6 jūros druskos panaudojimo būdai

Kodėl jūros druskos arba jos produktų verta turėti kiekvienuose namuose? Pristatome Jums 6 jūros druskos panaudojimo būdus, naudingus ir Jūsų sveikatai, ir grožiui.

1) Natūralus odos šveitiklis, padedantis pašalinti suragėjusias odos ląsteles ir susigrąžinti sveiką odos išvaizdą

Vasarą odą šveisti reikia dažniau nei žiemą. Jūros druska – puikus ir visiškai natūralus odos šveitiklis. Tereikia ją sumaišyti su kokybišku augaliniu aliejumi. Puikiai tiks alyvuogių, migdolų, sezamų, abrikosų kauliukų, makadamijų, arganų aliejai. Šveičiama tik drėgna ir suminkštėjusi oda. Daugiau dėmesio skiriama labiau suragėjusioms odos sritims, pavyzdžiui, padams, alkūnėms, keliams. Gali būti šveičiamas ir veidas, bet oda turėtų būti be jos vientisumo pažeidimų. Negalima šveisti sričių aplink akis.

2) Puikus pėdų vonelės ingredientas, padedantis atsipalaiduoti ir atlikti tobulą pedikiūrą

Jūros druska minkština, atpalaiduoja ir dezinfekuoja odą. Pėdų voneles galima papildyti mėgstamais eteriniais aliejais. Arbatmedžių aliejus suteikia bakteriostatinį, baktericidinį, priešvirusinį ir priešgrybelinį efektą, o štai pušų aliejus veikia atpalaiduojančiai. Levandų eterinis aliejus puikiai tiks prieš miegą, o citrusinių vaisių aliejai – atostogų ar dienos pradžiai. Jūros druskos ir eterinių aliejų vonelę galima papildyti soda ir muilo drožlėmis – tuomet pavyks išgauti „multifunkcinę“ vonelę. Joje ypatingai suminkštės suragėjusios odos sluoksnis, todėl jį bus visai nesudėtinga nušveisti pemza.

3) Dezinfekuojantis ir skausmą slopinantis burnos skalavimo skystis

Natūraliam burnos skalavimo skysčiui pagaminti reikės stiklinės virinto vandens ir 1-2 šaukštelių jūros druskos. Kiekvieną kartą reikėtų gaminti vis naują tirpalą. Toks jūros druskos tirpalas padeda gydant aftinį stomatitą, kenčiant nuo dantų skausmų ir dantenų uždegimo. Toks tirpalas itin naudingas kaip laikina pagalba, kol laukiama vizito pas gydytoją odontologą. Šiandien galima rasti dantų pastų, papildytų jūros druska. Tokia jūros druska papildyta kosmetika padeda išsaugoti sveikus dantis ir dantenas. Mat jūros druska turi natūralių gydomųjų, sutraukiamųjų, dezinfekuojančių, dantų emalį balinančių ir kitų teigiamai veikiančių savybių.

4) Natūralus nagų stipriklis, padedantis pagerinti nagų plokštelių būklę

Reguliariai atliekamos nagų vonelės su jūros druska padeda stiprinti nagų plokšteles. Jie tampa atsparesni lūžinėjimui, išsilygina jų paviršius, gražėja spalva, greitėja augimas ir gerėja bendroji nagų būklė. Tikriausiai ne vienas iš Jūsų yra pastebėjęs, kad per atostogas prie jūros ar vandenyno pagerėja ne tik odos, bet ir nagų būklė. Jūros druskoje gausu nagų struktūrai svarbių mineralinių medžiagų, todėl reguliariai atliekamos jūros druskos vonelės padeda pastebimai sustiprinti nagus.

5) Jūros druska papildyta vonia padeda atpalaiduoti raumenis

 Į šiltą vonią rekomenduojama įberti 500 gramų jūros druskos. Toks kiekis suteiks neabejotiną raumenis atpalaiduojantį efektą. Dar geriau, jei į vonią įberiamas visas kilogramas jūros druskos. Tai puiki jėgas sugrąžinanti ir atpalaiduojanti priemonė po sunkios dienos ar intensyvios treniruotės. Jūros druska papildytos gydomosios vonios yra viena populiariausių sanatorijoje ir kitose sveikatinimo įstaigose atliekamų gydomųjų procedūrų.

6) Efektyvi priemonė, mažinanti nosies užsikimšimą

Daugelyje vaistinių galima įsigyti specialių purškalų, padedančių tuomet, kai kamuoja sloga. Quixx extra sudėtyje yra Atlanto vandenyno vandens su vertingais mineralais ir mikroelementais bei eukaliptų aliejaus. Druskų koncentracija Quixx extra sudėtyje (atitinkanti maždaug 2,6 proc. natrio chlorido) yra didesnė nei nosies gleivinėje (tai yra hipertoninis tirpalas). Quixx extra sukuria osmosinį slėgį, kuris padeda sumažinti nosies užsikimšimą. Ši medicinos priemonė natūraliai pašalina nosies paburkimą ir suteikia gaivumo pojūtį

Farmacininkė Rūtelė Foktienė