Kaip išvengti pilvo pūtimo

     Visų pirma, pirkite ir valgykite tik gerai prinokusias uogas ar vaisius. Valgydami obuolį ar kriaušę, geriau odelę nulupkite – tuomet jums mažiau pūs vidurius. Aišku, žalias daržoves reikėtų valgyti saikingai, nedidelėmis porcijomis. Dažniau gaminkite daržovių troškinius, virkite daržovių sriubas – virti, troškinti patiekalai vidurius pučia mažiau.

     Svarbu į kasdieninį šeimos racioną įtraukti rupios duonos, kruopų košių, rūgščių pieno produktų, įvairių salotų su aliejumi, lengvai virškinamų vaisių, pavyzdžiui, slyvų. Tai labai pagerina žarnyno peristaltiką. Ypač svarbu taisyklingai maitintis vaikams, kad geri mitybos įpročiai susiformuotų jau vaikystėje. Reikėtų atsisakyti tų produktų, kurie sukelia nemalonius pojūčius, t.y. riebaus, saldaus maisto, aštrių pikantiškų prieskonių, stiprios kavos, arbatos. Geriau gerkime mėtų, melisos, kmynų arbatą.

     Be to, reikėtų prisiminti, kad su gazuotais gėrimais - limonadais, alumi, šampanu - į virškinimo traktą patenka daug anglies dvideginio. Jei jis nepasišalina raugėjant, nukeliauja per žarnyną ir gali padidinti pilvo pūtimą.

     Taip pat reiktų nepamiršti ir reguliaraus fizinio krūvio – fiziniai pratimai, pasivaikščiojimas gali labai padėti esant vidurių pūtimui.