Kokie maisto produktai skatina odos senėjimą?
Tai, kaip mes atrodome, ne visada reprezentuoja mūsų tikrąjį amžių. Tai priklauso nuo daugybės veiksnių: genų, kūno sudėjimo, aprangos, makiažo, gyvenimo būdo, odos priežiūros ir… valgymo įpročių. Turbūt sutiksite, kad viena jaunystės „paslapčių” – graži ir elastinga oda, tačiau kaip ją tokią išlaikyti? Pasirodo, kai kurie produktai, kuriuos esame pratusios vartoti, iš tiesų sendina odą. Štai – jų juodasis sąrašas:
Kokie maisto  produktai skatina odos senėjimą?
Druska
Amerikos širdies asociacija teigia, kad kasdien vartojama druska gali turėti įtakos aukštam kraujo spaudimui ir akių vokų pabrinkimui.
Cukrus
Dermatologai pripažįsta, kad cukrus – vienas didžiausių odos priešų. Sumažinus suvartojamo cukraus kiekį, jau po savaitės galite pastebėti, kad oda tapo elastingesnė. Smaližiams, kuriems sunku atsisakyti cukraus, rekomenduojama valgyti  šviežius saldžius vaisius.
Kava
Nors kalbama ir apie kavos naudą, tačiau ji… bene  labiausiai prisideda prie odos senėjimo proceso. Moterų, be saiko geriančių kavą, oda paprastai būna išdžiūvusi ir praradusi elastingumą. Be to, kava kenkia ne tik odai, bet ir dantims – turbūt pripažinsit, kad baltos šypsenos savininkai atrodo jauniau?
Alkoholis
Žinoma, alkoholis kenkia ne tik odai, bet ir žmogaus psichikai bei kepenims. Jei vartojate alkoholį, turėtumėte išgerti didesnį kiekį vandens – net jei išgėrėte vieną taurę vyno.
Raudona mėsa
Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad raudona mėsa, valgoma dažniau nei kartą per savaitę, turi įtakos raukšlių atsiradimui ir rimtesnėms sveikatos problemoms. Raudona mėsa – puikus B12 vitamino šaltinis, tačiau jo gausu ir jūros gėrybėse ir pieno produktuose. Visiškai atsisakyti raudonos mėsos neverta, tačiau derėtų ją vartoti saikingai.
Paprastieji angliavandeniai
Angliavandeniai skirstomi į 3 grupes: paprastieji, sudėtiniai angliavandeniai ir skaidulinės medžiagos. Maisto produktai, kuriuose daug paprastųjų angliavandenių (pavyzdžiui, balta duona ar makaronai), mažina kolageno , palaikančio odos elastingumą, kiekį. Naudingiau rinktis maisto produktus, kuriuose gausu sudėtinių angliavandenių, pavyzdžiui, nesmulkintus grūdus (avižinę košę ar duoną su grūdais).
Aštrus maistas
Aštrus maistas gali turėti įtakos kapiliarų išsiplėtimui – oda neatrodys labai jaunatviška ir „švari“.
Greitas maistas
Greitas maistas ne tik kenkia figūrai, bet ir odai. Oda gali prarasti savo elastingumą, ir dėl šios priežasties atrodysite senesnė nei esate iš tiesų.
Gazuoti gėrimai
Grožio jie tikrai neprideda – gazuoti gėrimai gali pažeisti dantų emalį ir gali sukelti odos paburkimą. Vietoj gazuotų gėrimų siūloma rinktis vandenį su citrinos sultimis.