+8
-0
+8
Makiažo specialistės patarimai: rudens tendencijos. (+ VIDEO)   

Gamtai keičiant spalvas, tenka ir mums, moterims, prisitaikyti šiltais aksesuarais.Tačiau rudeniški motyvai turi vyrauti ne tik mūsų garderobe. Taigi, atvėsus orams kiekvienai save mylinčiai moteriai aktualu, žinoti, kokios makiažo tendencijos madingos šį sezoną ir kaip derėtų saugoti savo odą. Patarimais dalinasi profesionali vizažistė Ieva Balsevičiūtė.

Kaip siūlytumėte prižiūrėti veido odą rudens sezonu?

Daugumos oda tampa daug sausesnė, tad atitinkamai keičiame ir priemones. Lengvus losjonus keičiame kiek sunkesniais, maitinančiais kremais. Kosmetinę siūlau papildyti drėkinančia veido kauke, serumu – jie tikrai veikia ir skirtumą pastebėsite tuoj pat. Taip pat nepamirškite švelniai šveisti odos bent kartą per savaitę. Žinoma, atsižvelkite į savo odos būklę ir tipą, bet jeigu jūsų oda riebi tai nereiškia, kad jos nereikia drėkinti, netgi priešingai. Tiesiog rinkitės lengvesnės tekstūros kremus, emulsijas, o visų sausinančių priemonių, kurių sudėtyje yra alkoholio atsisakykite (nebent tai yra gydymo dalis ir jums tai rekomendavo specialistas). Toms, kurioms odos priežiūra dar nauja – šaltajam sezonui įsigykite bent drėkinanti kremą ir jokiu būdu neikite į vėjuotą ir žvarbų lauką neapsaugoję odos.

Kokius spalvinius derinius rinktis rudeniniam makiažui?

Atvėsus orams keičiasi ir makiažo tendencijos. Vasarą vyravusį gaivų, natūralų ir spindintį makiažą keičia kiek sunkesnis. Šiltus ir gaivius atspalvius keičia raudono vyno, baklažano, slyviniai tonai. Lūpų makiažo tendencijos nėra griežtos – madingi tiek šviesūs rudi, tiek beveik juodi atspalviai. Vis rečiau pastebime šiltus (persikinius, švelnius oranžinius) atspalvius. Priemonių tekstūra taip pat keičias – vyrauja matiniai akių šešėliai bei lūpų dažai. Pastarieji jau ne pirmą sezoną išlieka itin populiarūs, tad nuspalvinę lūpas tik rusvu lūpų pieštuku ar pasirinkę matinės tekstūros lūpų dažus tikrai neprašausite.

Tačiau aklai sekti tendencijų nesiūlau. Kasdienai vyno spalvos šešėliai ir tamsios lūpos puoš tikrai ne visas, juolab reikia turėti šiek tiek įgūdžių ir žinių, kad toks makiažas atrodytų skoningai ir moderniai. Tad toms, kurios nenori persistengti, bet vis tiek trokšta atrodyti stilingai siūlau persikinius skaistalus keisti šaltesnių atspalvių priemonėmis, akių makiažui naudoti ne sodrias minėtas spalvas, bet jų švelnesnius atspalvius, šią taisyklę galite taikyti ir lūpų priemonėms, tiesiog rinkitės ne tokią pigmentuotą priemonę, pvz. slyvinį blizgį.

Kokį makiažą patartumėte rinktis brandesnio amžiaus moterims?

Svarbiausia taisyklė – „mažiau yra daugiau“ (eng. Less is more). Niekam nepaslaptis, kad itin intensyvus ir ryškus makiažas, juolab atliktas ne itin kruopščiai gali šiek tiek sendinti. Ryškios spalvos, griežtos linijos tik dar labiau atkreips dėmesį į raukšleles ar nelygią odą. Šiuo atveju, dauguma rudeninio makiažo tendencijų prieštarauja taisyklėms atliekant makiažą brandaus amžiaus moteriai, todėl visų pirma, siūlau pasirūpinti oda, ją drėkinti, užmaskuoti problemines vietas (raudonį, pigmentaciją) ir laikytis aukščiau minėtų taisyklių t.y. itin nesivaikyti naujausių tendencijų ir technikų, madingus atspalvius keisti švelnesniais jų tonais, akcentuoti vieną zoną (prie sodrios spalvos lūpų nederinti itin ryškaus akių makiažo ir priešingai). Taip visada atrodysite šiuolaikiškai ir gaiviai.

VIDEO, kaip pasidaryti nesudėtingą vakarinį makiažą: https://www.youtube.com/watch?v=sdyk8IzVpO0&feature=youtu.be

Daugiau informacijos ir patarimų ieškokite socialinio tinklo Facebook paskyroje Vizažistė Ieva.