+0
-1
-1
Kuo naudinga kiaulpienių arbata?

Gausi mineralų, vitaminų, ląstelienos

Gal jums ir sunku patikėti, bet galima valgyti ir žalias, ne tik termiškai apdorotas kiaulpienes, praturtinsite organizmą vitaminais A, C, E, K, geležimi, kalciu, magniu, kaliu. Be to, kiaulpienės – tirpios ląstelienos šaltinis, tad naudingos ir jūsų žarnynui. Vis dėlto, atminkite – kiaulpienių arbatoje visų šių ypatingųjų medžiagų mažiau nei neapdorotoje gėleje.

Kovoja su uždegimais

Medicinės kiaulpienių savybės, jose esantys polifenoliai ir antioksidantai naudingos kovojant ir su uždegimais, ir su kitais uždegimus lydinčiais simptomais – galvos, raumenų skausmais ir t.t.

Stiprina kaulus

Kiaulpienės – puikus kalcio ir vitamino K šaltinis, o abi šios medžiagos būtent ir yra reikalingos kauams. Maža to, kiaulpienėse randama ir kitų kaulams svarbių, nuo osteoporozės saugančių medžiagų: cinko, geležies, magnio. Turime priminti, kad gerdami kiaulpienių arbatą gausite mažiau naudingųjų medžiagų nei valgydami termiškai neapdorotas kiaulpienes ar vartodami  kiaulpienių pagrindu pagamintus masto papildus.

Gali padėti numesti svorį

Nors dar neišrasta stebuklinga, svorį numesti padėsianti  arbata, tabletė ar gėrimas, tačiau kiaulpienių  arbata gali padėti atsikratyti kelių nepageidaujamų  kilogramų – kiaulpienės padeda organizmui pašalinti susikaupusius skysčius, tad nebesijausite ir tokie patinę. Be to, šitaip kiaulpienės padeda ir sumažinti padidėjusį kraujo spaudimą.

Valo kepenis, gerina tulžies pūslės veiklą

Kepenys – organizmo valymo laboratorija, bet joms reikalinga ir mūsų pagalba, o būtent antioksidantų gausios kiaulpienės valo pačias kepenis. Be to, kiaulpienės skatina tulžies išsiskyrimą, o tai padeda geriau virškinti riebalus.

Gali sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje; cholesterolį

Kiaulpienėse esančios rūgštys gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje ar cholesterolį.

Tikėtina, kad gali padėti kovoti su vėžiu

Nors dar ir labai trūksta tyrimu šiuo klausimu, tačiau panašu, kad remiantis tyrimais su gyvūnais, kiaulpienėse esantys antioksidantai ir fito maistingosios medžiagos išties kovoja su vėžiu.

Straipsnio autorė – Giedrė Izabelė Janušaitė (Šaltinis – DOCTOR OZ)