+1
-0
+1
5 efektyvios priemonės nuo paakių tinimo
Maišeliai po akimis daugiau nebeerzins  rytais, ruošiantis į darbą, jeigu imsitės šios kosmetinės problemos sprendimo iš esmės.   

1.    Maišelių po akimis masažas

Patinę paakiai (jeigu jie atsiranda laikas nuo laiko, bet nėra rimtų sveikatos problemų priežastis) – tai limfos blogos cirkuliacijos pasekmė. Limfodrenažinis masažas – pats veiksmingiausias būdas, kokį tik galima sugalvoti šiuo atveju. Kad pagreitinti tarpląstelinio skysčio nutekėjimą į limfinius kapiliarus ir pastimuliuoti jo tolimesnį tekėjimą į reikiamą pusę, atlikite seriją atsargių, bet jaučiamų paspaudimų: viduriniuoju pirštu paspauskite pirmiausia viršutinį akies voką, einant toliau pagal antakių augimo liniją, po to pereikite prie apatinio voko, orientuodamiesi į akiduobių liniją. Padarykite apie penkis tokius paspaudimus iš viršaus ir tiek pat iš apačios, o po to judėkite nuo vidinių akių kampų žemyn pagal  nosies ir lūpų raukšlę. Tai pakartokite du kartus.

Tokiam limfodrenažiniam masažui alternatyva gali būti specialios kosmetinės priemonės nuo patinimų su rutuliniu masažuokliu. Nesvarbu, kad jų kosmetinis turinys yra mažai efektyvus, tačiau metalinis masažinis rutuliukas viską padarys tiksliai taip, kaip reikia.


2.    Momentinis tinimų atšaldymas

Šaltis patinusius paakius veikia panašiai, kaip ir masažas: pagreitina limfos tekėjimą ir stimuliuoja kraujotaką. Pati paprasčiausia ir geriausiai veikianti priemonė nuo paakių patinimo – paprastas ledo kubelis iš šaldytuvo. Pridėkite jį paeiliui nuo vieno paakio prie kito apie minutę laiko.  Ir nepamirškite, jog po to apie pusvalandį nebus galima kyboti žemyn galva: kitu atveju gausite priešingą efektą.


3.    Jokių angliavandenių nakčiai!

Tai, kad sūdytas maistas išprovokuoja tinimus, žino visi. Kur kas rečiau mes prisimename apie tai, kad ir angliavandeniai sulaiko organizmo skysčius, beje, gana dideliais kiekiais: 1 g angliavandenių suriša iki 4 g vandens. Atsisakykite, kraštutiniu atveju, „greitųjų“ angliavandenių: saldumynų, makaronų, ryžių, bulvių, duonos. O geriausia vakarienei rinkitės baltyminį maistą. Tada ir gerti galėsite tiek, kiek norisi.  Tik ne alkoholį – taip, jis išvaro vandenį, tačiau surenka skysčio likučius būtent ten, kur mažiausiai mums norėtųsi, t. y. po akimis.

4.    Vandens pašalinimas iš organizmo

Kava, vanduo su citrina, spanguolių sultys, ramunėlių arbata pasižymi šlapimą varančiu efektu.  Taip pat nereikalingus skysčius iš organizmo pašalina pankoliai, salierai, agurkai, baklažanai (tik ne žali). O štai pienas ir jo produktai, priešingai, aktyviai sulaiko skysčius organizme. Kad nuo pat  ryto atrodytumėte gerai,  be maišelių po akimis, sudarykite vakarinį meniu atsižvelgdami į šias produktų ir gėrimų savybes.

5.    Iki septinto prakaito

Judėjimas aktyvuoja kraujo apytaką ir pašalina vandenį iš organizmo kartu su prakaitu: tegul nelokaliai, bet taip netgi geriau. Pusvalandis bėgimo, lotynų Amerikos šokių pamoka arba step aerobika rytais – ir apsimiegojusios išvaizdos ir maišelių po akimis neliks nė pėdsako.