+1
-0
+1
Kaip atsikratyti nuolatinio kelių skausmo be sudėtingų operacijų?

„Nebeskauda nei ramiai sėdėti, nei sportuoti“, – sako buvusi profesionali krepšininkė Nijolė Čibinskienė. Prieš trejus metus treniruotės metu patyrusi kelio menisko traumą moteris pradėjo varstyti gydymo įstaigų duris norėdama atsikratyti nuolat persekiojančio kelių skausmo: „Netikėjau, kad įmanoma atsikratyti kelių skausmo be sudėtingų operacijų, kol gydytojas ortopedas-traumatologas pasiūlė pasaulyje sparčiai populiarėjantį sprendimą –  procedūrą, kai organizmas skatinamas gydyti save pats“.

Šiuo metu prekybos tinklo logistikos centrų vadove dirbanti N. Čibinskienė sportuoja nuo vaikystės. „Sportas visuomet buvo mano gyvenimo dalis. Net ir pabaigusi profesionalios sportininkės karjerą, toliau intensyviai sportavau. Prieš trejus metus atliekant pratimą su svarmenimis, man trūko meniskas. Nuo tada prasidėjo nesibaigiantis maratonas – nuskausminamieji vaistai, įvairūs tyrimai, gydytojų konsultacijos, procedūros. Stengiausi daryti viską, kad nereikėtų operacijos“, – prisimena moteris.

Anot N. Čibinskienės, nuolatiniai kelių skausmai buvo taip išvarginę, kad buvusi krepšininkė jau psichologiškai ruošė save menisko operacijai ir tam, kad kelis mėnesius teks praleisti namuose.

„Po ilgų ieškojimų, kaip numalšinti skausmus, susitikau su gydytoju ortopedu-traumatologu Andriumi Šaikumi, kuris rekomendavo LIPOGEMS® procedūrą. Kadangi tai buvo alternatyva operacijai, nusprendžiau išbandyti. Neturėjau, ką prarasti. Be to, gydytojas papasakojo, kad ši procedūra skatina organizmą gydyti save pačiam – tiesiog sušvirkščiant riebalus į pažeistą vietą. Procedūra truko pusvalandį, o namo išvykau tą pačią dieną. Skausmai liovėsi ir neatsinaujina jau antrus metus“, – pasakoja N. Čibinskienė. 

2016 metais Amerikoje pelniusi geriausios naujos sporto medicinos technologijos vardą LIPOGEMS® procedūra, pasak gydytojo ortopedo-traumatologo A. Šaikaus, gali pakeisti kai kurias operacijas. „LIPOGEMS® procedūra nėra operacija. Tai sparčiai pasaulyje populiarėjanti, jau 28-jose šalyse taikoma, pažangi, efektyvi, mažai invazinė procedūra, kurios tikslas gydyti pažeidimus, atsiradusius po traumų, ligų ar tiesiog dėl amžiaus sukeltų sąnarių pakitimų. Jai atlikti užtenka vietinės nejautros, o trunka vos pusvalandį, tad pacientai dar tą pačią dieną išleidžiami namo“, – teigia  A. Šaikus.

Procedūros metu specialiais švirkštais iš pilvo ar šlaunų paimtas riebalinis audinys mechaniškai apdorojamas, išvalomas ir injekuojamas į pažeistą audinį ( pvz. sąnario kremzlę). Anot gydytojo, kadangi šios ląstelės skatina audinių atsinaujinimą, suleidus jas į pažeistą vietą, mažėja uždegimas, skausmas, greičiau atstatoma sąnarių funkcija. Procedūra taip pat puikiai tinka po ortopedinių ir artroskopinių operacijų siekiant paspartinti gijimo procesą ar pašalinti neigiamus pojūčius, kuriuos jaučia pacientas. LIPOGEMS® procedūra taip pat rekomenduojama ne tik tiems, kuriuos vargina kelių skausmai, bet ir besiskundžiantiems kulkšnies ar peties skausmais.

 

LIPOGEMS® procedūra atliekama:

Kardiolitos Klinikos

Northway Medicinos Centras

Medicinos Diagnostikos Ir Gydymo Centras  

Baltijos Amerikos Klinika

Respublikinė Klaipėdos ligoninė

Kretingos ligoninė

Klaipėdos Universitetinė ligoninė

BMP Kaunas

Klinika Gija Kaunas

Respublikinė Kauno ligoninė

Respublikinė Šiaulių ligoninė

Radviliškio ligoninė

Mažeikių ligoninė