+7
-0
+7
Šokiruojanti tema: seksualinių nukrypimų TOP 10.

Parafilijos yra viena iš labiausiai intriguojančių temų, kalbant apie žmogaus seksualumą. Terminas parafilija reiškia bet kokią neįprastos formos seksualinę išraišką. Viena iš dažniausių pasitaikančių parafilijų – fetišizmas, kai žmonės seksualiai prisiriša prie negyvų objektų ar konkrečių kūno dalių, ir sadomazochizmas, kai žmonės patiria seksualinį susijaudinimą kitam suteikdami ar patys patirdami skausmą. Esama daugybės parafilijų rūšių. Vienas iš šaltinių nurodo net 547!

Žinoma, dauguma iš šių elgsenų nepaprastai retos ir nėra sulaukusios daug mokslininkų dėmesio. Svarbu pabrėžti, kad parafilijos – tai nebūtinai sutrikimai, kuriems reikalingas gydymas. Jos tampa kliniškai reikšmingos, kai ima sekinti individą ar dėl jų nukenčia kiti asmenys. Šiame straipsnyje norime pasidalinti keletu įdomiausių, bet mažiausiai žinomų parafilijų, apie kurias esame tik girdėję.

1.Parafilinis infantilizmas: seksualinis pasitenkinimas patiriamas rengiantis ar elgiantis kaip kūdikiui. Iš dalies tai gali priminti fetišizmą, kai žmonės patiria seksualinį pasitenkinimą vilkėdami ar kitaip naudodami sauskelnes.

2.Formikofilija: seksualinis pasitenkinimas patiriamas vabzdžiams (pavyzdžiui, skruzdėlėms) ropojant ant kūno ar lyties organų ir (įprastai) kandžiojant ar geliant.

3.Troilizmas: seksualinis malonumas patiriamas, kai asmuo žiūri, kaip jo partneris užsiima seksu su kitu asmeniu, arba žino, kad partneris yra su kuo nors užmezgęs romaną. Stebinančiai didelis skaičius vyrų ir moterų turi tokių fantazijų.

4.Abasiofilija: seksualinis pasitenkinimas patiriamas žiūrint ar seksualiai bendraujant su asmeniu, galinčiu ribotai judėti, pavyzdžiui, gipsuotu ar su ramentais vaikščiojančiu žmogumi. [Redaktoriaus pastaba: mačiau laidos Strange Sex („Keistas seksas“) epizodą apie heteroseksualų porą, kurioje vyras siekė, kad partnerė būtų taip stipriai juo apsėsta, jog būtų galima ją prirakinti prie stalo ir ji taptų visiškai nuo jo priklausoma.

5.Omoraši: seksualinis pasitenkinimas patiriamas, kai asmens šlapimo pūslė yra pilna arba kai jis stebi kitą asmenį, kurio šlapimo pūslė pilna. Tai ne tas pats kaip urofilija, kai asmuo patiria pasitenkinimą šlapindamasis ant kito asmens arba kai yra šlapinamasi ant jo.

6.Froteurizmas: seksualinis pasitenkinimas patiriamas trinantis į su tokiu elgesiu nesutinkančius žmones viešose vietose (pavyzdžiui, metro ar bare). [Redaktoriaus pastaba: dabar du kartus pagalvosite, kai kas nors „netyčia“ į jus atsitrenks minioje!]

7.Virusų gaudymas: seksualinis pasitenkinimas patiriamas mylintis (arba svajojant apie mylėjimąsi) su ŽIV užsikrėtusiu asmeniu. Yra žmonių, kurie iš tiesų tikisi, kad užsikrės virusu.

8.Simforofilija: seksualinis pasitenkinimas patiriamas žiūrint, kaip atsitinka tragedija, pavyzdžiui, automobilio avarija ar gaisras.

9.Sakofrikozė: seksualinis pasitenkinimas patiriamas, kai asmuo prasikirpęs skylę savo kelnių kišenėje masturbuojasi viešose vietose, o aplinkui esantys žmonės nesupranta, kad tai vyksta.

10.Vorarefilija: seksualinis pasitenkinimas patiriamas įsivaizduojant, kad tiesiogine šio žodžio prasme valgai kitą žmogų ar esi kito žmogaus valgomas. Dauguma tokių žmonių tik svajoja apie tokį aktą, bet yra ir tokių, kurie iš tiesų tai daro.

Šaltinis: Aggrawal, A. (2009). Forensic and medico-legal aspects of sexual crimes and unusual sexual practices. Boca Raton: CRC Press.