+6
-0
+6
Seksualinė vyro ištvermė priklauso ir nuo mažų dalykų

Jeigu manote, kad sekso galiūnais galite būti kada tik panorėję, klystate. Tokią mintį nuolat savo pacientams kartoja urologai ir seksologai. Medikai tvirtina, kad net stipriausi ir sveikiausi vyrai retkarčiais patiria lovoje nesėkmių. Tyrimais nustatyta, kad stipresni ar lengvesni erekcijos sutrikimai pasireiškia maždaug kas trečiam vyrui iki šešiasdešimties metų. Tam, kad seksualinė sveikata nesustreikuotų ir problemos lovoje ištiktų rečiau, medikai vyrams siūlo nepamiršti vadovautis itin paprastais, bet naudingais patarimais.

1.Sportuokite.

Kraujotakos sutrikimai — viena dažniausių priežasčių, kodėl vyrus kamuoja erekcijos sutrikimai. Vienas geriausių būdų palaikyti gerą sveikatą – kardiotreniruotės. Sekso metu širdis plaka greičiau nei įprastai. Tad reguliarios kardiotreniruotės padės sustiprinti jūsų širdį ir kraujagysles, o tuo pačiu ir seksualinę ištvermę.

Todėl bent pusvalandį kasdien skirkite bėgiojimui, plaukimui ar kitoms intensyvioms treniruotėms. Tyrimais nustatyta, kad net ir pasivaikščiojimas kasdien gali sumažinti erekcijos sutrikimų atsiradimo riziką net 41 procentu.  Medikai vienareikšmiškai sutinka — tai, kas padeda jūsų širdžiai, padeda ir jūsų seksualinei sveikatai.

2.Valgykite daržoves ir vaisius.

Į kasdienį meniu įtraukite maisto produktus, kurie pagerina kraujo tekėjimą. Į tokių maisto produktų sąrašą įeina svogūnai, česnakai, čili pipirai, paprikos, bananai. Būtina nepamiršti ir Omega-3 riebalų rūgščių turinčių produktų — lašišos, tuno, avokadų ir alyvuogių aliejaus. Taip pat rekomenduojama valgyti daugiau kiaušinių, jautienos, jogurto, žemės riešutų ir pupelių — produktų, kuriuose gausu vitaminų B. Savo seksualine sveikata besirūpinantiems vyrams rekomenduojama vengti riebių produktų, dėl kurių kraujyje gali padidėti blogojo cholesterolio kiekis.

3.Atsipalaiduokite.

Patiriamas stresas ir įtampa – didžiausi geros sveikatos, taip pat ir seksualinės, priešai. Medikai vieningai sutaria, kad depresija, stresas, jo sukeliami padariniai ar kitos psichologinės problemos gali dramatiškai sumažinti lytinį potraukį ir aistrą. Įtampa neigiamai veikia širdies darbą. Dėl įtampos pakyla kraujo spaudimas, o jis, kaip žinia, taip pat neigiamai veikia seksualinį potraukį ir lytinę sueitį. Geras būdas atsikratyti įtampos ir pagerinti sveikatą — fizinė veikla. Nuraminti gali ir pokalbiai su antrąja puse. Kai kuriais atvejais galbūt verta kreiptis pagalbos ir į profesionalus.

4.Atsikratykite žalingų įpročių.

Piktnaudžiauti alkoholiu tikrai nevertėtų. Didelis alkoholio kiekis mažina lytinį potraukį ir turi neigiamos įtakos vyro seksualinei sveikatai. Alkoholis, rūkalai ir kiti stimuliantai siaurina kraujagysles ir, manoma, turi įtakos impotencijos atsiradimui. Pakeiskite žalingus įpročius sveikais.

5.Mėgaukitės saulės spinduliais.

Taip, saulė teigiamai veikia seksualinę vyrų sveiktą. Saulės spinduliai sustabdo melatonino gamybą organizme. Kuo mažiau melatonino organizme, tuo didesnis seksualinis potraukis ir atvirkščiai. Štai todėl šaltuoju metų laiku seksualinis potraukis sumažėja. Todėl saulėtomis dienomis stenkitės praleisti kuo daugiau laiko lauke.

6.Naudinga gali būti ir masturbacija.

Jeigu jums nesiseka lovoje pasirodyti taip ištvermingai, kaip norėtumėte, galbūt reikia daugiau praktikuotis. Žinoma, seksas – geriausia praktika. Tačiau ir savęs tenkinimas gali padėti prailginti lytinio akto trukmę. Tiesa, seksologai pataria išbandyti įvairias masturbacijos technikas. Jos turėtų padėti sėkmingiau patenkinti tiek savo, tiek partnerės aistras. Seksologai neretai juokaudami pataria: „Jeigu ketinate mylėtis ant sietyno, pirmiausia pabandykite ant jo patenkinti save“.

7.Kalbėkitės su savo partnere.

Meilės žaidime dalyvauja du žaidėjai. Skirkite ypatingą dėmesį partnerės seksualiniams poreikiams patenkinti. Atvirai pasikalbėkite apie tai, kas jums abiem suteikia didžiausią pasitenkinimą.  Atminkite, kad moterims svarbiausia – ne sueities trukmė, o tai, ar jų seksualinis partneris yra dėmesingas ir atsižvelgia į jos poreikius. Įvairiais tyrimais patvirtinta, kad moteris į neviltis labiausiai varo ne tokie erekcijos sutrikimai, kaip priešlaikinė ejakuliacija, bet tai, kad norėdami ilgiau susilaikyti vyrai koncentruojasi vien ties šiuo lytinių santykių aspektu. 

8.Atsakingai rinkitės medikamentus.

Fizinis pasirengimas, amžius, stresas — visa tai gali nulemti erekcijos sutrikimų atsiradimą. Jeigu jie trukdo mėgautis aistringu seksu, gali prireikti medikamentinio gydymo. Gera naujiena ta, kad gydyti erekcijos sutrikimus dabar daug lengviau. Lietuvos rinkoje yra antros kartos vaistas  (avanafilis) erekcijai gerinti. Tai pats „greičiausias“ šios grupės vaistas, kuris pradeda veikti po 15 minučių. Šiuolaikinis vaistas pasižymi ne tik veiksmingu poveikiu, bet ir sukelia mažiau nepageidaujamų reakcijų. Be to, greitas vaisto poveikis leidžia pasijusti laisvai, o laivė neabejotinai yra svarbi lytiniame gyvenime.