Mokslininkai nustatė, kad moterims pasireiškia daugiau simptomų, nors jų ligos stadija būtų tokia pati, kaip ir vyrų. Tai gali būti sietina su lyčių fine jėga. Suomijos mokslininkų tyrimų duomenimis bei remiantis ankstesnėmis studijomis įrodyta, kad iš visų reumatiniu artritų sergančių pacientų 70 proc. jų yra moterys.

 

 

Reumatinio artrito ligos lygis dažniausiai būna vienodas tiek vyrams, tiek moterims, tačiau moterys dažniau patiria skausmą, sąnarių jautrumą. Manoma, kad stipresnius simptomus gali lemti moterų ir vyrų skeleto skirtumai, kadangi moterų kaulai smulkesni, labiau pažeidžiami, jos taip pat turi mažesnę raumenų masę, taigi jos labiau jaučia skausmą, liga labiau pažeidžia judėjimo sistemą.

 

Svarbu ir tai, kad vyrai ir moterys skirtingai toleruoja skausmą. Įtakos taip pat gali turėti ir skirtingi moteriški ir vyriški hormonai. Netgi didelę raumenų masę turinčioms moterims artrito požymiai pasireiškia labiau, tad mokslininkai teigia, kad lyčių skirtumai itin turi įtakos ligos eigai.