+5
-0
+5
Dėl priešlaikinės ejakuliacijos – emigravusių vyrų antplūdis

Žinomas gydytojas urologas profesorius Balys Dainys pastebi tendenciją, jog į specialistus vis dažniau kreipiasi iš emigracijos grįžtantys vyrai, kurių žmonos būna likusios Lietuvoje. Jie skundžiasi: „ką daryti, jei aš greitai „baigiu“?“ „Juk nieko nėra baisiau už seksualiai išalkusią moterį“, – juokauja profesorius.

Išeina tik „greitukas“

Priešlaikinė ejakuliacija – vienas labiausiai paplitusių lytinės funkcijos sutrikimų tarp jaunesnių nei šešiasdešimt metų vyrų. Vis dėlto ši problema, apie kurią vyrai nelinkę kalbėti, yra vienas rečiausiai diagnozuojamų ir gydomų sutrikimų. „Lietuvos vyrai, ypač jaunimas, itin jautriai reaguoja į priešlaikinę ejakuliaciją. Teigiama, kad šią problemų turi nuo 15 iki 18 procentų jaunų vyrų.

Prisimenu, dar tarybiniais laikais buvo sakoma, kad lytinės sueities trukmė turi būti ne mažesnė kaip dvi minutės, o dabar laikas dar labiau sutrumpintas – apie vieną minutę. Tad, jeigu sueitis trunka vieną minutę ir mažiau, tai jau yra vadinama priešlaikine ejakuliacija“, – sako profesorius. Tiesa, vyrai ir vaikinai ilgai nepripažįsta problemos, kuri griauna ne tik seksualinį gyvenimą, bet ir santykius su antrąja puse.

Moteris nepatenkinta. Jai reikia ilgesnio sekso. Žinote, nieko nėra baisiau už „alkaną“ moterį, kuri yra ištroškusi sekso. Vyrams atsiranda nevisavertiškumo kompleksas. Dėl to gali atsirasti lytinių santykių baimė ir netgi feminofobija, kai pradedama vengti ir bijoti moterų. Kai kuriems vyrams tai – itin skaudi problema“, – pasakoja profesorius.

Emigrantų antplūdis

Ilgametę patirtį sukaupęs gydytojas urologas pastebi, jog daugėja emigrantų, kurie grįžta pailsėti į gimtinę, ir iš karto dėl šios problemos traukia į gydytojo urologo kabinetą. „Įtakos gali turėti ilgesnė lytinė abstinencija. Dabar gi dažnai lietuviai išvažiuoja dirbti į kitas šalis ir ten ilgesnį laiką neturi partnerės. Galima drąsiai sakyti, kad ši problema dažnai kamuoja emigruojančius vyrus, kurie prieš tai turėjo reguliarius lytinius santykius ir staiga pradeda gyventi be sekso.

Taip pat prisideda įvairios nervų ligos. Įtakos gali turėti uždegimai, ypač prostatitas. Ateina jaunuolis ir skundžiasi: „viskas buvo gerai, bet staiga kažkas atsitiko… Neramu pilvo apačioje. Pagreitėjo spermos išsiliejimas“,“ – apie galimas priešlaikinės ejakuliacijos priežastis pasakoja profesorius.

Galima padėti

Tiesa, profesorius pataria nenukabinti nosies, nes dabar yra galimybių padėti seksualiniu gyvenimu nepatenkintiems vyrams. „Dabar gi yra skiriamas specialus vaistas, kuris Lietuvoje registruotas neseniai. O jeigu nenorite gerti vaistų, yra tam tikros seksualinio elgesio nuostatos ir patarimai, kurie irgi veiksmingi. Dažniausiai naudojama „stop-start“ technika: vyras jaučia, kad artėja spermos įsiliejimas ir pristabdo. Tuomet ir vėl pirmyn! Dar yra „suspaudimo“ technika, tai yra tam tikrų vietų užspaudimas“, – sako gydytojas. Anot profesoriaus, svarbiausia neignoruoti problemos ir kreiptis pagalbos į gydytojus, kurie tikrai pasiūlys išeitį.

Daugiau informacijos apie priešlaikinę ejakuliaciją ir efektyvius jos gydymo būdus galite rasti internetinėje svetainėje www.netikamirka.lt .Čia rasite Lietuvos miestuose dirbančių gydytojų specialistų, padėsiančių jums išspręsti šią problemą, kontaktus.

Tegul meilė tęsiasi ilgai!

Autorius: Deimantė Zailskaitė