Sveikatos gurkšnis natūralaus Mineralinio vandens stiklinėje

Džiugu, kad pastaruoju metu Lietuvos gyventojai vis labiau domisi sveika gyvensena. Verta paminėti, kad 2013 metai Lietuvoje paskelbti Sveikatingumo metais. Pastaruoju metu tampa vis aktualesnis klausimas, kokį vandenį gerti, kad jaustumėmės energingi ir sveiki. Aukščiausios kokybės, naudingas sveikatai vanduo gali ne tik numalšinti troškulį, bet ir turėti teigiamą poveikį sveikatai. Šiandien šis poveikis žmogui įrodytas ir moksliniais tyrimais.

Medicinos mokslų daktarė, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Dalia Stasytytė-Bunevičienė primena apie vandens reikšmę žmogaus organizmui ir paaiškina jo naudą žmogaus savijautai bei sveikatai: „Žmogui kasdien reikia gerti pakankamai skysčių, nes jų daug netenkama.

Troškulys – fiziologinė būklė, signalizuojanti, kad organizmui trūksta vandens. Nuo to, kiek jo išgeriame per dieną, priklauso medžiagų apykaitos procesai organizme, taigi – ir konkretaus asmens sveikatos kokybė dabar, jo augimo, brandos, senėjimo eiga ir ligų atsiradimas bei jų vystymasis. Labai svarbu žinoti, kad žmogaus organizme vykstančiuose procesuose gali dalyvauti tik vanduo, taigi visų kitų skysčių nauda sveikatai turėtų būti matuojama pirmiausia gryno vandens, patenkančio į organizmą, kiekiu. Vandens netenkame net ir kvėpuodami. Iškvepiamame ore yra vandens garų, vien todėl kiekvieną dieną mums būtina papildomai gauti nors pusę litro vandens. Sportuojant, sunkiai dirbant, o ypač šiltuoju metų laiku skysčių, pirmiausia vandens, reikia vartoti dar daugiau, nes pagreitėja medžiagų apykaita, per odą išskiriama daugiau šlakų ir gausiau prakaituojama. Kadangi medžiagų apykaitos procesų metu gaminami rūgštiniai junginiai, tinkamam jų šalinimui reikalingas ir kokybiškas vanduo. Taigi šioje vietoje reikėtų prisiminti šarminį vandenį, kuris subalansuoja organizme vykstančius procesus.

Šarminis vanduo gydo

Šarminiu vadinamas vanduo, kuriame šarminių mineralų (magnio, kalcio, kalio, natrio ir kt.) koncentracija didesnė. Šarminiai mineralai padeda organizmui pašalinti šlakus, o deguonis mažina vėžio ir kitų ligų riziką, nes vėžinės ląstelės nemėgsta deguonies prisodrintos aplinkos.

Geriant šarminį vandenį, normalizuojasi kūno pH, dėl to palengvėja kai kurie negalavimai: artritas, podagra, inkstų ligos, diabetas. Šarminis vanduo normalizuoja kraujospūdį, mažina cholesterolio ir trigliceridų (natūralių riebalų) kiekį.

Būtina mažinti rūgštingumą

Didžiausia šarminių medžiagų koncentracija yra naujagimio organizme ir kraujyje (pH=7,45).

Deja, žmogui augant ir vystantis, organizmas rūgštėja, mažėja kraujo šarmingumas, didėja rūgštinių atliekų sankaupos ir su jomis susijusių susirgimų rizika. Rūgštingumui mažinti reikalingus šarminius mineralus organizmas gali gauti tik su maistu ir skysčiais. Kasdien geriant šarminį vandenį, organizmas gauna šarminių jonų komplektą. Kraujas yra svarbiausias mūsų organizmo gyvybinis skystis, jo šarmų ir rūgščių pusiausvyra gali svyruoti labai nežymiai. Kai ima trūkti šarminių elementų, organizmas pradeda naudoti savo atsargas. Jeigu kalcio negauname su maistu ar gėrimais, jo organizmas pasiima iš kaulų, dantų. Panašiai atsitinka, kai trūksta kalio, natrio, magnio. Kitaip nei cheminiai vaistai, šarminis vanduo nesukelia šalutinio poveikio, tai vienas svarbiausių jo pranašumų. Šis vanduo – gamtos produktas, aktyvinantis organizmo galias.

„Tichė“ – vanduo, kurį pati gamta aprūpino reikiamomis mineralinėmis medžiagomis, ypač kalciu, magniu ir sulfatais. Šie mineralai stiprina kaulus, gerina raumenų, širdies, nervų sistemos veiklą.“

„Tichė“ – šarminių mineralų šaltinis

Tikima, kad tyras natūralus mineralinis vanduo ne tik padeda išvengti virškinimo sutrikimų virškinimo sutrikimų, bet ir lengvina juos. Mes gimstame tobulos organizmo pusiausvyros, tačiau šiuolaikinis gyvenimo būdas ją pažeidžia, mažėja organizmo pH, organizmas rūgštėja, tai blogina žmogaus savijautą. Džiugu, kad nuolat geriamas šarminių

mineralų turintis natūralus vanduo ,,Tichė“ gali vėl padėti jaustis geriau.

,,Tichė“ atitinka visus produkto, rekomenduojamo sveikai žmonių mitybai, reikalavimus: yra vidutinės mineralizacijos, jame yra šiek tiek daugiau kalcio, magnio ir sulfatų, taip pat tinkamas kiekis natrio, chloro, kalio, fluoro ir hidrokarbonatų. Kalcis – būtina medžiaga sveikiems dantims ir kaulams vystytis, jos ypač reikia augančio vaiko organizmui bei vyresnių žmonių osteoporozės profilaktikai.

Magnis stiprina tiek vaikų, tiek suaugusių žmonių raumenų ir nervų sistemas. Sulfatai gerina medžiagų apykaitą, virškinimą, šios mineralinės medžiagos ypač reikalingos asmenims, kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo.

Natūralus mineralinis vanduo ,,Tichė“ – vienintelis Lietuvoje vidutinės mineralizacijos (1378 mg/l) nepaliestas, nepakeistas šarminis natūralus mineralinis vanduo (pH 7,6–7,8) maistinio plieno vamzdžiais išgaunamas iš giluminio 689 m gylyje esančio šaltinio, kurio sudėtis yra ypač tinkama organizmo mineralų pusiausvyrai palaikyti.