Daugelis tėvų nekreipia dėmesio į viršsvorį, kuri turi jų vaikai, nes mano, jog toks vaiko svoris yra normalus. Australijos mokslininkų duomenimis, ištyrus virš 2000 vaikų nustatyta, kad 40 proc. iš jų turi viršsvorį, tačiau tėvai nebuvo to pastebėję. Viršsvorį turintys vaikai taip pat manė, kad jų svoris yra normalus.

 

Melburno universiteto mokslininkai teigia, kad nematydami šios problemos tėvai ir neskatina vaikų laikytis dietos ar imtis kitų priemonių tinkamam svoriui palaikyti. Ši problema tampa itin aktualia išsivysčiusiose pasaulio šalyse, todėl bandoma integruoti sveikos gyvensenos principus švietimo programose ar socialiniuose tinkluose. Visgi daugelis tėvų mano, kad jų vaikai yra normalaus svorio, taip teigia net 43 proc. apklaustųjų tėvų, kurių vaikai turi viršsvorį, tad problema turi būti plačiai svarstoma.

 

Mokslininkai teigia, kad šiais laikais turėti viršsvorį išsivysčiusiose šalyse tampa įprasta, taigi atkreipti tėvų dėmesį į sveikatos gyvensenos pagrindus tampa itin svarbu, kadangi viršsvoris itin jauname amžiuje gali sąlygoti įvairias sveikatos problemas ateityje.

 

BBC Health