+2
-0
+2
Erekcijos sutrikimai – nauja XXI amžiaus pandemija

Erekcijos sutrikimų paliestų vyrų pasaulyje vis daugėja. Ir šios dažnam vyriškosios lyties atstovui nepasitikėjimą savimi sukeliančios problemos gali ne tik neleisti mėgautis kokybišku lytiniu gyvenimu. Jos linkusios privesti prie poros santykių griūties, ilgalaikio nerimo, depresijos ir baimių vėl suartėti.

Gąsdinantys skaičiai ir problemą gilinantys dalykai

Teigiama, kad yra mažiausiai pusantro šimto milijono vyrų visame pasaulyje, kurie kenčia nuo mažesnio ar didesnio laipsnio erekcijos disfunkcijos. Teigiama, kad šie skaičiai artimiausiais metais grėsmingais augs, nes:

  • Vyrai nedrįsta apie tai kalbėti ir slepia įtariamą problemą, ją tik dar labiau gilindami ir padidindami tikimybę erekcijos sutrikimų patirti ir ateityje, mėginant vėl suartėti su antrąja puse;
  • Vyrai bijo kreiptis į gydytojus (geriausiu atveju kreipiasi vos kas dešimtas) – dėl šios priežasties problema gali tapti tik sunkiau gydoma;
  • Vyrai gyvena vis greitesnį gyvenimo tempą, pamiršdami pailsėti ir patirdami labai didelį stresą bei ignoruodami bet kokius organizmo siunčiamus pagalbos signalus;
  • Vis labiau pamirštama sporto, sveikos mitybos ir dvasinės sveikatos svarba – jie užgožiami greitu maistu, sėsliu gyvenimo būdu prie ekranų ir vartotojiškumu;
  • Vis daugiau vyrų sekina savo organizmus įvairiais žalingais įpročiais – šiuolaikiniame pasaulyje tai jau tikrai nėra vien tabako dūmai ar įvairūs alkoholiniai gėrimai. Kalbama apie kur kas rimtesnius junginius: psichotropinius vaistus, narkotines medžiagas bei įvairiausius pavojingus mišinius, kurie tampa itin populiarūs jaunų žmonių tarpe.

Visa tai gali pakenkti erekcijos funkcijai. Gydytojai pastebi, kad jais skundžiasi vis jaunesni ir jaunesni asmenys ir tai tikrai gąsdina.

Pastebimi tam tikri dėsningumai

Jauniems vyrams dažnesnės psichologinės kilmės erekcijos sutrikimų priežastys, vyresniems – organinės kilmės priežastys. Tačiau ši taisyklė tikrai nėra absoliuti, mat ir labai jaunas vyras gali susirgti uždegimine ar kokia nors kita lėtine liga. Tinkamai negydant šios ligos galimi netgi sunkaus laipsnio erekcijos sutrikimai. Vyresni vyrai taip pat gali patirti sunkių emocinių sukrėtimų, kurie neigiamai veikia erekcijos funkciją. Teigiama, kad tik apie penktadalį visų erekcijos problemų galima išspręsti pasitelkiant psichologines konsultacijas, kitiems atvejams būtinas medikamentinis ar chirurginis gydymas. Geriausią gydymo metodą parinks gydytojas, tačiau pats pacientas turi žengti pirmąjį žingsnį ir į jį kreiptis.

Būtina saugotis mitų

Tikrai labai gaila, kad erekcijos sutrikimai daugeliui vis dar kelia gėdą, nepasitikėjimą savimi ir priverčia viską išgyventi tyliai. Gydytojai teigia, kad veiksmingomis priemonėmis kokybišką lytinį gyvenimą galima sugrąžinti mažiausiai 90 procentų pacientų. Pripažinkime, medicina šioje srityje itin pažengusi, tad jei nerimaujate dėl galimų erekcijos sutrikimų, trikdančių Jūsų lytinį gyvenimą, tuomet – nedelskite. Neatimkite iš savęs šio malonumą teikiančio ir bendrajai sveikatai svarbaus užsiėmimo ir netikėkite viskuo, ką skelbia populiariausi žiniasklaidos šaltiniai – juose daug mitų, nepatvirtintos ir net pakenkti galinčios informacijos.

Atsargiai – skambi ir daug žadanti antraštė gali būti pavojinga

Vertėtų trumpai pakalbėti apie padirbtus (falsifikuotus) vaistinius preparatus ar neaiškios sudėties bei kilmės maisto papildus. Vartodami tokius preparatus galite ne tik nesulaukti poveikio, bet netgi dar labiau sau pakenkti. Tokį pavojų galima atpažinti nesunkiai – preparatais prekiaujama per privačių asmenų skelbimus, labai spalvingus ir daug žadančius internetinius puslapius, kuriuose tekstai išversti automatiniu būdu ir žada gana nerealius dalykus. Vaistinius preparatus ir maisto papildus reikėtų pirkti tik vaistinėse ir kitose patikimose prekybos vietose (ir tik pasitarus su gydytoju arba vaistininku).

Pats tiesiausias kelias į kokybiško lytinio gyvenimo susigrąžinimą

Dėl saugių ir tik Jums pritaikytų gydymo metodų kreipkitės į urologą – tikėtina, kad netrukus ir vėl mėgausitės intymumo teikiamais malonumais. Atminkite – tikrai nevėlu, kol Jums to norisi, mat mažiau ar daugiau padėti galima mažiausiai 9 vyrams iš dešimties. Jūs visuomet galite rinktis pažangesnius ir naujesnius vaistinius preparatus – pakalbėkite su gydytoju apie tai. Anksčiau vartoti ir kai kurie dabar tebevartojami vaistai sukelia daugiau nepageidaujamų poveikių, tačiau naujos kartos vaistai nemalonių nepageidaujamų poveikių turi kur kas mažiau. Šie simptomai apima galvos skausmą, veido paraudimą, jaučiamą širdies plakimą, karščio bangas, nosies užsikimšimą ir kitus nemalonius pojūčius, tad dauguma vyrų, tikėtina, norėtų jų išvengti.