Kur panaudoti obuolius?

Dėkite į salotas

Pamirškite skrebučius – obuoliai salotoms suteiks taip norimo traškumo ne blogiau nei skaniausi  skrebučiai, be to, obuoliai ir kur kas sveikesni nei skrebučiai. Į ruošiamas salotas įberkite saują obuolių ir leiskite skoniams jus nustebinti.

Pasiruoškite obuolių traškučių

Ruduo – pats tinkamiausias metas jau pabodusius, įprastus bulvių traškučius iškeisti į sveikesnius ir skanesnius obuolių traškučius.  Užkandžiaudami obuolių traškučiais gausite taip trūkstamos ląstelienos, be to, obuoliuose daug ir organizmui reikalingų vitaminų ar mineralų. Kaip pasiruošti obuolių traškučius? Supjaustykite obuolius plonais griežinėliais, cinamonu pabarstytais griežinėliais išklokite skardą ir kepkite juos orkaitėje.

Natūralus saldiklis

Jūsų rytinę avižinę košę  ar jogurtą kuo puikiausiai pasaldins ne cukrus, o obuoliai.  Obuoliuose apstu natūralių, organizmui žalos nedarančių cukrų, tad rinkitės obuoliais gardintas natūralias košes ar jogurtus, o ne paruoštas košes ar dirbtinai saldintus jogurtus.

Pasiruoškite natūralų namų kvapiklį

Senesnius, nebe tokius išvaizdžius obuolius galite sunaudoti iš jų pasigamindami natūralų, rudeniu dvelkiantį  namų kvapiklį. Supjaustykite pasirinktus obuolius ir užspauskite ant jų citrinos sulčių, kad neparuduotų. Supjaustytus obuolio gabaliukus džiovinkite keptuvėje ar iki 70 C įkaitintoje orkaitėje. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ar išimkite obuolių skardą iš orkaitės jiems išdžiūvus. Suverskite išdžiūvusius obuolius į dubenį, įdėkite cinamono lazdelių ir pastatykite norimoje vietoje.

Nokinkite kitus vaisius

Norite greičiau sunokinti bananus, kivius, avokadus ar kitus vaisius? Sudėkite juos į popierinį maišelį kartu su obuoliais – obuoliai skleidžia vaisių nokimą skatinančią medžiagą.

Neleiskite kepiniams sudžiūti

Ką tik iškepėte pyrago ar sausainių ir norite, kad kepiniai kuo ilgiau išliktų švieži? Įdėkite kepinius kartu su obuolias į orui nepralaidų maišelį – obuoliuose daug vandens, kuris ir išlaikys jūsų iškeptus skanėstus šviežius.

Sugerkite druską

O, ne, pribėrėte per daug druskos?! Nesijaudinkite – įmeskite į puodą ar keptuvę kelis obuolio griežinėlius, pamaišykite, o prieš patiekdami griežinėlius išimkite: obuoliai sugers druskos perteklių.

 

Atjauninkite veido odą

Obuoliuose esantis pektinas mažina raukšles ir uždegimus. Pasigaminkite obuolinę veido kaukę: nuluptą sunokusį obuolį sutarkite, gauta košele ištepkite veido odą, po 15 min nuplaukite veidą šiltu vandeniu.

Straipsnio autorė – Giedrė Izabelė Janušaitė (Šaltinis – Doctor oz)