Skaitytojai atnaujinimui išrinko Vokiečių gatvės fontaną

Farmacinės bendrovės „Berlin Chemie Menarini Baltic“ Lietuvos padalinio iniciatyvą suremontuoti šią vasarą bent vieną Vilniaus fontaną per kelias dienas palaikė per 20 tūkst. portalo lrytas.lt skaitytojų.

Tiek balsavusiųjų internetu rinko, kurį iš trijų – Vokiečių gatvės, Vašingtono skvero ar K. Sirvydo skvero – fontanų farmacinė įmonė savo lėšomis galėtų suremontuoti.

Daugiausia skaitytojų balsavo už Vokiečių gatvės fontaną, kuriam reikia kapitalinio remonto. Veikiantį šį fontaną norėtų matyti 9 tūkst. 480 portalo lankytojų.

Berlin Chemie Menarini, netrukus švęsianti veiklos Lietuvoje 20-metį ir prekiaujanti vienu veiksmingiausių ir populiariausių tarp nereceptinių vaistų prostatai gydyti „Prostamol Uno“, šiemet atsisakė tradicinės jubiliejinės puotos, o jai numatytus pinigus skirs Vokiečių gatvės fontanui atnaujinti.

Tikimasi, kad už farmacininkų skirtus 50 tūkst. litų pavyks atlikti pačius būtiniausius darbus.

„Tai – labai didelė paspirtis, o jei kažkiek pinigų pritrūks, tai savivaldybė skirs lėšų iš savo biudžeto“, – teigė savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas.

Vokiečių gatvės fontanas veikė dar praėjusiais metais. Tiesa, iš fontano vandens srovelė vos čiurleno.

Šiam fontanui pernai buvo sužibusi viltis būti sutvarkytam. Vieni verslininkai siūlė savo pagalbą savivaldybei, tačiau išsigandę didelių išlaidų – rudeniop spruko.

Fontanas Vokiečių gatvėje dažniausiai nukentėdavo nuo niokotojų, kurie smagindamiesi į vandenį pripildavo indų ploviklio, taip gadindami įrangą.

Šio fontano rekonstrukcijos planas jau parengtas ir darbai prasidės šį trečiadienį. Veikti fontanas turėtų pradėti dar šią vasarą.

Parengta pagal lrytas.lt informaciją