Šalin stresą!

Streso mažinimo specialistai padės jums atsipūsti po ilgos ir audringos dienos.

Atvėskite

Buvote ekstremalaus apsipirkimo kelionėje ar turėjote ilgą skrydį? Atgaivinkite patinusias kulkšnis masažuodami kojas ledo kubeliais. Ši vėsa taip pat atpalaiduos venas.

Aukštyn į dangų

Štai vertingas patarimas: kad išvengtumėte kojų sunkumo ir kulkšnių tinimo, kas 30 minučių išgerkite bent vieną stiklinę vandens, vaisių ar daržovių gėrimo, žolelių ar vaisinės arbatos. Taip pat naudinga: atsistokite kartkartėmis, judinkite pėdas, atsistokite ant pirštų galų ir siūbuokite aukštyn ir žemyn.

Maudymosi džiaugsmas

Šiltas vanduo yra tiesiog puiku. Jis nuramina kūną ir sielą. Įtempti raumenys atsipalaiduoja, o protas nuskaidrėja. Ruošdami pėdų voneles į šiltą vandenį įlašinkite kelis lašus mėgstamos vonios esencijos. Įmerkite kojas iki blauzdų ir mėgaukitės tuo apie 10 minučių. Rinkitės kvapiąsias kanangas norėdami sukurti harmoningą atmosferą, levandas – poilsiui, ir melisas – atsipalaidavimui.

SPA namuose

Vonioje palepinkite save SPA eksfoliacijos (žuvusių audinių pašalinimo) procedūra. Eksfoliacijos procedūrą atlikite plačiais sukamaisiais judesiais, padėkite organizmui atsikratyti nereikalingų medžiagų.

Mėtos nuo karščio

Karštos vasaros dienoms ar po ilgo skrydžio: masažuokite kojas vėsinamuoju mėtų losjonu. Pasilikite basomis. Kojas užkelkite kur aukščiau ir taip pabūkite apie 5 minutes.

Pakelkite kojas!

Tai taip paprasta, bet ir tik nedaugelis skiria laiko taip pailsinti pėdas. Tiesiog padarykite tai! Pakelkite kojas ir palaikykite keletą minučių. Kojų nesukryžiuokite, po kulnais padėkite pagalvėlę. Taip kraujas lengviau tekės į širdį ir leis atsipalaiduoti. Jūsų pėdos jums bus dėkingos.

Kojų ritinys

Po ilgos dienos ant kojų gerai būtų jas pailsinti ir atpalaiduoti! Patogiai atsisėskite, kad galėtumėte lengvai pasiekti savo pėdas, patepkite jas losjonu ir švelniai pamasažuokite nuo pirštų galiukų iki kulnų. Tinka ir tvirtas suėmimas, ypač jeigu bijote kutenimo.

Miegančioji gražuolė

Tai buvo tiesa, yra tiesa ir visuomet bus tiesa: miegas yra geriausia grožio procedūra. Pamėginkite išmiegoti aštuonias valandas naktį, net jeigu tai nėra lengva. Jeigu turite problemų atsipalaiduoti, pamėginkite ramiai atsigulti ir susikoncentruoti į kvėpavimą. Jeigu kankina įvairios mintys, jas užsirašykite į bloknotą ir pamirškite. Saldžių sapnų!

Vis dar jaučiate įtampą?

 

Spauskite ant pasirinkto raktinio žodžio ir raskite visą, su juo susijusią informaciją apie vaistus, ligas, straipsnius, forumo temas bei gydytojų atsakymus.