Gydytojų konsultacijos

Atsakymai pagal gydytojus - Roma Uogelienė

    Klausimas užduotas - 2014-10-24 14:10:40

    Laba diena ,norėčiau paklausti kodėl pastoviai žarnyne daug duju ,jaučiu maudimą po dešiniu šonkauliu jaučiu skausmą subinkaulio vietoje ,kartais tas skausmas paaštrėją po pasituštinimo .Tyriausi skrandi ir dvylikapirštę ,sakė skrandyje daug žalio, skysčio ,šiaip viskas gerai ,darė vidaus organu ehoskopija irgi nieko nerado.Kraujo tyrimai rodo maža hemoglobino kieki ,nustatė geležies anemija, mažas liaukocitų kiekis kraujyje . Prieš aštuonis metus operavo rektocėle, turėjo daryti ir žarnyno operaciją reikėjo šalinti dali tiesiosios ir dali storosios žarnos kadangi sakė kad pas mane per ilgas žarnynas tačiau šiai operacijai aš nesiryžau .Buvau dabar nuvažiavusi pas pilvo chirurgus ,sakė kad nereikia operacijos nes tuštinosi kas 1-3 dienas . Kokius tyrimus reiktu atlikti kad išsiaiškinčiau savo negalavimu priežastį .Dažnai jaučiu kad nepilnai pasituštinau tad būna kad tuštinuosi ir trys kartus per diena bet nedaug. Ar gali būti blogi kraujo rezultatai dėl siu negalavimu .

    Atsakymas

    Jums būtina atlikti kolonoskopiją ir gal net su biopsija. Kreipkitės į šeimos gydytoją, kad gautumėte siuntimą gastroenterologo kjai, anemija gali būti ir dėl žarnyno ligų.Tik kompleksiškai ištyrus ir paskyrus reikiamą gydymą galima tikėtis gerų rezultatų. Jei tulžis skiriasi į skrandį, tai taip pat reikalauja gydymo, nes sveikiems žmonėms tulžis teka ten, kur jai ir priklauso tekėti. Sėkmės
    Roma Uogelienė
    73429

    Klausimas užduotas - 2014-10-23 17:43:05

    Sveiki man jau antra diena silpnai skauda skrandi keleta centimetru auksciau virs bambos ir kartais pradeda gurguliuoti,skausmas pasireiske 1h begyja po kalijano rukymo,ar tai gali buti rimta?

    Atsakymas

    rekomenduočiau nerūkyti, o jei vistiek jausite kokius negerumus pilve-kreiptis į gastroenterologą ar šeimos gydytoją dėl gydymo, o gal ir dėl tyrimų
    Roma Uogelienė
    73428

    Klausimas užduotas - 2014-10-18 00:03:11

    Laba diena. Mano situacija tokia. Pries kelis menesius pas mane aptiko helicobacter p. Bakterija. Sugeriau atibiotiku kursa na kaip ir viskas pagerejo. Bet mano drauge dabar pradejo skustis tokiais pat simptomais, kokiais as skundziausi pries bakterijos nustatyma. Ar gali buti kad ji nu manes uzsikrete? Ir ar gali buti taip,kad as isnaikines helicobacter p. Su antibiotikais galiu vel ja uzsikresti, nuo savo drauges, jaigu pasitvirtintu kad ji turi ta bakterija .?

    Atsakymas

    Išsigydę bakteriją gali ir vėl ja užsikrėsti, per metus iš 100 pacientų 4 užsikrečia. Kitas klausimas ar būtina ją naikinti? O dėl draugės, tai panašūs skundai nebūtinai turi būti dėl bakterijos. Reikia pasikonsultuoti plačiau su specialistu.
    Roma Uogelienė
    73417

    Klausimas užduotas - 2014-10-12 19:53:58

    Sveiki, prieš metus pajaučiau užstrigusį kąsnį gerklėje, gydytojas nustatė GERL,bet ryjant "žarną", diagnozė buvo nezymus gastritas .Tai specialių mitybos taisyklių laikiausi tik mėnesį gerdamas vaistus nuo skrandžio uždegimo.Po devynių mėnesių pradėjau jausti oro trūkumą, kuris vargina ir iki šiol, beveik visa diena, išskyrus naktį miegant, ryte vos tik pabudus ir valgant t.y ryjant. Reguliariai vaistus ,nuo GERL, geriu antrą mėnesį, bet labai didelio pagerėjimo nejaučiu. Klausimas: Kaip sumažinti dusulį, ir ar tai gali būti ilgalaikio streso pasekmė?

    Atsakymas

    Sveiki, labai didelė tikimybė, kad dusulys turi ryšį su pastoviu stresu, be to ir kasnio jausmas gerklėje gali būti dėl streso. Jei vartojami vaistai ryškesnio efekto neduoda, pirmiausia ir reiktų susitvarkyti asmenines problemas, be to, nutraukus vaistus, savijauta gali dar pablogėti. Jums vertėtų pasikonsultuoti pas gastroenterologą, nes tokiu būdų konsultuoti sudėtinga.
    Roma Uogelienė
    73299

    Klausimas užduotas - 2014-08-08 14:57:00

    Laba diena, turiu klausimą. Prieš puse metų, pajutau įvairius slogos simptomus: -Užgulusi nosis. -Čiaudėjimas. -Krenkštėjimas (ypač pavalgius) Apsilankiau pas gerklės/nosės gydytoją, ji pasakė jog šie simptomai atsiradę dėl refliukso kurį sukelia h pylori bakterija. Pradėjau gerti antibiotikus ir rūgštinguma mažinančius vaistus, visi simptomai dingo, tačiau praėjus savaite, kai buvo pabaigti gerti vaistai, simptomai visi sugrįžo. Tada sugrįžus pas gydytoja, man buvo išrašyti kiti antibiotikai ir rūgštingumą mažinantys vaistai. Šie vaistai visiškai nepadėjo ir nepadarė jokio poveikio. Tada perėjau pas gastroenterologą, buvo atliktas skrandžio tyrimas su "žarna", nieko blogo skrandyje nerado. Gydytojas pasakė jog h pylori bakterija nesukelia refliukso o tiesiog skrandis yra nesandarus ir rūgštis kyla į viršų. Išrašė rūgštingumą mažinančių vaistų, kurie man visiškai nepadeda ir tiek. Kokia jūsų nuomonė? Ačiū

    Atsakymas

    gastroenterologė yra teisi. Gydymas yra ilgas 1-3 mėn, o gal net ir labai ilgas 1-3 metai. H.pylori naikinimas savijautos praktiškai nepagerina, svarbu ir dieta bei re-imas, nervinė būsena.
    Roma Uogelienė
    73172

    Klausimas užduotas - 2014-07-31 17:23:26

    Sveiki, Turiu problemų su virškinimu. Visada tuštindavausi 2 kartus per savaite, tačiau nuo šių metų kovo viskas pasikeitė. Kovo pradžioje porą dienų suviduriavau, po to 2-3 savaites buvo viskas kaip įprasta ir vėl suviduriavau, maniau kad kažką suvalgiau netinkamo, tačiau viduriavimas pradėjo kartotis vis dažniau. Pradžioje viduriuodavau po kelias dienas maždaug kas dvi savaites, vėliau kas savaitę, o pastarąjį mėnesį blogai jaučiuosi kasdien. Nuolat raižo, spazmuoja pilvą, skauda kairį šoną, skystai tuštinuosi beveik kasdien, vieną kartą nualpau. ankščiau viduriavimas užeidavo dažniausiai pirmoje dienos pusėje, dabar būna ir po pietų ir vakare. Nuo kovo mėnesio numečiau 10kg svorio, pradėjau mažiau valgyti, o dažniausiai valgiau džiūvėsėlius, nes maniau kad tai tinkamiausias maistas viduriuojant. Kraujo tyrimas geras, vidaus organu echoskopija taip pat gera, skydliaukė gera, skrandyje rado 1laipsnio refliuksą, tai geriu vaistus nuo rūgšties. Šeimos gydytoja mano, kad man dirgliosios žarnos sindromas, tačiau aš internete užsiskaičiau apie celiakija. Jau dvi dienos kai laikausi dietos(nevalgau miltinių patiekalų) ir neviduriuoju, neberaižo pilva, tik truputį dar pučia. Viduriuojant skaudėdavo pilvą paspaudus, ypač apie bambą, šiandien pilvas nebėra toks jautrus. ar galėjo per dvi dienas dieta sukelti tokius pasikeitimus ar tai tiesiog sutapimas? mačiau yra pirkiti celiakijai nustatyti testai BiocardTM, kuriuos galima atlikti namie, tačiau jei aš dabar laikausi dietos ar nebus klaidingas rezultatas, gal prieš darantis testą reikėtų suvalgyti kažką iš miltinių patiekalų? Nežinau nuo ko dar reikėtų pasitikrini esant tokiems negalavimams, pas gastroenterologą tolonėlį turiu tik rugpjūčio vidury

    Atsakymas

    sveiki, jus labai teisingai padarėte, kad pradėjote laikytis begliuteninės dietos, tęskite ją apie mėnesį ir stebėkite savo savijautą, kad įsitikintumėte ar tai sutapimas, ar tai netinkamas produktas. Testą celiakijai galite atlikti ir laikantis dietos, tačiau, jei jis neigiamas, dar nereiškia, kad nėra celiakijos. galima atlikti fibrogastroskopiją ir paimti biobsiją iš dvylikapirštės, histologinis biopsijos atsakymas tikslesnis. O pats geriausias būdas ligai nustatyti-savijautos pasikeitimai laikantis begliuteninės dietos. Jei esate vyresnio amžiaus, gal reikėtų ir žarnyną išsitirti, pasikonsultuosite, kai nueisite pas gastroenterologą. Sėkmės
    Roma Uogelienė
    73155

    Klausimas užduotas - 2014-07-30 12:39:46

    Laba diena. Praeitą vasarą turėjau spalinių, bet tada tikrai žinojau, kad jų, nes buvo didžiulis niežulys ties išange. Išsigydžiau gana greitai su vermox ir niežulys dingo (tikiuos ir spalinės). Bet esmė tame, kad aš pakankamai dažnai, pvz kas antrą ar kartais kelias dienas iš eilės viduriuoju. Kartais jaučiu toki tarsi spaudimą iš vidaus kuriame nors pilvo šone, dažniau kairiame. Higiena stengiuos palaikyt kuo geresnę, bet neseniai, gal prieš mėnesį nustojau kramtyt nagus. Labai retai naktį man lyg ir niežti prie išangės, bet palyginus kada turėjau spalinių, tai niežulys labai mažas ir per pora minučiu praeina. Toks gėdingas dalykas ką dar noriu pridurt, tai, kad kai suniežtėjo man, aš galvodamas, kad kažkas ten yra, aš įikišau pirštą, manydamas jog gal kažką paliesiu ir tikrai įsitikinsiu. Kaip ir nieko pradžioj nepastebėjau, bet po to arčiau nugaros pusės paliečiau tokį nemalonų dalyką. Aš skaičiau daug ir ieškojau informacijos internete kas tai galėtų būti, bet nieko neradau. Tas dalykas toks, tarsi nesijaustų, kad tai būtų mano organo ir organizmo dalis. Ten tarsi toks siulas, bet storesnis ir ant pačio galiuko toks kaip grumblėtas paviršius. Aš labai bijau, kad čia yra kirmelė. Aš tuoj paranoją įsivarysiu, nes aš jų taip bijau. Prašau pasakykite ką manote. Jei reikės, pasidarysiu tyrimus, bet pradžioje norėčiau sulaukti iš jūsų konsultacijos. Jeigu mano klausimas neatitinka jūsų specialybės, tai pasakykite kuriam daktarui rašyti, nes nelabai gaudausi. Rašo, kad jūs konsultuojat dėl virškinimo sutrikimų, o aš jį kaip ir turiu.

    Atsakymas

    JEI JUMS ATRODO, KAD KAŽKAS NEGERAI, REIKIA PATIKSLINTI TYRIMAIS. UŽSIRAŠYKITE KONSULTACIJAI PAS PROKTOLOGĄ, ATEIKITE PAS JĮ IŠSIVALĘS TIESIĄJĄ ŽARNĄ ( NAUDOKITE KLIZMUTES IŠ VAKARO IR PRIEŠ TYRIMĄ MIKROLAX), PROKTOLOGAS IŠ KARTO GALĖS ATLIKTI REKTOROMANOSKOPIJĄ IR ATSAKYTI Į JUMS RŪPIMĄ KLAUSIMĄ:YRA TEN KAS NORS AR NE? BE TO, ATLIKITE BENT DU-TRIS IŠMATŲ TYRIMUS DĖL KIRMINŲ IR JŲ KIAUŠINĖLIŲ (VIENO TYRIMO PAKANKA, JEI JO METU IŠKART RANDAMA KIAUŠINĖLIŲ). TADA KREIPKITĖS PAS INFEKTOLOGĄ DĖL GYDYMO.
    Roma Uogelienė
    73153

    Klausimas užduotas - 2014-07-27 23:35:31

    sveiki norejau pasiteirauti ar pastovi sloga ir gerkles skausmas gali buti del refliukso?nes ekoskopija parode negero tik tiek kad skrandzio rugsciu i stemple patena?nes sloga jau du metai kaip nepraeina

    Atsakymas

    Rūgčių patekimas į stemplę ir aukščiau gali būti jūsų negalavimo priežastis, konkrečiu atveju siūlyčiau panaudoti rūgštį mažinančių vaistų gydomosiom dozėm pvz rabeprazol 20mg ryte ir vakare 30 min prieš valgį apie mėnesį laiko ir stebėkite, kaip keičiasi jūsų savijauta. Jei nors šiek tiek yra teigiamo poveikio, gydymą tęsti tol, kol pasijusite visiškai sveika. Kartais tenka gydytis ir pusmetį, o jei nutraukus gydymą atsinaujina sloga ar gerklės skausmas, vaistus naudoti ir toliau, tik galima koreguoti dozes ar vaistų grupes. Tą jums patars gastroenterologas vėliau, jei reikės.
    Roma Uogelienė
    73147

    Klausimas užduotas - 2014-06-19 17:36:13

    Sveiki pries pora mėnesiu pradėjau truputi stresuoti gyventi įtemtai ir nežinau ar cia sutapimas,bet pradėjo skaudėti pilvo apačia šiek tiek pasikeitė išmatų konsistensija, skausmas nebuvo labai didelis,bet vistiek, skausmas aprimdavo ir vel uzeidavo. Veliau skausmas dingo, bet pradejau jausti lyg ir apgaulingą potraukį tuštintis dabar šito simtomo nejaučiu. Bet dabar pradejo durti kairi soną toks vaizdas lyg jis būtų išpustas kartais paduria ir nugaroje kai skausmas pasibaigia tuomet pradeda pusti pilvą ir šeip paskausta įvairiuose pilvo pusėse, bet skausmas spazminis, apetitas yra viskas toliau gerai,bet jau kuria dieną duria kairį šoną. Man 17 metų svoris 70 kg esu sportuojantis. Internete prisiskaičiau apie storosios žarnos vėžį tad dabar apie tai nuolat galvoju.Internete prisiskaičiau apie storosios žarnos vėžį tad dabar apie tai nuolat galvoju.Ką manote jūs

    Atsakymas

    Manau, kad jūs turite dirglią storžarnę, kuri reaguoja į tam tikrus maisto produktus ar jų kiekį nebe taip, kaip įprastai, nes pasikeitė ir aplinka, ir žmonės, ir gal dar kas nors. Tokiame amžiuje storžarnės vėžio nesu mačiusi, bet jei giminėje kas nors sirgo šia ar kita kokia nors storosios žarnos liga, galite per šeimos gydytoją pakliūti pas gastroenterologą, išgirsti dar vieną nuomonę, jei nenusiraminsite, atlikti kolonoskopiją. Pavartokite spazmomen ar kitą spazmolitiką, per tam tikrą laiką priprasite prie pasikeitusių aplinkybių ir gali būti kad viskas susitvarkys. o jei ne, išsitirkite. Sėkmės
    Roma Uogelienė
    73100

    Klausimas užduotas - 2014-06-08 19:27:29

    Sveiki.Prieš metus pradėjo mausti pilvo apačioje kairėje pusėje.Ginekologiškai sveika.Atlikta pilvo organų echoskopija- be pakitimų.Atlikta rektoskopija-be pakitimų.Kolonoskopija atlikta iki kepenų, nes žarnose daug linkų- be pakitimų.Darytas rentgenas su bariu-be pakitimų.Skrandžio tyrimas- refliuksas, daug tulžies skrandyje.Šiuo metu tuštinimosi pabaigoje pasirodo truputį kraujo, maudžia po dešine krūtimi(po šonkauliu), pučia pilvą.kas tai galėtų būti ir ką daryti?Ačiū

    Atsakymas

    Praktiškai visi pagrindiniai tyrimai padaryti. Gal jūs sergate dirglios žarnos sindromu, o gal netoleruojate tam tikrų produktų. Kraujo tuštinimosi pabaigoje gali būti, jei stipriau pastenėjote trūko kraujagyslė. Stebėkite ar kraujavimas nedažnėja, ar neatsiranda naujų požymių skausmo apačioje, viduriavimo. Užsiveskite maisto produktų dienoraštį ir žymėkite kokie maisto produktai sukėlė pilvo pūtimą ar skausmą. Stenkitės valgyti kiek galima nemaišant įv produktų. atkreipkite dėmesį į riebius, keptus, pieniškus, miltinius, daržoves, vaisius ir jų kiekius. Po pusmečio stebėjimo gali ir pačiai pasidaryti aišku, o jei ne aptarkite tai su gastroenterologu konsultacijos metu.
    Roma Uogelienė
    73087

    Klausimas užduotas - 2014-04-21 19:38:52

    Laba diena, norėjau pasiteirauti Jūsų, kadangi buvau pas savo gudutoją tačiau nieko nenustatė ir vaistai išrašyti taip pat nepadeda. Man kurį laiką ~1mėn, svaigsta galva, bet ištisai visą dieną nuo ryto iki vakaro, (svaigimas nėra toks, kad negalėčiau paeiti ir atrodo tuoi nukrisiu, bet toks jausmas lyg svaigsta, lyg sunki galva) jaučiasi toks lyg ir pykinimas, bet nepykina, taip pat viduriuoju, kartais pilve atrodo ,,kažkas vyksta'', gal galite kažką patarti? Galbūt tai gali būti nuo streso? Nes teko kelias savaites labai smarkiai pasinervuoti, ir nuo tada kaip ir atsirado visos šios bėdos.

    Atsakymas

    jei iki šiol nepraėjo minėti skundai, kreipkitės pas gastroenterologą, nes reiktų patikslinti anamnezę ir gal būt paskirti tyrimus arba ne.
    Roma Uogelienė
    73009

    Klausimas užduotas - 2014-04-18 19:13:43

    Sveiki, Kovo mėnesį mergytė, valganti Aptamil 1 mišinuką pradėjo klykti po kiekvieno valgymo, neramiai miegoti ir dieną, ir naktį, labai pūtė pilvuką, tuštinasi gana skystai, labai atpylinėjo. Gal sutapimas, kad pradėjus kitą pakuotę viskas susitvarkė. Deja tas pats pasikartojo atidarius kitą pakuotę. Po to vėl viskas buvo gerai. Vakar pradėjom naują pakuotę, mergytė pradėjo labai atpylinėti, šį kartą vandenuku praėjus net ir beveik 3 valandom po valgio. Tuštinasi skystai, pradėjo mažiau miegot. Ar būtų galima įtarti laktozės netoleravimą? Negali juk viena pakuotė mišinuko tikt, kita ne.

    Atsakymas

    Vaikus konsultuoja doc. Urbonas-vaikų gastroenterologas.
    Roma Uogelienė
    73008

    Klausimas užduotas - 2014-02-12 18:02:59

    Laba diena. Turiu tokia problema, jau 5 dienas kazkas lyg gerkleje ar siek tiek giliau butu uzstrige, tarsi noreciau nuryt arba atsiraugt, bet nesigauna. Labai erzinantis jausmas. Labiau paumeja pavalgius arba atsigulus. Dar buna kartais, kad paskauda skrandi, krutine, bet skausmai nestiprus, net negaliu skustis. Visgi blogiausia yra jausmas gerkleje-stempleje. Pirmas kelias dienas tas jausmas lyg ir uzeidavo pavalgius, bet poto praeidavo, bet dabar jis buna visada ir nepraeina. Tiesa nepaminejau, kad man 23 metai ir maitinuosi, bent jau stengiusi gerai, nes rimtai sportuoju. Bet prasidejo visos sios problemos ta diena kai istikruju prisivalgiau taip sakant, visokiu "nesamoniu".. Kas tai galetu buti? Is anksto dekoju.

    Atsakymas

    Klausimas užduotas seniai, atsakymas vis tiek bus reikalingas ir ateičiai. Pirmiausia svarbu teisingai maitintis, nes rašote, kad ir savijauta pablogėjo prisivalgius "nesąmonių". Kartais rūgštys kamuoja rudenį-pavasarį, stresuojant ar dar dėl kitų priežasčių. jei galima, priežastis naikinti, jei ne, vartoti rūgštį mažinančius vaistus, bet ne dvi-tris dienas, o dvi-tris savaites. pradėkite nuo raniberlo, jei nepadės paprašykite vaistinėje kitos grupės vaistų ar pasikonsultuokite su šeimos gydytoju.
    Roma Uogelienė
    72922

    Klausimas užduotas - 2013-08-12 12:59:29

    sveiki.ar gali refliuksas sukelti kaklo,ausu skausmus?

    Atsakymas

    Gali, bet tai yra labai reti atvejai.esu turėjusių tokių ligonių, kuriems paskyrus antirefliuksinį gydymą praėjo ausų skausmas.
    Roma Uogelienė
    72720

    Klausimas užduotas - 2013-08-10 11:05:12

    Sveiki, esu beveik 17 metu vaikinas, neseniai buvo tikrintas kraujas , buvo tirstas, dabar siektiek pasitaise, nebejauciu kaip anksciau "sirdies plakimo", bet pasilenkus ar atsitupus (uzspaudziant skrandi) jauciu spazmuojancia sirdi, kame tai galetu buti problemba? Rugstingumas retkarciais pakiles. Dekui uz atsakima :)

    Atsakymas

    Iš jūsų aprašytų skundų sunku susidaryti nuomonę apie jūsų negalavimus. Tai , kad jaučiate rūgštingumą rodo, jog jis tikrai yra padidintas ar bent jau atsipila i viršų. Reiktų pavartoti rūgštį mažinančius vaistus pvz raniberl 300mg 2k/dieną. Greičiausiai ir tas širdies negalavimas, ir tas rūgštingumas yra nervinio pobūdžio, reiktų peržiūrėti savo gyvenimą (režimą ir kt) ar net kreiptis į psichoterapeutą
    Roma Uogelienė
    72718

    Klausimas užduotas - 2012-02-11 16:49:20

    L.d. kokius vaistus reikia vartoti nuo skrandžio opos ir kiek laiko? Ar Pantoprazole Actavis 20 mg. pradžioje ligos tinka vartoti?Endoskopinio tyrimo nedariau Sdauda jau 3 sav.Ačiū.

    Atsakymas

    vartoti reikia skrandžio rūgštį mažinančius vaistus, jų yra kelios grupės. Dozė ir laikas priklauso nuo to kas ir kus rasta, tačiau jūs endoskopinio turimo neatlikote, todėl ir konkrečių patarimų nėra.Jei nežinome ką gydome, pavartokite apie 1 mėn, jei skausmai nepraeis, tikslinga išsitirti.Pantoprazol tinka, dozė parenkama pagal gydymo efektą
    Roma Uogelienė
    69093

    Klausimas užduotas - 2012-02-10 09:01:42

    Laba diena, prašau Jūsų paaiškinti 65m vyro būklę ir atsakyti į mano pateiktus klausimus, kadangi jį gydantys gydytojai neteikia jokios informacijos apie ligos eigą ir gydymą. 2011.09.15 rastas storosios žarnos tumoras, atlikta operacija, kurios metu pašalintas kraujuojantis tumoras. Diagnozė: carcinoma recti pT3 N2 Mo, st.III C, kat.cl.2. Histologinio tyrimo atsakymas adenocarcinoma recti, pT3 N2a G2. Operuojant į žaizdą pateko ir tik 2011.11.17 rastos Proteus vulgaris ir E.coli didelės bakterijų kolonijos. Buvo skirti antibiotikai, bakterijos sunaikintos. Tuo metu atliktų tyrimų rezultatai: Inkstų akmenligė, stazinės kepenys, prostatos hiperplazija. 2011.12.28 atliktuose kraujo tyrimuose padidėjęs CREA kiekis (117), o Urea - 1,4. kiti rodmenys be didesnių nukrypimų. Ligonis silpnas, mažai juda, skundžiasi nugaros skausmais, pooperacinės žaizdos dar nėra užgijusios. 2012.01.31 skirtas pirmasis chemijos kursas. Ar galėčiau sužinoti \"lietuvišką\", aiškiai suprantamą diagnozę ir kokia tolimesnė šios ligos eiga. Ar jo būklė pakankamai rimta? Ačiū.

    Atsakymas

    Diagnozė- storosios žarnos vėžys 3 stadija. Jo būklė netik kad rimta, bet ir su bloga prognoze. Atsiprašau, negaliu paguosti. Gydytojai atliko ką galėjo, o toliau kiek bus skirta, net priklauso nuo paties žmogaus psichologijos
    Roma Uogelienė
    69084

    Klausimas užduotas - 2012-02-08 22:55:09

    sveiki.mano sunus nezino kur kreiptis,buvo pas keturis gyd ,niekas nenustato ar nenori nustatyti ligos.daro tyrimus ,bet viskas gerai pagal juos.pora metu uzeina desines puses pilvo skausmai,dabar prisidejo pykinimas,liezuvis pazeistas.jo krastuose rausvos,balksvos zaizdos,arba atsiranda liezuvio speneliu pazeidimai,vel prapuola,daryti kraujo tyrimai,apziurejo,stomatologas,burnos chirurgas,seimos gyd,daryta echoskopija.kur mums kreiptis?aciu

    Atsakymas

    Kreipkitės i gastroenterologą, gal reikalinga kolonoskopija, pavartokite B gr vitaminų, gerujų bakterijų
    Roma Uogelienė
    69062

    Klausimas užduotas - 2012-02-05 10:35:21

    Sveiki, mano dukrytei 3,5 men.pries menesi nustate auksini stafilokoka. Sunerime buvom, nes mergytes ismatos buvo tik zalios spalvos, taciau ji jautesi gerai,nieko neskaudedavo tik kartais pilvuka. Mes duodame gerasias bakterijas gefilus, po menesio ismatose vis dar buvo daug leukocitu nors ismatu spalva tapo normali, ji jauciasi gerai,tik kartais buna gleiviu ismatose. Noreciau pasiteirauti, per kiek laiko isnyksta auksinis stafilokokas?ir galbut reiketu pakeisti gerasias bakterijas ar kurios yra geresnes turit auk.stafilokoka?ir ka manote del skiepu, ar galima skiepyti vaika kuris turi sia bakterija zarnyne?ar nebus nualinamas organizmas papildomai? Is anksto dekoju uz atsakyma. Pagarbiai Egle

    Atsakymas

    Vaikų klausimais kreipkitės i vaikų gastroenterologą doc. Urboną
    Roma Uogelienė
    69028

    Klausimas užduotas - 2012-01-18 07:47:16

    kodėl šitiek laiko prėjo , o niekas neatsako i kl?

    Atsakymas

    jau atsakė
    Roma Uogelienė
    68910

Anekdotai

archyvas