Būdas išsaugoti grožį – gyvačių nuodai

Holivudo aktorės rado dar vieną būdą išsaugoti grožį – gyvačių nuodus.

Apie gyvačių nuodų ne tik žalą, bet ir naudą kalbama nemažai. Gyvačių nuodų dedama į kai kurių tepalų nuo sąnarių skausmo sudėtį. Netgi tvirtinama, kad gyvačių nuodai gydo kai kurias onkologines ligas.

Kremus su gyvačių nuodais naudoja aktorė Debra Messing (42 m.), Gwyneth Paltrow (38 m.) ir Hilary Swank (36 m.).

Amerikiečių televizijos ir kino žvaigždė D. Messing naudoja paakių kremą, kurio sudėtyje yra gyvačių nuodų.

D. Messing pamėgtas „Kate Somerville“ paakių kremas stangrina ir lygina paakių odą bei padeda išvengti raukšlių aplink akis.

Gyvačių nuodai veikia paralyžiuojamai: blokuoja nervų signalus, sutraukinėjančius veido raumenis aplink akis, mažina mimikos raumenų įsitempimą, todėl oda aplink akis atrodo lygesnė ir ne taip greit susiraukšlėja.

Gyvačių nuodai (tiksliau – sintetiniai gyvačių neurotoksinų analogai, naudojami kosmetologijoje) kartais net vadinami pigesne botulino toksino alternatyva.

Pavyzdžiui, tubelė kremo nuo raukšlių „Lacura Wrinkle Stop“ su komponentu „Syn-Ake“ – sintetine Vaglero angies nuodų forma – kainuoja vos 6 svarus sterlingų (24 litus).

Kai kuriuose Lietuvos grožio salonuose jau siūloma įsigyti priemonių nuo raukšlių su didele koncentracija tripeptido „Syn-Ake“, gauto iš Pietryčių Azijos gyvatės nuodų