Odos šveitimo nauda ir keletas natūralių šveitiklių receptų

Mūsų oda nuolat atsinaujina. Kiekvieną dieną tam tikras skaičius ląstelių apmiršta ir kaupiasi ant paviršinių odos sluoksnių. Kuo labiau apmiršta oda, tuo ji tampa pilkesnė, be to, ji praranda natūralų spindesį bei stangrumą. Dėl to odą verta reguliariai nušveisti, kad ji lengviau atsinaujintų, labiau spindėtų, būtų sveikesnė.

Spalvinga šveitiklių sudėtis

Pagrindinė šveitiklio sudėtinė dalis, padedanti pašalinti suragėjusį, apmirusį ir papilkėjusį odos sluoksnį, yra šiurkščios dalelės. Jos gali būti įvairiausio smulkumo. Šios dalelės maišomos su geliais, kurie tinka ir sausesnei, ir riebesnei odai. Tačiau geriausia, kad sausai ir jautriai odai naudojami kreminės struktūros šveitikliai, o riebiai odai labai tinka riebalus sugeriantys ir poras sutraukiantys odos šveitikliai, kuriuose šiurkščios dalelės sumaišytos su negyvosios jūros purvu, baltojo ar juodojo molio milteliais ir panašiai. Odos šveitikliai gali būti papildyti eteriniais aliejais, augaliniais ekstraktais ir kitomis naudingomis sudėtinėmis dalimis.

Keletas šveitimo taisyklių

Šveičiama drėgna ir prieš tai nuvalyta, nuprausta oda. Šveičiama švelniai ir neskubant. Negalima šveisti odos aplink akis, o šveičiant kūną daugiau dėmesio reikia skirti labiau išsausėjusioms kūno sritims, pavyzdžiui, alkūnėms. Po procedūros šveitiklio likučiai pašalinami drungnu arba šiltu vandeniu (jis negali būti per karštas ir per šaltas). Po odos nušveitimo itin naudinga patepti veidą įprastu drėkinančiu ir (arba) maitinančiu kremu, o kūną – mėgstamu kūno kremu. Jei buvo naudojamas paprastas, maitinančių savybių neturintis veido šveitiklis, tuomet po nušveitimo procedūros labai naudinga užtepti maitinančią kaukę – oda geriau pasisavina jose esančias naudingas medžiagas, nes ji tampa „atviresnė“.

Keletas perspėjimų

Dėmesio – neeksperimentuokite su naujomis priemonėmis prieš svarbias progas – oda gali sudirgti, parausti, tapti jautri. Jei taip nutiko, tuomet žinokite, kad tokia priemonė Jums tiesiog netinka. Vis dėlto trumpai trunkantis odos paraudimas dar nėra ženklas, kad padarėte kažką blogai – galbūt tiesiog suaktyvinote odos kraujotaką. Netrukus odos būklė turėtų tik pagerėti.

Reguliarumas ir natūralesnės alternatyvos

Odą naudinga nušveisti kas savaitę vasarą ir bent vieną – du kartus per mėnesį žiemą. Jei oda nėra labai jautri, ją galima šveisti ir du kartus per savaitę. Žinoma, tai reikia padaryti kuo švelniau, kad oda netaptų pažeista ir dar labiau sudirgusi. Įvairiausių odos šveitiklių pasirinkimas itin didelis, bet visuomet galime rinktis natūralesnę ir pigesnę alternatyvą – namuose pagamintus odos šveitiklius.

Pateiksime keletą natūralių odos šveitiklių idėjų – galbūt vieną kitą receptą nuspręsite išmėginti ir Jūs

  • Maltos kavos tirščiai – puiki tonizuojančio ir atgaivinančio šveitiklio sudėtinė dalis. Įpilkite šiek tiek mėgstamo aliejaus – makadamijų, sezamų, saulėgrąžų, argano ar sėmenų ir gausite puikų, natūralų, odos spindesį atnaujinantį šveitiklį.
  • Švelnus ir priešuždegiminių savybių turintis medaus šveitiklis gaunamas sumaišius porą šaukštų skysto medaus ir šaukštą kviečių arba avižų sėlenų. Jei įspausite šiek tiek citrinos sulčių, gausite odą skaistinantį ir šviesinantį šveitiklį.
  • Jautriai ir sausai odai tinkantis šveitiklis gaunamas sumaišius kelis šauktus maltų avižinių dribsnių ir šaukštą grietinėlės. Šiuos ingredientus reikia išmaišyti taip, kad būtų gaunama vientisa košelė.
  • Odos uždegimines reakcijas malšinantis ir jos regeneraciją skatinantis odos šveitiklis gaunamas sumaišius du šaukštus jūros druskos ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Labai naudinga įlašinti kelis lašus pušų eterinio aliejaus – tuomet šveitiklis veiks ir atpalaiduojančiai.

Šaltinis | Pasveik.lt