Taip klystama prieš veidrodį
Taip klystama prieš veidrodį
Grožis – tai amžinas tobulumo siekimas. O pakeliui į tobulybę sunku išvengti klaidų. Ypač daug nusižengimų grožiui padaroma čia pat, vonios kambaryje, prieš veidrodį.

Klaida: Kuo daugiau – tuo geriau

Netaisyklingai ir neefektyviai naudojant odos priežiūros priemones kai kuriais atvejais galima ne tik per daug paišlaidauti, bet ir pabloginti odos būklę – užkimšti poras, išsausinti, sudirginti odą, o kai kada tai gali baigtis ir cheminiu nudegimu.

Sprendimas: Jei ant kremo pakuotės parašyta „tepti plonu sluoksniu“ – tai ir reiškia, kad kremas turėtų padengti veidą visiškai plona plėvele. Kad ir kiek kremo beteptumėte, oda jo pasiims tiek, kiek jai reikia, ne daugiau. Taigi kremo perteklius – tik papildomi riebalai ant jūsų veido, geriausiu atveju galintys užkimšti poras. Deja, gali būti ir blogiau. Ypač jei kreme yra tokių agresyvių sudedamųjų dalių, kaip alfa ar beta hidroksilo rūgštys, salicilo rūgštis ar kt. Taigi principas „daugiau“ čia tikrai nepadės, jį vertėtų pakeisti kitu: „kuo reguliariau – tuo geriau“. O jei kremo užsitepėte akivaizdžiai per daug – nepamirškite švelniai nuspausti jo pertekliaus popierine servetėle.

Klaida: Visas dėmesys – tik veidui

Dėmesiu ir kosmetinėmis procedūromis lepinate tik veidą, o rankas, kojas, iškirptės sritį ir kitas kūno vietas paliekate likimo valiai. Ir tik atėjus paplūdimio sezonui susigriebiate: alkūnės ir keliai sugrubę, ties klubais vis didesnę teritoriją užkariauja celiulitas, o kaklas atrodo dešimčia metų vyresnis nei veidas.

Sprendimas: Nepaisant to, kad kūno oda kur kas silpniau reaguoja į stresą bei išorinius dirgiklius, tinkamos priežiūros reikia ir jai. Pastebėta, kad sportuojantys, nuolat formą palaikantys žmonės kūno odai skiria daugiau dėmesio nei tie, kurie linkę dangstytis laisvesniais rūbais. Taigi verčiau nepraleisti privalomosios grožio rutinos programos: kartą per savaitę – odos šveitimas šveičiamuoju kremu, po kiekvieno dušo ar vonios – drėkinamasis kremas.

Klaida: Naujovių vaikymasis

Į rinką nuolat patenka naujų kremų, kurių vienas, atrodo, geresnis už kitą. Vienas žada išlyginti visas raukšleles, antras atgaivinti odos spalvą, trečias ne prasčiau už plastinę operaciją sustangrins ir patemps odą. Akivaizdu, kad reklama sutirština spalvas. Bet jei vėl ir vėl susigundote tokioms naujovėmis – kyla rizi

ka, jog jūsų oda tiesiog persisotins aktyviais komponentais. Taigi pernelyg dažnai kaitalioti skirtingo poveikio kosmetinių priemonių tikrai neverta.

Sprendimas: Tai visai nereiškia, kad turėtumėte likti ištikima vienam vieninteliam kremui. Juolab kad ir odos poreikiai nuolat kinta, tiek priklausomai nuo jūsų amžiaus, tiek nuo sezonų kaitos. Į kremų sudėtį gali įeiti žalioji arbata, fitoflavanoidai, betakarotinas, AHA rūgštys ir kitos aktyvios medžiagos. Tad atsargiau su naujovėmis: visų pirma stenkitės nekeisti veido priežiūros priemonių, kurios jums jau dabar idealiai tinka. Antra, nepiktnaudžiaukite specialaus poveikio kosmetika – įsiklausykite į savo poreikius, pasitarkite su kosmetologu, ar jūsų atveju tikslinga naudoti specifinio poveikio priemones.

Klaida: Odos šveitiklį naudoti kaip vaistą nuo spuogų.

Per dažnai naudojamas odos šveitiklis traumuoja odą. O jei juo mėginate išspręsti tam tikras odos problemas – vadinasi, ji jau yra įsijautrinusi, taigi mažiau apsaugota. Tokio odos gydymo rezultatas – per pažeistą odą patekusi infekcija, bakterijos ir dulkės – visa tai, kas tik sustiprina uždegiminį procesą. Be to, šveičiant odą nuo jos pašalinamos ne tik negyvos odos ląstelės, bet ir apsauginis riebalų sluoksnis, taigi riebalų liaukos ima sparčiau gaminti naują. Jei procesas kartojasi pernelyg dažnai, oda gali tapti riebi, kils dar daugiau problemų.

Sprendimas: Nepraeinantys jaunatviniai spuogai dažniausiai reiškia organizmo hormoninius pakitimus arba virškinimo sistemos sutrikimą. Tad jei iš paauglystės amžiaus jau išaugote, o spuogai vis dar vargina – vertėtų pasikonsultuoti su gydytoju ir nustatyti tikrąją spuogų atsiradimo priežastį bei skirti jų gydymą.

Klaida: Spaudyti spuogus

Pirma, tikriausiai jau žinote, jog taip į odą gali prasiskverbti infekcija. Antra – vietoje mažo spuogelio gali atsirasti didelis uždegimo apimtas spuogas. Nuo dažno spuogelių spaudymo veido poros gali likti išsiplėtę.

Sprendimas: Jei jūsų odą dažnai beria inkštirai ir spuogai, geriausia būtų pasikonsultuoti su kosmetologu, kaip ją valyti ir prižiūrėti. Iškilusius spuogelius visada galite dezinfekuoti arbatmedžio aliejumi, specialiu antibakteriniu kosmetiniu pieštuku ar spuogus naikinančiu pleistru.

Klaida: Saloninės procedūros prieš pat svarbų įvykį

Kiekviena moteris svajoja vos kelias valandas praleidusi grožio salone virsti iš Pelenės princese. Neretai tokia metamorfozė iš tikrųjų įvyksta. Ir vis dėlto kalbant apie odos priežiūros procedūras, joks kosmetologas nepatartų jų išbandyti prieš pat kokį nors svarbų įvykį. Kadangi grožio salone atliekamoms veido procedūroms dažnai naudojamos stipresnės, intensyvesnio poveikio priemonės nei jūsų namuose, veido oda gali sureaguoti visai nedraugiškai. Taigi po procedūros kurį laiką bus sudirgusi, paraudusi. Ar verta dėl vienos naujos procedūros rizikuoti savo šventės sėkme?

Sprendimas: Visas grožio procedūras, kurių dar nesate išbandžiusi, atlikite likus mažiausiai 5 dienoms iki tos datos, kai jums jau reikės atrodyti idealiai. Per tiek laiko negatyvi odos reakcija aprimtų arba būtų galima imtis priemonių jai pažaboti.

Klaida: Nekruopštus makiažo valymas

Paradoksalu: daugumai moterų darantis makiažą praleisti prie veidrodžio pusvalandį – norma. O sugaišti bent 5 minutes tam, kad tą makiažą kruopščiai ir taisyklingai nusivalytų – jau per daug. Beje, nevertėtų pamiršti, kad makiažo valymas atliekamas ne vienu, o net trim etapais!

Sprendimas: Pirmiausia veidas nuvalomas specialia makiažo valymo priemone. Jų gali būti net dvi – skystos konsistencijos makiažo valiklis geriau tiks akių makiažui valyti, o veidui – pienelis. Po to ne mažiau svarbu nuo veido pašalinti tos pačios makiažo valymo priemonės likučius. Tai daroma švelniu veido prausikliu. Galiausiai oda atgaivinama toniku. Beje, po šių procedūrų nepamirškite patepti veido drėkinamuoju kremu!