+7
-0
+7
Kaip dar galima panaudoti majonezą? 10 originalių būdų, apie kuriuos tikriausiai nesate net pagalvoję.

Kartais, kai tvarkote šaldytuvą, turbūt randate indelį majonezo, kurio galiojimo laikas tuoj baigsis. Tada turite dvi galimybes – visą sunaudoti arba išmesti. Tačiau, ką manote, jeigu pasakytume, kad yra daugiau originalių būdų panaudoti majonezą, apie kuriuos niekada nesate pagalvoję? Štai 10 originalių būdų panaudoti majonezą.

  1. Plaukų balzamas. Jeigu laikas plautis galvą ir ką tik baigėsi plaukų balzamas, nesijaudinkite! Kaip plaukų balzamą galima naudoti majonezą. Įtrinkite juo plaukus, palaukite keletą minučių ir išplaukite įprastu šampūnu. Jūsų plaukai taps švelnūs ir spindintys.
  2. Pasirūpinkite savo oda. Majonezas yra viena iš vadinamosios „viskas viename“ kosmetikos priemonių. Jis ne tik suteikia plaukams spindesį, bet ir puikiai drėkina odą. Tiesiog užsitepkite majonezo kaip drėkinamojo kremo ir leiskite jam veikti.
  3. Nudegimai. Jeigu pasitaikė puikus oras ir nuėję į paplūdimį supratote, kad pamiršote pasirūpinti odos apsaugos priemonėmis, tikriausiai kentėsite nuo nemalonių nudegimų nuo saulės. Majonezas veikia taip pat puikiai veikia nuslopinant skausmą, kol oda gyja.
  4. Nublizginkite lapus. Ar turite augalų, kurie nebeatrodo taip gerai kaip seniau? Nušveiskite jų lapus majonezu ir jūsų augalai spindės ryškiai žalia spalva net iki kelių mėnesių. Šis triukas naudojamas parduotuvėse, kad augalai atrodytų geriau, negu tada, kai į juos žiūrite namuose.
  5. Nuvalykite pianiną. Pianino klavišai atrodo nebe tokie balti kaip anksčiau? Ant drėgnos šluostės užtepkite majonezo, palaukite keletą minučių ir nuvalykite. Majonezas sugers visus nešvarumus ir galėsite toliau groti Bethoveną.
  6. Nuvalykite pieštuko žymes nuo sienų. Nebūtina dėl jaunojo menininko namuose iš naujo perdažyti visų namų. Naudokite majonezą – ir sienų spalva vėl atrodys kaip nauja. Tiesiog užtepkite šiek tiek majonezo ant sienos, palaukite keletą minučių ir nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Magija – pieštukų žymės išnyks ir sienos vėl bus kaip naujos.
  7. Pašalinkite erzinančius lipdukus nuo automobilio. Gailitės, kad 10-ajame dešimtmetyje užsiklijavote lipduką ant automobilio? Negalite jo pašalinti nepalikdami žymių po lipduku? Ant lipduko užtepkite šiek tiek majonezo, palaukite keletą minučių ir nuvalykite. Majonezas sugers visus klijus ir lipduką galėsite pašalinti nepalikdami jokių žymių.
  8. Sustiprinkite savo nagus. Jūsų nagai vis lūžinėja? Nebūtina leisti pinigų manikiūrininkui, nagus galite sustiprinti majonezu. Pasiruoškite mažą dubenėlį majonezo, įmerkite į jį nagus, palaikykite apie 5 minutes ir nusiplaukite rankas. Jūsų nagai taps stipresni.
  9. Nusimaukite žiedą. Nagus susitvarkėte, tačiau kaip dėl ant piršto užstrigusio žiedo? Užtepkite šiek tiek majonezo aplink žiedą ir jis lengvai nuslys.
  10. Išnaikinkite utėles. Majonezas gali būti naudojamas kaip šampūnas nuo utėlių be jokių cheminių medžiagų. Tiesiog įmasažuokite jo į plaukus, užsimaukite dušo kepurę ir eikite miegoti. Rytą išplaukite likučius iš plaukų. Procedūrą pakartokite po 10 dienų.