Akių vokų operacija – paprastesnė operacija nei galvojate!

Internete sklando labai daug mitų apie apie tokią operaciją, tad juos paneigus galbūt nuspręsite pasidaryti šią operaciją.

Operacijos eiga

Operacija yra gana paprasta ir greita. Užtrunka iki vienos valandos, tad lyginant su kitomis – greitai. Jai atlikti dažniausiai naudojama vietinė nejautra, tad tai įrodo operacijos paprastumą. Jeigu reikia operuoti viršutinius vokus – tokiu atveju oda yra paprasčiausiai įpjaunama horizontaliai odos linijos. Padaromas ir antras pjūvis po kurio paprasčiausiai nuimamas, pašalinamas nereikalingas odos perteklius. Taip pat esant poreikiui pašalinami ir riebaliniai maišeliai.

Jeigu operuojami apatiniai vokai – rekomenduojama taip pat pašalinti riebalinius maišelius. Skirtas tas, kad operuojant apatinius vokus pjūvis yra daromas voko viduje, o ne išorėje.

Diena po operacijos

Akių vokų operacija tokia paprasta, kad dažniausiai nesukelia jokio diskomforto ir jau po kelių dienų galima sėkmingai grįžti į įprastas gyvenimo vėžes.

  • Žinoma, po operacijos galite jausti nemažą akių patikinimą, tačiau dažniausiai jis dingsta po kelių dienų.
  • Natūralu, kad taip pat vargina ir akių sausumas. Rekomenduojama naudoti dirbtines ašaras, kurios sudrėkins akytes.
  • Kai kurie pacientai teigia, kad jaučia kiek susilpnėjusį regėjimą, tačiau jis sėkmingai grįžta po kelių dienų.
  • Po savaitės išimami siūlai. Naudojami standartiniai, o ne tirpstantys siūlai.
  • Akių vokų operacija yra gera tuo, kad nelieka beveik jokių randų, kurie būtų matomi plika akimi.

Ši paprasta operacija padeda vėl susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą ir negalvoti apie akių vokus, kurie yra ne tik estetinė, tačiau ir sveikatos problema. Daugelis žmonių tikina, kad po operacijos regėjimas tapo kur kas geresnis, pagerėjo gyvenimo kokybė.