<a></a>Kvepalai kaip dovana: kaip teisingai pasirinkti?

 Sakoma, kad žmogaus aromatas yra lyg vizitinė kortelė, kuri gali nemažai papasakoti apie patį žmogų. Be to, mūsų natūralus kvapas turi nemažą įtaką mūsų santykiams su naujais žmonėmis ir partnerio pasirinkimui. Vis dėlto, besirinkdami kvepalus dažnai juos vertiname pagal savo skonį, tačiau kaip tikslingai parinkti aromatą kitam žmogui? Jeigu jūsų planas yra padovanoti kvepalus savo mylimam žmogui ar tiesiog kolegai, žemiau pateikti patarimai gali būti naudingi.

Paruošiamieji darbai – įsivertinkite savo galimybes

·       Kiek turite laiko kvepalų paieškoms? Jeigu dovaną planuojate gerokai iš anksto, tuomet greičiausiai galite neskubėti ir kaskart užsukę į prekybos centrą užeiti į vieną ar kelias aromatų parduotuves. Nenuostabu, kad kvepalų paieškos yra gana varginantis užsiėmimas, galintis sukelti galvos skausmą – juk tenka uostyti ne vieną intensyvų kvapą ir išsirinkti iš didžiulės įvairovės. Kadangi pasirinkimo tiek daug, aromatus rekomenduojame rinktis skiriant tam daugiau laiko, tokiu būdu gebėsite lengviau atskirti kvapus ir įvertinti jų atsiskleidusias natas ant savo kūno.

·       Kaip ketinate įsigyti kvepalus? Kitas svarbus pasirinkimas: pirksite internetu ar fizinėje parduotuvėje? Abu variantai turi savų pliusų ir minusų, tačiau pasirinkimą stipriai nulems tai, kiek galite skirti laiko kvepalų paieškoms. Užsisakydami internetu galite sutaupyti brangaus laiko, nes aromatai atkeliaus tiesiai į namus, taip pat apsipirkti galėsite iš skirtingų internetinių parduotuvių vienu metu. Tačiau perkant internetu gali apsirikti dėl savo pasirinkto aromato, ypač jei jo anksčiau neuostėte. Fizinių parduotuvių pliusas yra tai, kad kvepalus galite išbandyti tiek ant bandomųjų lapelių, tiek ant savo odos ir taip visiškai patirti aromato sluoksnius bei natas.

·       Kiek esate pasiruošę išleisti kvepalams? Aromatų kainą dažnai nulemia prekinis ženklas arba juose esanti kvapiųjų medžiagų koncentracija. Tikrieji kvepalai (Pure Parfum) kainuoja gerokai daugiau, o štai kvapusis vanduo (Eu de Parfum) arba tualetinis vanduo (Eu de Toilette) jau kainuos mažiau, tad svarbu rasti gerą kainos ir kokybės santykį. Pavyzdžiui, prekinis ženklas Maison Margiela siūlo prabangaus ir unikalaus aromato tualetinį vandenį už prieinamą kainą.

Svarbiausias klausimas – kam ketinate dovanoti kvepalus?

 Renkant aromatą kitam žmogui, ypač svarbu gerai tą žmogų pažinti, nes būtent tai gali nulemti, kaip tiksliai atitiksite jo skonį kvapams. Jeigu pakliuvote į situaciją, kai aromatą tenka išrinkti menkai pažįstamam kolegai arba tolimai tetai, tuomet atsižvelkite į kelis kriterijus:

·       Pareigos arba pomėgiai. Žinodami žmogaus užimamą poziciją, gebėsite įsivaizduoti jį dažniausiai supančią aplinką ir įvertinti, koks kvapas puikiai derėtų tokios erdvės etiketui arba pačiai asmenybei. Pavyzdžiui, ofise dirbančiai vadovei galima dovanoti kiek griežtesnius ir įmantresnius aromatus, kurie įgalins lyderės poziciją. O štai darželio auklėtojui ar mokytojui ieškokite lengvesnių kvapų, kurie neblaškys vaikų ir tiks prie santūrios aprangos.

·       Jeigu įmanoma, pasidomėkite žmogaus mėgstamais ar turimais kvepalais, taip galėsite suprasti, kurios kategorijos (medienos, gėlių, gaivūs ar rytietiški) aromatai yra jam priimtiniausi. Mėgstantiems nišinius ir išskirtinius aromatus, gali patikti tokie kvapai kaip Replica by the Fireplace.

·       Galiausiai, atsižvelkite į sezoną, jis gali pasufleruoti aromato intensyvumą ir deramumą. Vasarai rinkitės gaivų citrusinį ar vaisių bei gėlių kvapo tualetinį vandenį, o žiemai – šildančius medienos, gėlių ar rytietiškos kategorijos aromatus.

 Turėkite omenyje, kad kvepalai, net renkami sau, reikalauja šiek tiek laiko ir kantrybės, tad nusprendę įteikti tokią dovaną savo kolegai ar artimajam, įvertinkite savo turimas žinias apie žmogaus asmenybę ir pomėgius – būtent tai taps jūsų svarbiausiu pagalbiniu įrankiu.