<strong>Dantų balinimas namų sąlygomis – ką reikėtų žinoti?</strong>

Ne paslaptis, kad graži šypsena yra kiekvieno vizitinė kortelė ir turėti akinančią bei baltą šypseną norime visi. Tačiau net ir vartojant dažančius produktus, pavyzdžiui, kavą, arbatą, gazuotus gėrimus ir kitus produktus, neišvengiamai galite pastebėti dantų tamsėjimą. Dėl šios priežasties daugelis ieško būdų, kaip atlikti dantų balinimo procedūrą namuose, o ne odontologo kabinete.

Greita paieška apie dantų balinimą namuose gali parodyti, kad tokios priemonės, kaip citrinos rūgštis, valgomoji soda, obuolių actas, kokosų aliejus, anglis, gali padėti balinti dantis už nedidelę kainą. Tačiau šios priemonės dantims padaro daugiau žalos nei gėrio. 

Atlikti moksliniai tyrimai parodo, kad dantis geriausiai balina medžiagos, kuriose yra vandenilio arba karbamido peroksido. Tokios medžiagos balina dantį nepažeisdama danties audinių ir prasiskverbusios pro emalį šviesina dantį. O naudojant priemones iš buities galite pažeisti ir suploninti dantų emalį. 

Jei nenorite atlikinėti dantų balinimo procedūros odontologo kabinete, mūsų, „Orto Vita“, specialistai rekomenduoja dantų balinimą individualiomis kapomis. Šis procesas gali užtrukti iki 10 dienų, o efektą pastebėsite palaipsniui. 

Šis balinimo metodas prasideda nuo apsilankymo pas odontologą, kuris nuima dantų antspaudus, pagal kuriuos yra gaminamos elastinės kapos. Kai kapos yra pagamintos su jomis gaunate ir balinamąją medžiagą, kuri yra dedama į kapas. O kaip tinkamai naudoti šį metodą paaiškina odontologas vizito metu. 

Jei balinimo proceso metu pastebėjote, kad atsirado jautrumas karštam ar šaltam faktoriams, gydytojai rekomenduoja padaryti vienos ar dviejų dienų pertrauką. O jautrumą sumažinti galite naudoti ir jautrumą mažinančias dantų pastas. 

Profesionaliai atlikta dantų balinimo procedūra odontologo kabinete arba namuose užtikrina, kad galėsite džiaugtis gražia ir spindinčia šypsena. Mūsų klinikoje „Orto Vita“ dirbą didelę patirtį sukaupę specialistai, kurie užtikrina kiekvienos atliekamos procedūros kokybę. Klinikoje, be dantų balinimo procedūros, yra atliekamos ir kitos procedūros. Jei Jums reikia profesionalių odontologijos paslaugų arba norite sužinoti daugiau informacijos apie mūsų teikiamas paslaugas, klausimus į kilusius klausimus rasite apsilankę mūsų svetainėje