+2
-0
+2
Erekcijos problemos yra pačios akivaizdžiausios

Lytinio gyvenimo sutrikimų būna įvairių, bet erekcijos problemos yra pačios akivaizdžiausios. Sutrikęs varpos standumas stipriai veikia vyro pasitikėjimą savimi, sukelia neigiamas emocines pasekmes. Lytinis gyvenimas gali džiuginti bet kuriame gyvenimo laikotarpyje, todėl sutrikusi erekcija suneramina įvairaus amžiaus vyrus. Jei sutrikimas nepraeina savaime per porą mėnesių, prasminga kreiptis į gydytoją, įvertinti galimas sutrikimo priežastis ir pasirinkti aktyvų gydymą.

 

Ar visada sutrikusi erekcija yra liga?

 

Erekcijos sutrikimu vadinama nuolatinė ar pasikartojanti būsena, kai vyrui nepavyksta pasiekti ar palaikyti erekcijos, pakankamos lytiniam aktui atlikti. Varpos standumo pokyčiai yra labai dažnas reiškinys, bet ne visada tai reiškia ligą. Jauniems vyrams dažnai pasitaiko nerimo ir psichologinės įtampos būklės, kurios trukdo mėgautis lytiniu gyvenimu. Vyresniems nei 40 metų vyrams erekciją dažniau sutrikdo eilę metų vykę neigiami pokyčiai varpos kraujagyslėse. Rūkymas, nejudrus gyvenimo būdas, riebus maistas, padidėjęs cukraus kiekis kraujyje reikšmingai didina erekcijos sutrikimų išsivystymo riziką. Taigi erekcijos sutrikimas – sisteminės kraujagyslių ligos požymis, kuris gali būti pastebėtas anksčiau, nei išsivysto gyvybei pavojingos širdies ir galvos kraujagyslių ligos.

 

Ar erekcijos sutrikimas tai senų vyrų bėda?

 

Erekcijos sutrikimas yra lytiškai aktyvių vyrų problema. Jauniems vyrams (iki 35 metų) dažniausiai pasitaiko psichologinių priežasčių nulemtos seksualinio gyvenimo problemos, koją pakiša didelis nerimas dėl galimo partnerės lūkesčių nepatenkinimo. Vis tik, net ir jauniems vyrams, sergantiems cukriniu diabetu, turintiems didelį viršsvorį erekcijos sutrikimas gali būti organinis, t.y. sukeltas kūno ligos. Organiniai erekcijos sutrikimai vyrauja tarp vyresnių nei 40 metų (sutikite – tikrai nevisiškai senų) vyrų ir kamuoja vieną iš 2-3 vyrų.

 

Galimas erekcijos sutrikimo gydymas?

 

Erekcijos sutrikimų gydyme perversmas įvyko atsiradus tabletėms. Šie vaistai gali padėti 4 iš 5 erekcijos sutrikimą patiriančių vyrų. Daugiau nei dešimtmetį žinomiems vaistams šiandien keliami ypač aukšti reikalavimai. Tiek pacientai, tiek ir gydytojai pirmenybę teikia paprasčiausiai naudojamiems ir kuo mažiau šalutinio poveikio sukeliantiemsvaistams. Todėl dabar pasirodęs naujos kartos fosfodiesterazės 5-o izofermento inhibitorius kaip tik orientuotas į šiuos lūkesčius. Jo greitas poveikis ir daugiau nei 6 val. trunkanti veikimo trukmė panaikina poreikį planuoti lytinius santykius.

 

Ar šis vaistas padės visiems vyrams?

 

Jei erekcijos sutrikimas nepraeina savaime per porą mėnesių, kreipkitės į gydytoją. Gydytojas įvertinęs galimas sutrikimo priežastis, paskirs jums reikalingą gydymą. Vartojant minėtąjį vaistą, jo poveikis prasideda greitai ir veikimas tęsiasi pakankamai ilgai. Dar ir po 6 valandų nuo vaisto išgėrimo 86% vyrų galėjo turėti sėkmingus lytinius santykius. Vistik, jei nesate patenkintas gydymo efektu, reikia pasitarti su gydytoju dėl papildomų gydymo priemonių.

 

Ar vaistas padeda ir moterims?

 

Erekcijos sutrikimas įvyksta vyro kūne, todėl vaistą turi naudoti vyras. Žinoma pagerėjęs lytinis gyvenimas teigiamai veikia partneres, taigi netiesiogiai vaistas padeda ir moterims. Stabiliose porose abiejų partnerių pastangos užtikrina geriausią erekcijos sutrikimo gydymo rezultatą. Dėl gana ilgo veikimo laikotarpio vaistas tinka visiems spontaniškiems lytiniams santykiams tiek stabiliose porose, tiek ir naujose pažintyse.

 

Urologas mokslų daktaras R. Adomaitis

LT/Spe/2014/05