Homeopatijos diena

Daugiau nei 100 milijonų ES gyventojų vartoja homeopatiją rūpindamiesi savo sveikata.
Todėl Homeopatijos Pacientų Asociacijų Europos Federacija džiaugiasi galėdama pranešti, kad 3-ioji ES Homeopatijos diena 2010 metų kovo 23 d. bus minima Europos Parlamente Briuselyje.
Renginio organizatorė Europos parlamento narė Marian Harkin.
ES Homeopatijos dieną inicijavo Europos komplementariosios medicinos pacientų, gydytojų, vaistininkų asociacijos ir gamintojų atstovai. Trečioji ES Homeopatijos diena remiasi ankstesnių dviejų renginių sėkme. Pirmoji ES homeopatijos diena buvo minima Briuselyje 2008 metų balandžio 8 dieną, antroji – 2009 metų balandžio 9 dieną, jas taip pat organizavo Europos parlamento narė Marian Harkin.
Trečiosios Homeopatijos dienos renginyje praktikai ir ekspertai savo pasisakymuose apžvelgs pacientų poreikius, ir pateiks pavyzdžių, kaip homeopatija sėkmingai integruota sveikatos apsaugos sistemoje Jungtinėje karalystėje ir Vokietijoje.
Renginio tikslas – atkreipti Briuselyje dirbančių politikų ir sprendimus priimančių asmenų dėmesį į tai, kad Europos pacientų ir gyventojų naudai reikia gerinti homeopatijos padėtį, t.y. inicijuoti labiau integruotą ir holistinį požiūrį į sveikatos priežiūrą Europoje.

Faktai ir skaičiai:

  • Trys iš keturių europiečių žino, kas yra homeopatija ir 29% iš jų, vartoja homeopatinius preparatus.
  • Europoje dirba 54 000 gydytojai homeopatai.
  • Nuo 25% iki 40% Europos gydytojų kartais skiria homeopatinius vaistus, o 7% – pastoviai.
  • Daugelį dešimtmečių rinkoje esantys tūkstančiai homeopatinių vaistų – saugus, moksliniais įrodymais pagrįstas ir nebrangus gydymo pasirinkimas.

Pastaruoju metu ūmių virusinių susirgimų profilaktikai ir gydymui vis dažniau naudojami kompleksiniai homeopatiniai preparatai. Preparatą INFLUCID 1928 metais sukūrė Vokietijos Homeopatijos Sąjungos specialistai. Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad šis preparatas veiksmingas gripo ir kitų ūmių virusinių kvėpavimo takų infekcijų atveju – tinka ir gydymui, ir profilaktikai.

Kompleksiniai homeopatiniai preparatai, tokie kaip INFLUCID, turi nemažai augalinės ir mineralinės kilmės antigeninių struktūrų, kurios žmogaus organizme sudaro antikūnių rinkinį.

Kadangi INFLUCID antigenai panašūs į virusų antigenus, tai susidarę antikūniai neutralizuoja ne tik gripo virusą, bet ir daugelį kitų virusų, sukeliančių žymius kvėpavimo takų susirgimus. Taip realizuojamas pagrindinis homeopatijos principas „panašus gydo panašų“.

Preparatas INFLUCID indukuoja interferono susidarymą ir taip padidina organizmo atsparumą ( tyrimais įrodytas INFLUCID priešvirusinis poveikis ir interferono (baltymo, kuris susidaro virusams patekus į organizmą ir kuris slopina daugelio virusų dauginimąsi ląstelėse) gamybą skatinantis efektas). Preparato priešvirusinis poveikis įrodytas ir atliekant bandymus su pelėmis: išgyveno 80% INFLUCID gavusių pelių, užkrėstų mirtina gripo viruso doze.

2002-2003 metais atliktas klinikinis tyrimas, kurio metu INFLUCID profilaktika buvo taikoma mokyklinio amžiaus vaikams. Palyginus grupę vaikų, kuriems buvo taikoma INFLUCID profilaktika, su kontroline grupe, kuriems tokia profilaktika netaikyta, INFLUCID grupėje susirgimų buvo du kartus mažiau, o susirgusiems liga praėjo žymiai lengviau ir be komplikacijų.

2009-2010 metais tirta, kaip INFLUCID veikia ir naująjį pandeminį 2009 metų gripo virusą
A(H1N1)v. Nustatyta, kad viruso dauginimasis sumažėja nuo 6,7 iki 10 kart?.

Taigi homeopatinis preparatas INFLUCID efektyvus gripo ir kitų virusinių susirgimų profilaktikai ir gydymui. Preparatas INFLUCID gali būti rekomenduojamas imuninės sistemos stiprinimui tiek vaikams, tiek suaugusiems, o ypač dabar, kai naujasis gripas bangomis ritasi per pasaulį.

www.mitela.lt