Treniruočių namuose privalumai
Nenorite arba neturite galimybės įsigyti abonemento į sporto klubą? Ir nereikia. Treniruotės namuose turi daugybę privalumų. Galima pasirinkti aerobikos treniruočių kompleksą, jogos, pilateso pratimus arba treniruočių programą su svarmenimis.  

Pratimų kompleksas

Galima mankštintis su savo virtualiu treneriu, kitaip tariant, pagal DVD kompaktinį diską su treniruočių įrašu. Arba galima pastatyti namuose dviratį ar bėgimo takelį, su kuriais link sveikatingumo ir lieknos figūros sėkmingai judės visi šeimos nariai.
   

Jūs nepriklausomi nuo oro ir gatvės judėjimo. Būna sunku prisiversti išeiti iš namų lyjant, sningant ar tamsoje. Būna beprasmiška gaišti laisvą valandėlę kamščiams keliuose vykstant į sporto klubą. Tuo tarpu svetainėje ar kitoje laisvoje namų vietoje visuomet atsiras vietos ir laiko treniruotėms.

  

Treniruojatės tada, kai norite. Ryte prieš darbą arba vakare, arba dienos metu, jeigu jums nereikia dirbti biure, o jūs esate laisvai samdomas darbuotojas. Įprastą režimą – „3 treniruotes per savaitę“ namuose galima paversti kasdieniais užsiėmimais.

   

Geriau miegate.Fizinis aktyvumas gerina organizmo savybę kovoti su stresu. Vienas iš geriausių būdų įveikti nerimą ir nemigą – tai 30-40 minučių lengvai arba vidutiniškai pasimankštinti 1-2 valandas prieš miegą. Tai galite padaryti ir lauke.

Kontroliuojate kūno svorį. Persivalgėte? Jums nereikia laukti „lango“ savo darbo grafike, kai galėsite apsilankyti sporto klube. Sudeginti nereikalingas kalorijas, atsiradusias dėl persivalgymo, galite iš karto. O po to treniruočių kompleksą dar ir pakartokite.

  

Kartu galite daryti net kelis darbus. Padarę pertraukėlę tarp pratimų, jūs galite palaistyti gėles arba pamaišyti puodą su viralu. Taip pat galite atsakyti į laišką arba pasidaryti veido kaukę. O po pertraukos vėl pratęskite treniruotę.

 

Jūsų nekamuos rutina. Joga arba treniruokliai namuose, o gal bėgiojimas šalia namų esančiame parke prablaškys jūsų rutiną.  Jūs galite varijuoti savo sportiniu aktyvumu priklausomai nuo savo nuotaikos, organizmo poreikių ir progreso kelyje į tobulą figūrą.