Quixx

Gydytojų konsultacijos

Atsakymai pagal gydytojus - Daiva Keršulytė

Daiva Keršulytė

    Klausimas užduotas - 2009-07-30 08:09:35

    maitinu kudiki krutimi ir yra gimdos uzdegimas kokius vaistus rekomenduotumet vartoti

    Atsakymas

    Jokių negaliu rekomeduoti,nes reikia apžiūros ir kraujo tyrimo.
    Daiva Keršulytė
    41087

    Klausimas užduotas - 2009-07-29 21:00:45

    Laba diena. Man nustatyta pienlige (uzdegimas ir grybelis). Pradzioje ligos pradzios, kai dar nezinojau, kad sergu, tik atsargumui tepiaus clotramazoli, buvo kazkiek spuogeliu ir tiek, tai pasimylejau karta su savo vaikinu. Buvo skausmingi santykiai. Sekancias dvi savaites kai pradejau gydytis, susilaikem nuo santykiu. Dabar gydausi trecia savaite (po rimtu tyrimu) fluconazol. sekmingai. klausimas: ar reikia ka nors suvartoti/gydytis vaikinui? jo stiprus imunitetas, sveikas, niekuo nesiskunde. o flucanazol be recepto neparduotu. Ačiū už atsakymą.

    Atsakymas

    Jei skundų nėra,vaikinui gydytis nereikia.
    Daiva Keršulytė
    41081
    Žymos: gydytis

    Klausimas užduotas - 2009-07-29 12:58:36

    Laba diena Ilgiau nei metus vartojau kontraceptikus \"Harmonette\", taciau juos nutraukiau balandzio menesi. Nutraukus buvo menesines, turejo sekancios buti birzelio pradzioje, taciau iki siol menesiniu nera. Nescia tikrai nesu. Lyg ir maudzia pilva, atrodo tuoj prasides, bet nieko.Paskutine savaite jauciuosi silpnai, labai norisi miego, skauda galva, jokiu dietu nesilaikau, stresu dideliu irgi neturiu. Nesu sirgusi jokiomis ligomis. Mano ginekologe atostogauja ir gris i darba rugsejo menesi. sakykite gal nelaukti ir keliauti konsultuotis privaciai, nes nesu nescia tai tikrai.

    Atsakymas

    Jei tikrai nesate nėščia,palaukite,nes ciklas po kontraceptikų vartojimo reguliuojasi 3-4 mėnesius.
    Daiva Keršulytė
    41070

    Klausimas užduotas - 2009-07-29 07:38:05

    Laba diena, Prieš 9 dienas gydytoja įdėjo man Nova-T spiralę. Pasibaigus mėnesinėms, atsirado kraujo lašiukų, bet toks jausmas kad, ne kaip mėnesinės, o panašiai kaip iš žaizdos. Ir dar atsiranda skystos išskyros. Mano daktarė dabar atostogauja, norėčiau paklausti ar tai gali būti uždegimo simptomai ir man reikia kreiptis į kitą gydytoją, ar galiu kol kas neskubėti. Ačiū už atsakymą.

    Atsakymas

    Tepimas ,nedidelis paktaujavimas gali būti visą ciklą-tai prisitaikymo laikotarpis.Bet jei yra pūlingų išskyrų,skauda pilvą,išskyros nemalonaus kvapo,tuomet kreipkitės pas gydytoją.
    Daiva Keršulytė
    41062
    Žymos: gydytoją

    Klausimas užduotas - 2009-07-29 04:31:39

    Po metu bandymo pastoti , pastojus ivyko persileidimas 5 savaites vasario men .siuo metu bandome vel . bet si menesi teko vartoti 2 antibijotikus menesio pradzioje ir dabar . Menesio pradzioje po antibijotiku menesines velavo 4 dienas ( buvo pusles uzdegimas ) bet truko tik 2 dienas . Paprastai buna 5-6 dienas . Dar karta gydytojui teko skirti antibijotikus nuo uzsitesusio alerginio kosulio , bet menesines prasidejo po keturiu dienu antibijotiku vartojimo 16 ciklo diena , po tu kurios truko tik 2 dienas .Nestumo testas buvo neigiamas . Ar galejo sitaip sutrikti ciklas nuo antibijotiku ? Ir kada galetume vel bandyti pastoti ? Ar tai galetu buti kokia problema nesusijusi su antibijotikais ?

    Atsakymas

    Manau mėnesinės pakito dėl antibiotikų vartojimo.Po mėnesio galite planuoti nėštumą.
    Daiva Keršulytė
    41056

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 20:23:45

    Laba diena. Su draugu santykiavau desimta ciklo diena (na ten kaip ir nebuvo lytinis aktas, labiau \"zaidimas\"). Taciau zinau kad ir taip pastoti yra imanoma. Isgeriau po astuoniu valandu Escapelle taplete. Menesines atsirado gerokai anksciau nei ju reikejo laukti. Jos buvo panasios i iprastas, toks pat gausumas ir trukme. Ar yra galimybe kad as laukiuosi? Ar nustato nestuma paprasti kraujo ir slapimo tyrimai? Girdejau kad kraujyje gali buti daugiau leukocitu, ar tai tiesa?

    Atsakymas

    Jei buvo mėnesinės,nėštumo nėra.Paprasti kraujo ,šlapimo tyrimai nėštumo nenustato.Atlikite nėštumo testą,jei neramu.Leukocitų padidėjimas su nėštumu niekaip nesisieja.
    Daiva Keršulytė
    41053
    Žymos: tyrimaidiena

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 16:22:14

    LABA DIENA NORIU JUSU PAKLAUS AR VARTOJANT KONTRACEPTINES TABLETES IMANOMA PASTOT.JAI TIKRINCIAU SU TESTU AR TESTA NESTUMA RODYTU VARTOJANT KONTRACEPTIKUS? ACIU LAUKIU ATSAKYMO

    Atsakymas

    Taip,galima,jei juos neteisingai vartosite ir nesilaikysite numatytų taisyklių.Taip,nėštumo testas rodytų nėštumą,jei pastojote.
    Daiva Keršulytė
    41046

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 16:04:00

    Laba diena. Man makšties srityje, beveik prie pat kojos yra poodinis guzas, kurį paspaudus skauda. Jo dydis maždaug pusė nykščio. Norėčiau sužinot ar tai nieko rimto? Ačiū

    Atsakymas

    Negaliu atsakyti,nes tą guzelį reikia pamatyti.
    Daiva Keršulytė
    41045

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 14:33:24

    Sveiki. Sergu panikos priepuoliais, bronchine astma (lengva forma), bei esu alergiska. Nestumas 27 savaite, noreciau paklausti ar su siomis problemomis galiu gimdyti naturaliai? Mano ginekologas visiskai nieko siuo klausimu neatsake.

    Atsakymas

    Dėl astmos ,panikos priepuolių,turi išvadą daryti ne ginekologas ,o jus gydantys gydytojai-pulmonologas ir psichiatras.Jei jie duos išvadą ,kad dėl šių ligų jūs natūraliai gimdyti negalite,tuomet reikės atlikti Cezario pjūvį.
    Daiva Keršulytė
    41041
    Žymos: ginekologas

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 12:13:52

    Laba diena. norejau paklausti, as jau beveik penkis menesius pagimdziusi(gimdziau 2009 03 10). pirma karta susirgau birzelio 19 diena, jos tesesi 7 dienas. o si menesi as dar nesusirgau . paskaiciavau kad turejau susirkti liepos 21 diena, bet iki siol jokiu pazimiu. ar tai normalu? labai aciu uz atsakyma.

    Atsakymas

    Taip,ciklas gali reguliutis 5-6 mėnesius po gimdymo.Bet jei nėra mėnesinių,atlikite nėštumo testą.
    Daiva Keršulytė
    41034
    Žymos: diena

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 10:52:30

    Sveiki, ant savo varpos pries dvejus pastebėjau odos spalvos (šiek tiek šviesesnes už odą)karputes, ju daug ir visur. Lytinių santykių neturėjau. Visada laikausi higienos ir nežinau iš kur atsirado. Kas tai galėtu būti ir ar tai nekenktu partnerei bei vaisingumui?

    Atsakymas

    Šiuo klausimu konsultuokitės su gydytoju urologu.
    Daiva Keršulytė
    41030

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 07:01:40

    Laba diena, norejau paklausti.Kodel vartojant MACMIROR COMPLEX zvakutes negalima myletis? Ir kas nutiktu jai pasimyleciau?

    Atsakymas

    Todėl ,kad vaistų veikimas susilpnės ir reikės gydytis iš naujo.Be to ,jei sergate uždegimu,ar yra infekcija,galite užkrėsti ir savo partnerį.
    Daiva Keršulytė
    41023

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 06:47:42

    Sveiki, Siuo metu as laukiuosi, dabar 6savaite. Praeiyje sirgau sifiliu, gydziausi.Po gydymosi daktaras liepe uzmirsti apie sia nemalonia istorija ir prisiminti tik esant nesciai. Bet dabar nerinauju ar neatsilieps tai mano kudikiui. Ar tureciau apie tai uzsiminti mane priziurinciam daktarui? Ar jis matys pats is mano kraujo tyrimu?

    Atsakymas

    Būtinai turite apie tai pasakyti savo gydytojui.Jei jums reikės konsultuotis su venerologu,gydytojas matys iš kraujo tyrimų.
    Daiva Keršulytė
    41022

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 06:41:44

    sveiki mano dukrai jau septiniolikti metai eina nera menesiniu,ar jau yra pagrindo nerimauti,pagal brendima tai dar vaikiska ar stuburo skolioze gali tureti tam itakos,beto buna slapinasi i lova nors kiek dare tyrimus jojios patologijos nera nei inkstuose nei pusleje gal tai tinginyste keltis nakti i tuoleta aciu

    Atsakymas

    Taip,reikėtų konsultuotis pas paauglių ginekologą.
    Daiva Keršulytė
    41021

    Klausimas užduotas - 2009-07-28 06:11:40

    Ar galima po gimdos operacijos pilve esančio pjūvio randą gydyti bioptron lempa? Jei galima, tai kiek laiko turi praeit po operacijos?

    Atsakymas

    Taip,galima.Gydymą galima pradėti po 10 dienų po operacijos,jei pjūvis sugijo gerai.
    Daiva Keršulytė
    41018

    Klausimas užduotas - 2009-07-27 19:08:01

    Sveiki gydytoja. Nusprendžiau Jūsų paprašyti patarimo mano konkrecioje situacijoje. Su savo vaikinu lytinį gyvenimą gyvename apie 5 metus. Na mums tinkama apsisaugimo priemonė atrodo prezervatyvai, bet pastaruoju metu po lytinių santykių pajaučiu nemalonų niežulį, ir netgi kai kada skausmą atrodytų, kad ten labai pasidarę sausa, nors iš tikro bespalvės išskyros tomis dienomis netgi pagausėja.Toks skausmas tęsiasi min 2 dienas (bet jautrumas visiškai nedingta). Po tokių nemalonių perštėjimų vėl mylintis (sakykim po 3 dienų po paskutinių lytinių santykių)po akto ant vaikino varpos su prezervatyvu būna baltų išskyrų gumulėlių. Nebežinome, kaip elgtis, gal pasirinkta apsisaugojimo priemonė nebetinka (anksčiau nepasireikšdavo tokie nemalonumai)?

    Atsakymas

    Manau kad jums yra makšties kandidozė,t.y. grybelis ir reikia gydytis,o prezervatyvus galite naudoti toliau.
    Daiva Keršulytė
    41008

    Klausimas užduotas - 2009-07-27 19:01:19

    laba diena.. menesio pradzioje turejau inkstu operacija, 24d turejau susirkti menesinemis, bet norejau jas nutesti ir geriau nemazai askorbo rugsties. menesines prasidejo 26d. bet labai negausios ir neskausmingos, kaip budavo anksciau... turejau nesaugiu santykiu truputi, 99% kad seklos nebuvo.. ar tai gali but del operacijos ar vitamino c perdozavimo, ar tureciau pergyvent, kad pastojau?

    Atsakymas

    Atlikite nėštumo testą ir bus aišku ar nesate nėščia.
    Daiva Keršulytė
    41006

    Klausimas užduotas - 2009-07-27 17:36:43

    laba diena,as jums rasiau anksciau ir noreciau dar paklausti.ar chlamidioze galima uzsikresti per viesuosius tualetus?ar tik tik lytiskai?po kiek laiko pasirodo chlamidiozes simptomai vyrams?man svarbu zinoti ar galima uzsikresti kaip nors kitaip ne lytiskai.aciu is anksto.

    Atsakymas

    Chlamidijozė yra lytinė infekcija ir užsikrečiama lytiškai o ne per tualetus.Serganti motina taip pat gimdymo metu gali šią infekciją perduoti kūdikiui.Vyrams simptomai gali pasireikšti nuo 1 savaitės iki 1-1,5 mėn .Tai priklauso nuo imuniteto,kartais simptomų gali ir neatsirasti,o vyras gali tapti infekcijos nešiotoju.
    Daiva Keršulytė
    41001

    Klausimas užduotas - 2009-07-27 16:23:07

    Laba diena.Pries puse metu man nustate striuma.Ar galeciau detis MIRENA,nes gausios menesines ir yra mioma 5cm

    Atsakymas

    Be abejo galite,jei mioma nėra submukozinė.
    Daiva Keršulytė
    40997

    Klausimas užduotas - 2009-07-27 15:59:12

    laba diena,mane vargina besikartojantis maksties grybelis,daug visokiu vaistu esu naudojus bet jis vis atsinaujina,paskutiniu metu israse macmiror zvakutes bet nuo prasidejo alergija tada paskyre lomexin 200mg,bet vel padare tepineli ir grybelis neisnyko,tai tada pasake kadangi manes nevargina jokie simptomai,o tik gausesnes isskyros tai pagal paskutinius duomenys grybelio gyditi nereikia,tai net nebezinau kaip elgtis,su grybeliu gyventi taip pat nesinori,aciu.

    Atsakymas

    Grybelis kartais gydosi labai sunkiai,bet negaliu komentuoti,nes reikia matyti visus jūsų tyrimus ,gydymo eigą,žinoti ligos rizikos faktorius.
    Daiva Keršulytė
    40996

Anekdotai

archyvas

pasveik.ltEspumisanMezymProstamol unoRaniberlLioton 1000