+13
-1
+12
Natūralus makiažas darbe. Kokių taisyklių laikytis? Profesionalūs vizažistės patarimai.

 

Pataria profesionali vizažistė Ieva Balsevičiūtė.

Dauguma trokštame atrodyti nepriekaištingai iki pat dienos pabaigos, tačiau nežinome, kaip pasiekti norimo rezultato. „Koks makiažas tinkamas darbui biure?“, „Kokias priemones naudoti, kad makiažas išliktų, bet atrodytų natūraliai?“, „Kaip nepastebimai užmaskuoti nuovargio žymes?“ – klausimai, kurių susilaukiu gana dažnai. Taip, kalbėsime apie natūralų makiažą, kuris tinkamas tiek darbui biure, tiek tomis dienomis, kai norime jaustis savimi, bet būti geriausia savo versija. Ir tai tikrai ne taip sudėtinga, jeigu laikomasi kelių taisyklių. 

  • Odos paruošimas. JOKIOS makiažo priemonės neatrodys natūraliai, jeigu bus tepamos ant nelygios, sausos ar nešvarios odos. Atsižvelgiant į odos būklę, rekomenduoju bent kartą per savaitę ar dvi naudoti šveičiamąsias priemones ir atsikratyti negyvų odos ląstelių bei nelygumų. Taip pat nepamirškime drėkinti ir maitinti odą – dažnai vien drėkinamojo kremo nepakanka. Pvz. atšalus orams palepinkite odą maitinančia kauke, o pasilepinus saule į kasdieninius ritualus įtraukite intensyviai drėkinantį serumą.
  • Realiai įvertinkite savo odos būklę. Riebi, sausa, lygi, su keletu pigmentinių dėmių ar labai problematiška, ar su daugybe randelių. Bet kokiu atveju, visos odos tepti sunkiu pudros sluoksniu nederėtų, juolab dėl keletos spuogelių ant smakro ar randelio prie nosies.
  • Makiažo pagrindas. Įvertinę savo veido būklę pasirenkame pagrindą, kuris išlygins veido atspalvius, t.y. į raudonį linkęs veidas taps ne toks rausvas, o spuogų randeliai visiškai nedings, bet taps mažiau pastebimi. Trumpiau tariant, pasiruošiame kiek lygesnio atspalvio pagrindą tolimesniems žingsniams.
  • Maskuoklis. Tai stipriau pigmentuota ir koncentruota priemonė nei makiažo pagrindas. Šiomis priemonėmis maskuojame tik vis dar stipriai pastebimus trūkumus – spuogelius, randelius, raudonį. Maskuokliai su šviesą atspindinčiomis dalelėmis puikiai maskuoja tamsius paakius ir vizualiai „pakelia“ įdubusias sritis (iškilusius spuogelius stengiamės slėpti priešingai – matinėmis priemonėmis).
  • Veidui suteikiame gyvybės. Šiuo metu jūsų veidas nepriekaištingai lygus, tačiau kiek blyškus ir atrodo kiek keistai. Taip, realybėje oda niekada nebus vienos spalvos, todėl kiek tamsesne bronzine pudra šiek tiek pagyviname veido atspalvį vietose, kurios natūraliai įdega labiausiai. Jeigu norite, šiek tiek paryškinkite skruostikaulius, bet nepersistenkite, nes dienos metu veido modeliavimas tampa itin akivaizdus. Dar keletas rausvu skaistalų potėpių ir jūsų oda beveik paruošta.

  • Fiksavimas. Visą kruopštų darbą derėtų pabaigti sausa, biria ar kompaktine pudra. Sausi produktai fiksuoja kreminius ir neleidžia jiems „judėti“ dienos eigoje. Siūlau įsigyti bespalvę perregima pudrą (eng. Translucent), kuri nesuteiks papildomo sunkumo jausmo, tačiau puikiai užtvirtins jūsų makiažą ir pašalins blizgesį nuo nepageidaujamų vietų.
  • Akys. Jeigu jums pasisekė ir turite ilgas bei tankias blakstienas – perbraukite jas tušu ir jūsų akių makiažas baigtas. Norinčioms kiek daugiau, siūlau natūraliais, žemiškais atspalviais tamsinti išorinį akių kampą, o blakstienų liniją tamsinti rudu ar juodu pieštuku ir lengvai išsklaidyti šepetėliu ar kosmetiniu krapštuku. Jeigu akių vokai riebūs ir akių makiažas laikosi trumpai – pasirūpinkite šešėlių baze (eng. Primer) arba natūralios spalvos kreminiais ilgai išliekančiais šešėliais ir naudokite juos kaip pagrindą.
  • Antakiai. Jeigu jie vešlūs ir tvarkingi, galite šį žingsnį praleisti, o likusioms rekomenduoju šiek tiek paryškinti antakius šaltesnio atspalvio rusvais šešėliais (jokiu būdu ne juodais!), o likusias netobulas vietas paryškinti pieštuku. Atminkite, kad antakių „uodegėlės“ turėtų būti kiek intensyvesnės, o priekyje šviesesnės. Taip antakiai įgaus formą, bet atrodys nedirbtinai.
  • Lūpos. Taip paruošus veidą lūpų spalvą galite rinktis tiek natūralią, tiek intensyvią ir tikrai neatrodysite persistengusi. Tik turėkite omenyje, kad matiniai ir tamsūs produktai nors ir laikosi ilgiau, vizualiai mažina lūpas, o blizgiai putlina, tačiau dažnai laikos žymiai trumpiau. Nepalikite lūpų nedažytų, jos „pranyks“ su ant jų nusėdusia pudra ar kitomis priemonėmis.

Kad ir kaip varginančiai atrodytų šis nemenkas taisyklių sąrašėlis, ši rutina daug paprastesnė nei gali pasirodyti. Rezultatas patikimas ir ilgai išliekantis, o gera nuotaika ir pasitikėjimas savimi garantuotas.

Daugiau informacijos ieškokite socialinio tinklo Facebook paskyroje „Vizažistė Ieva”.