+10
-1
+9
Kas ta išmanioji vaistinėlė?Sandra dalinasi savo patirtimi.

Nei dienos be mobiliojo telefono, – taip galėčiau pavadinti savo greitai bėgančias gyvenimo dienas. Mano mobiliajame telefone yra viskas: „Facebook“, kuriame draugų skelbiamas naujienas kiekvieną rytą skaitau prie kavos puodelio, keli informaciniai portalai, padedantys neatsilikti nuo Lietuvos ir pasaulio aktualijų, dar „Skype“ ir „Viber“ programėlės, leidžiančios greitai ir nemokamai papliurpti su savo draugais ir giminėmis. O visai neseniai, prieš keletą dienų, dar ir programėlę „Vaistinėlė“ atradau. Tiksliau, man ją rekomendavo ginekologas, neva tai puikus įrankis nepamiršti išgerti kontracepcijos, sekti ir žymėti vaistų gėrimą. Pabandžiau, visai patiko, tad savo patirtimi pasidalinsiu su jumis. Gal ir jums „Vaistinėlė“ bus naudinga?

Pirma diena. Kaip viskas veikia?

Pas ginekologą lankausi jau daugiau nei trys metai, bet apie „Vaistinėlę“ jis man prasitarė tik prieš keletą dienų. Vizito metu, kuomet pasiskundžiau, jog sutriko menstruacijų ciklas dėl neišgertų kontraceptinių piliulių, jis man greitai pasiūlė sprendimą. Sako:

O tu nesinaudoji išmaniesiems telefonams skirta programėle „Vaistinėlė“ ?

Aš nuraudau, suglumau ir pasakiau, kad ne, net nežinojau, kas tai yra. Mano ginekologas, penkiasdešimt metų perkopęs vyriškis, tik nusišypsojo ir patarė man ją kuo greičiau parsisiųsti į savo telefoną. Sugėdino mane sakydamas, kad net jo žmona naudoja tokią išmaniąją vaistinėlę namuose. Joje yra sužymėti visi namuose esantys vaistai, jų galiojimo laikas ir paskirtis. Mano skruostus išmušė raudonis ir mintyse sau pagalvojau: „Jei jau vyresnio amžiaus žmonės naudoja išmaniąsias technologijas, tai kodėl gi aš esu tokia atsilikusi?! Ot vėpla, išmanųjį telefoną naudoju kasdien, o apie išmaniąją vaistinėlę tai nieko nežinau. Dievaž !“, – vidinis balsas it pikčiausias priešas ėmė plakti mane.

Vos tik išėjau iš gydytojo kabineto, iš karto prisėdau Laisvės alėjoje ant suolelio ir ėmiau ieškoti tos programėlės. Labai greitai ją radau, parsisiunčiau ir pradėjau naudoti. Taip paprasta ir greita. Kol dar nepamiršau, kokį laiką man paskyrė ginekologas kitam vizitui, iš karto užsirašiau į „Vaistinėlė“ programėlės kalendorių: „Vasario 5d., 13 val./ 502 kab. – vizitas pas ginekologą“. Taip pat į skyrelį „vaistai“ pridėjau įrašą „19.30 val. – išgerti kontracepciją“. Dabar daug ramiau. Galėsiu pamirši savo storą darbo knygą namuose, į mano mažytį rankinuką ji net netelpa, o štai telefonas – visur ir visada su manimi.

Antra diena. Kodėl aš ją naudoju?

Ryte atsikeliu ir lekiu į paskaitas. Troleibuse mobiliajame telefone kaip visada perskaitau „Facebook“ naujienas, atrašau kelias žinutes ir visą dieną, iki pat pietų būnu paskaitose. Po paskaitų grįžtu namo, persirengiu, papietauju ir lekiu į darbą. Dirbu restorane padavėja, šiandien antradienis – mano pamaina. Priimu užsakymus, žmonių daugybė, vos spėju suktis. Staiga mano kelnių kišenėje suvibruoja mobilusis telefonas. O, pasirodo gavau priminimą, kad reikia išgerti kontracepciją, 19:30 val., jau vakaras !!! O tu velnias! Ir vėl būčiau pamiršusi. Per tuos darbus visai prarandu laiko nuovoką. Kaip gerai, kad kažkas priminė. „Argi ne aštuntas pasaulio stebuklas? “, – galvoju sau mintyse. Greitai nubėgu į virtuvę, pasiimu puodelį vandens, išgeriu kontraceptinę piliulę ir toliau skubu dirbti.

Po keleto mėnesių. Išvados ir rezultatai?

Vasario 5d., 13 val., neramiai stoviniuoju prie 502 kabineto durų. Seselė pakviečia įeiti. Drąsiai žengiu į ginekologinį kabinetą. Šiandien aš jau savimi pasitikinti moteris ir ir it žirnius ginekologui išberiu šiuos žodžius:

– Jaučiuosi puikiai, manęs nevargina galvos skausmai ir nereguliarios mėnesinės. Atrodo, kad daugiau nebereikės man pas jus lankytis. Jūsų pasiūlyta išmanioji programėlė „Vaistinėlė“ išsprendė mano visas problemas. Ačiū.

Gydytojas žiūri į mane ir šypsosi. Jis laimingas, nes jo pacientė sveika, jai daugiau nebereikės čia grįžti…

Pabandykite ir Jūs pasinaudoti išmaniąja programėle „Vaistinėlė”. Ieškokite naudodami google.play.

Autorius: L.Rimgailė

Kas ta išmanioji vaistinėlė?Sandra dalinasi savo patirtimi.