Klausimas:

Laba diena. Pries 2.5 metu pagimdziau sunu. Po gimdymo issibalansavo sveikata. Turejau reumatiniu sveikatos sutrikimu, rasta sarkoidoze, tulzies pusles akmenliges operacija ir galiausiai rasta skydliaukes veiklos sutrikimu.Nustatyta suletejusi skydliaukes veikla. Zymiu skydliaukes pakitimu nebuvo rasta. Buvo paskirta tiroksino doze po puse 50 mg tabletes doze.Po keturiu menesiu, t.y. 2010 m.liepos men. atlikus kraujo tyrimus tiroksino paskyre gerti po viena 50 mg tikroksino tablete. 2010 m.lapkricio men. atlikus vel tyrimus gydytoja paaiskino kad pritaikytas gydymas yra labai geras ir paliko gerti ta pacia 50 mg. tiroksino tablete i diena. Ir nutareme kad kitas vizitas pas ja turetu buti siu metu vasara.Siuo metu gyvenu Norvegijoje, auginu sunu ir planuoju rugpjucio men. grizti ir apsilankyti pas gydytoja. Taciau abejones iskilo stai tokios. Neseniai pries kelias dienas apsiciupinejau savo kakla, ir toks ispudis susidare, kad lyg ir padidejo mano skydliauke, atrodo truputi \"nezymiai\" pastorejusi. Isoriskai to pacio skydliaukes \"pastorejimo\"nesimato.Geriu auksciau minetus vaistus. Ansciau mano gyvenimo aktyvumas buvo labai pasyvus, visiskai nesportavau. Paskutinius tris menesius pradejau sportuoti gan aktyviai. Norejau paklausti, ar sportu as nesuaktyvinau skydliaukes veiklos? ar tai turi ka bendro? siuo metu neturiu galimybes nuvykti pas gydytoja, tai norejau suzinoti,gal man sumazinti tiroksino doze iki puses tabletes? ar gerti kaip geriau vaistus iki siol? ar aktyvi veikla negaletu tureti itakos mano supratimu skydliaukes padidejimui? Labai dekoju is anksto uz atsakyma. Su pagarba, Jurgita