Klausimas:

Labas vakaras, mano vyrui 37, jis jau penkis metus gydosi nuo hipertenzijos. Turi viršsvorį, bet kas blogiausia neatrodo storas, todėl jo tai nebaido, o mane - jo. vartoja vaistus ir žuvies taukus. Cholesterolis stabiliai - 6,5-6,8. Trigliceridai - 3,25, taigi padidėję. Tėvas jo šuntuotas, taigi jau paveldima. Maista ruošiu pati, namie, ir nenaudoju daug riebalų. Norint sumažinti trigl. ir chol kiekį kraujuje negalima kepto maisto. Noriu sužinoti Jūsų nuomonę, ar konvencinėje krosnelėje be riebalų ant grotelių kepta liesa mėsa taip pat yra kenksminga kaip ir kepta keptuvėje, o gal jos visai reiktų atsisakyti. Gal galite patarti, kur rasti daugiau informacijos apie cholesterolio ir trigliceridų dietas. Ačiū.