į savo šeimos gydytoją.
    Liucija Vaitkevičiūtė
    73587

Anekdotai

archyvas

pasveik.ltEspumisanMezymProstamol unoRaniberlLioton 1000