7 būdai sudeginti 100 kcal per 10 minučių

Dauguma žino, kad fizinė veikla – pats geriausias būdas, padedantis palaikyti gražią kūno formą, sveikatą ir gerą nuotaiką. Kaip galima sudeginti 100 kcal vos per 10 minučių? Pateikiame net septynis būdus, padedančius greitai ir veiksmingai „išjudinti“ medžiagų apykaitą ir pasiekti gerų sportinių rezultatų. Jei užsiimsite šia veikla kasdien bent po 30 minučių, tuomet labai ženkliai sumažinsite širdies ir kraujagyslių ligų riziką ir jausitės energingesni bei sveikesni. Pakaktų ir trijų aktyvesnių treniruočių per savaitę. Taigi – pirmyn!

Intensyvus lipimas laiptais

Intensyvus lipimas laiptais – vienas geriausių būdų, norint sudeginti daug kalorijų per trumpą laiką. Lipkite laiptais kasdien, net ir į aukščiausius pastatus. Keiskite intensyvumą, protarpiais atlikite kitų pratimų – taip treniruosite įvairias raumenų grupes. Venkite liftų ir Jūsų organizmas Jums tikrai padėkos.

Aktyvi futbolo treniruotė

Atkakli kova dėl kamuolio ir bėgiojimas futbolo aikštėje per 10 minučių padeda sudeginti daugiau nei 100 kcal. Tai viena aktyviausių sporto šakų, todėl profesionalūs futbolininkai visuomet turi būti puikios fizinės formos. Lankykite futbolo treniruotes bent keletą kartų per savaitę ir tokiu būdu užsitikrinsite pakankamą fizinį aktyvumą.

Intensyvus mynimas dviračiu

Intensyviai minant dviratį ir kaitaliojant tempą per 10 minučių galima sudeginti net ir daugiau nei 100 kcal. Žiemos metu dviratį galima iškeisti į specialų velotreniruoklį – tai padės išlaikyti gerą fizinę formą šaltuoju metų laiku ir pasiruošti naujam dviračių sezonui.

Svarmenų „įvaldymas“

Įvairūs šuoliukai, pritūpimai ir kiti fiziniai pratimai, ant kūno pritvirtinus specialius svarmenis, tampa dar efektyvesni ir tokiu būdu per 10 minučių sudeginama daugiau nei 100 kcal. Lėtas didelių svorių kilnojimas taip pat padeda sudeginti daug kalorijų, bet tai reikia daryti atsakingai ir labai atsargiai, nes ypatingai išauga traumų tikimybė. Be to, svorių kilnoti negalima venų varikoze sergantiems asmenims.

Aktyvi aerobika (Step aerobika)

Aktyvūs aerobiniai užsiėmimai (grupinės treniruotės ant specialių laiptelių) – vienas efektyviausių būdų per trumpą laiką gerai paprakaituoti ir sudeginti daugiau kalorijų. Negana to, tai puikus būdas pakelti nuotaiką ir palaikyti gerą kūno formą kartu su kitais motyvuotais asmenimis.

Šuoliukai su šokdyne

Tai vienas seniausių ir patikimiausių būdų per trumpą laiką sudeginti didelį kiekį kilokalorijų. Šokinėjimas per šokdynę – puiki kardiotreniruotė. 10 min be pertraukų šokinėti gali tik puikų fizinį pasirengimą turintys sportininkai, tad neprofesionaliems mėgėjams rekomenduojama daryti pertraukėles ir tarp šuoliukų įterpti kitų pratimų, pavyzdžiui, įtūpstų. 

Įvairūs kovos menai

Įvairius kovos menus praktikuojančių asmenų kūnas gerai ištreniruotas būna ne be reikalo – tai viena daugiausiai fizinių jėgų pareikalaujančių veiklų. Jei pasitelkiami specialūs svarmenys, per pusvalandį galima sudeginti net iki 400 kcal.

Pasveik.lt info