+1
-0
+1
<strong>Du nuotaikingi ir madingi būdai per valandą sudeginti 600 kcal</strong>

Norite per vieną treniruotę sudeginti net apie 600 kcal? Šios dvi intensyvios ir nuotaikingos grupinės mankštos gali Jums ne tik tikti bei ir labai patikti. Išmėginkite jas ir galbūt bus tai ne tik puikus ir džiaugsmą keliantis būdas sportuoti, bet ir puikus laisvalaikio praleidimas! Kas žino, gal atrasite ir bendraminčių?

Dviračių fitnesas – puikus būdas didinti motyvaciją ir sudalyvauti intensyvioje treniruotėje

Intensyvi grupinė treniruotė, pasitelkiant stacionarius dviračius, dabar yra vienas populiariausių būdų per sąlyginai neilgą laiką sudeginti gana didelį kiekį kalorijų ir pasikrauti geros nuotaikos bei energijos. Beje, tokio tipo treniruotės rekomenduojamos tiems, kurie siekia gana greitai sulieknėti. Negana to,

– širdis ir sąnariai tokios treniruotės metu apkraunami mažiau nei, pavyzdžiui, bėgiojant. Dviračių fitneso treniruotės išsiskiria tuo, kad jos itin sparčiai degina kalorijas, stiprina įvairių grupių raumenis. Ypatingai stiprinami kojų, nugaros, pilvo ir krūtinės raumenys. Dviračių fitneso treniruotės metu didinama dalyvių fizinė ištvermė ir siekiama „užvesti publiką“. Tam naudojama nuotaikinga muzika, įvairūs vaizdai ekranuose, šviesų efektai, emocionalūs trenerio paraginimai ir padrąsinimai.

Treniravimasis grupėje užtikrina pastangas, reikalingas, siekiant neatsilikti nuo kitų treniruotės dalyvių. Be to, palaipsniui keičiamas treniruotės intensyvumas ją padaro dar efektyvesne ir užtikrina optimalų poveikį ne tik širdies ir kraujagyslių sistemai, bet ir visam organizmui.

„Kengūrų“ mankšta – puikus būdas linksmai praleisti laiką ir efektyviai pajudėti

Ši „kengūrų“ mankšta Lietuvoje įgauna vis didesnį populiarumą. Ji ne tik labai nuotaikinga, bet ir labai efektyvi. Specialūs batai tokiai mankštai buvo išrasti Rytų Europoje, tačiau jie iš pradžių naudoti tik reabilitacijai. Vėliau tokie batai buvo patobulinti taip, kad tiktų „plačiajai“ visuomenei.

Pastebėta, kad sportuojant su tokiais spyruokliavimo mechanizmus turinčiais batais ne tik efektyviau deginamos kalorijos, bet ir greičiau stiprėja raumenys bei mažiau kenkiama sąnariams. Apskaičiuota, kad tokį spyruokliavimą sukeliantys batai apkrovą sąnariams sumažina net apie 80 proc.

Taigi šios treniruotės tik ir tiems, kurie turi didesnio antsvorio ir tiems, kurie kenčia nuo pavojingo kaulo retėjimo (osteoporozės). Teigiama, kad šokinėjimo treniruotės nekenkia ir nugarai, o, priešingai, kaip tik stiprina nugaros raumenis (lėtinių nugarų skausmų priežastys dažniausiai susijusios su nusilpusiu nugaros raumenynu).

Teigiama, kad ši nuotaikinga „kengūrų“ mankšta ne tik padeda pasiekti puikių fizinių rezultatų, bet ir gerina nuotaiką bei miegą, didina darbingumą ir pasitikėjimą savimi. Pasirodo, kad ši mankšta labai naudinga ir psichologinei asmens sveikatai – malonus šokinėjimas bei spyruokliavimas turi psichoterapinių galių.

Treniruočių metu naudojama nuotaikinga muzika, keičiamas intensyvumas, siekiama „užvesti“ publiką. Kengūriniai batai sukurti taip, kad asmuo negalėtų pavirsti – tai gana saugus ir efektyvus sportavimo būdas, tinkamas net senjorams, kuriems fizinis aktyvumas ir aktyvus socialinis gyvenimas yra ypatingai svarbūs.