+0
-1
-1
Riaugėjimas – ne bėda .Yra  „easy” sprendimas !

Pilvo pūtimas – tai sveikatos sutrikimas, galintis prasidėti dar ankstyvoje kūdikystėje ir lydėti žmogų visą jo gyvenimą. Nemalonus pilvo veržimas, pilnumo jausmas, pilvo apimties padidėjimas dėl susikaupusių dujų, raugėjimas  ir nevalingas dujų pasišalinimas yra pagrindiniai meteorizmo simptomai. Kokios tos keturios labai svarbios meteorizmo priežastys? Kaip sau padėti pasijusti lengviau?

Į virškinimo traktą su kiekvienu kąsniu patenka oro

Pagrindinė meteorizmo priežastis – į žarnyną patekęs oras. Kuo jo pakanka daugiau, tuo vidurių pūtimas gali būti stipresnis. Natūraliai žmogus oro nuryja su kiekvienu kąsniu, ypač jei jis valgo paskubomis, kalbėdamas ar atlikdamas pašalines veiklas.  Jei su vienu kasniu nuryjama bent 2 mililitrus oro, tuomet nevalingai ryjant 3-4 ar daugiau kartų per minutę gali susidaryti labai reikšmingas papildomo oro kiekis. Kuo mažiau susikoncentruojama į valgymo procesą, tuo nuryto oro kiekis didesnis, o kuo šis kiekis didesnis, tuo labiau tikėtinas skausmingas pilvo raižymas ir nemalonus pilvo apimties padidėjimas. Normalu, kad pavalgius atsirūgstama – taip iš viršutinės virškinimo trakto dalies pašalinama dalis susikaupusio oro. Vis dėlto virškinimo trakte likęs oras turi praeiti visą žarnyną ir būtent jo „kelionė“ žarnomis gali sukelti visus nemalonius meteorizmo požymius.

Pilvo pūtimas – dažnas vidurių užkietėjimo palydovas

Kita labai svarbi ir gana šiuolaikiniam žmogui dažna pilvo pūtimo priežastis – vidurių užkietėjimas. Jei maisto judėjimas žarnynu lėtesnis nei įprastai, jei žarnose susidaro kietų išmatų kamščiai, tuomet ir dujų judėjimas žarnomis tampa apsunkintas. Jos kaupiasi, tempia žarnų sieneles ir sukelia nemalonius pojūčius. Teigiama, kad lėtinis vidurių užkietėjimas ypač dažnai kamuoja senyvus asmenis ir gali paliesti mažiausiai penktadalį – trečdalį visų vyresnių pacientų. Žarnų nepraeinamumas, kuris gresia rimtomis komplikacijomis, pasitaiko ir vaikams, tad būtina stebėti jų tuštinimosi dažnį.

Švieži pieno produktai kai kuriems asmenims sukelia daug nemalonių pojūčių

Laktozės netoleravimas – dar viena sritis, į kurią reikėtų atkreipti dėmesį, kai kalbama apie meteorizmą. Laktazės trūkumas gali būti jau įgimtas (nulemtas genetikos) arba įgytas. Pagrindinė esmė tokia, kad laktozės netoleruojantys žmonės dėl vienų ar kitų priežasčių negali tinkamai suskaldyti pieno cukraus, mat jų organizme trūksta specialaus fermento, vadinamo laktaze. Jei laktozė nesuskaldoma, žarnyne vyksta nepageidaujami procesai ir atsiranda daug papildomų dujų, sukeliančių nemalonius pojūčius. Žinoma, mityba pilvo pūtimo profilaktikai labai svarbi – jį sukelti gali ne tik šviežio pieno produktai, bet ir kitas maistas, kuriam asmens virškinimo traktas yra jautresnis. Dažnai linksniuojamos kopūstinės ir ankštinės daržovės (ypač baltagūžiai kopūstai, brokoliai, pupelės, žirneliai), vaisiai ir uogos (obuoliai, kriaušės, slyvos, vynuogės), konditerijos kepiniai (juoda duona, saldus pyragas), gazuoti gėrimai ir panašiai. Kiekvienas asmuo turėtų stebėti, kas jam sukelia nemalonų pilvo išsipūtimą ir raižymą, mat pilvą pučiančių produktų sąrašas yra individualus.

Vidurių pūtimas gali būti kitų ligų simptomas arba pasireikšti kaip nepageidaujamas vartojamų vaistų poveikis

Kitos, kiek retesnės, tačiau ne mažiau svarbios meteorizmo priežastys yra žarnyno infekcinės ar neinfekcinės kilmės ligos. Kai kurios infekcinės ligos sukelia itin skausmingus pilvo pūtimo priepuolius, tad diagnozuojant jas labai svarbu kuo išsamiau apibūdinti simptomus. Kuo toliau, tuo dažniau diagnozuojamas dirgliosios žarnos sindromas. Tai gana sudėtingas sveikatos sutrikimas, itin susijęs su paciento patiriamu stresu ir propaguojamu gyvenimo būdu. Intensyvų vidurių pūtimą gali sukelti jau minėtas žarnų nepraeinamumas, dažniau diagnozuojamas vaikams ir senyviems asmenims. Pasitaiko, kad pilvo pūtimas signalizuoja apie onkologinius procesus. Neretas ir medikamentinis vidurių pūtimas, atsirandantis kaip nepageidaujamas poveikis. Jis būdingas vartojant tam tikrus vaistinius preparatus, pavyzdžiui, antibiotikus ar vidurius laisvinančius vaistus, kurių sudėtyje yra žmogaus organizmo natūraliai nevirškinamų disacharidų. Pilvą pūsti gali, kai virškinimo trakte stokojama kasos fermentų – tuomet virškinimo traktu juda daugiau neapvirškinto maisto, kyla nepageidaujami puvimo procesai ir pagaminama daugiau žarnyno dujų. Kartais pilvo pūtimo priežastys nežinomos.

Greita pagalba kamuojant pilvo pūtimui

Ar egzistuoja veiksminga ir greita pagalba? Taip! Espumisan® Easy naudojamas mažinti pilvo pūtimą, atsiradusį dėl dujų susikaupimo, bei tempimo pojūtį pilve, pilvo išsipūtimą, spaudimą viršutinėje pilvo dalyje ir gurgimą skrandyje bei žarnyne.

Espumisan® Easy greitai ištirpsta burnoje, todėl aktyvioji medžiaga greitai pasiekia virškinimo traktą, kur pradeda veikti.  Espumisan® Easy tiekiamas atskiruose paketėliuose, kuriuos galima nešiotis su savimi ir vartoti pajutus nemalonius pilvo pūtimo ir kitus su dujų susikaupimu susijusius simptomus. Granulių nereikia užgerti vandeniu, jos yra malonaus citrinų skonio.