Apsaugokite plaukus nuo senėjimo

Sensta ne tik visas organizmas, tačiau ir plaukai. Visą tai lemia bėgantis ir nepalaukiantis laikas. Jums kai ką reikia žinoti apie tai, kas nutinka Jūsų plaukams, kai uždegate papildomą žvakutę ant savo torto kiekvienais metais, kad išvengtumėte metų žalos. 

Plaukų ekspertai iš Indijos teigia, kad plaukai turi savo raidos ciklą, kuris keičiasi kas tris metus ir keturis mėnesius. Po truputį kinta plauko struktūra, o kartais net ir forma.

Senėjimo ženklai

Kai Jūs senėjate, plaukai laikui bėgant tampa taip pat silpnesni ir trapesni kaip ir Jūsų kaulai. Plaukai pradeda labiau sausėti bei retėti.

Paprastai plaukai pradeda žilti kažkur nuo keturiasdešimties. Plaukai atrodo kur kas stipresni ir blizgesni, kai esate jauna, tačiau artėjant menopauzei galite pastebėti bent šiek tiek pakitusią Jūsų plaukų struktūrą. Taip pat turėtumėte suprasti, kad plaukų senėjimui turi įtakos ir genai.

Maistas gražiems plaukams

Nesveikas gyvenimo būdas tiesiogiai veikia ne tik Jūsų išvaizdą, tačiau ir plaukus. Kaip ir Jūsų kaulams, plaukams taip pat reikia nemažai kalcio ir baltymų. Todėl rekomenduojama į savo mitybą įtraukti špinatus, omega-3 vitaminų, kuriuos galite rasti žuvyje.

Norint kuo ilgiau išlaikyti gražius plaukus taip pat patartina vartoti: pieną, soją, sojų pupeles, riešutus bei gerti kuo daugiau vandens kiekvieną dieną.

Jums reikėtų pasakyti NE…

Stenkitės savo plaukus apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ir rūpinkitės jais ypač, kai jie yra drėgni. Plaukus plaukite kartą per dvi dienas arba tris, kad išlaikytumėte juos švarius.

Nepatartina piktnaudžiauti dirbtinais dažikliais bei dažnai sausinti plaukus džiovintuvu ar tiesinti tiesintuvu. Taip pat neplaukite plaukų muilu. Naudokite šampūnus ir kondicionierius, su kuo mažesniu kiekiu sunkiųjų chemikalų.

Aliejaus nauda

Naudokite aliejus plaukams. Ypač naudinga, jei juos ant plaukų tepsite kartu ir masažuodama galvą (tokį masažą patartina daryti kartą per savaitę), taip tik pagerinsite savo galvos odos kraujotaką. Aliejus yra natūralus kondicionierius Jūsų plaukams, todėl jį naudoti galite tris kartus per savaitę su kiekvienu plovimu.

Pasinaudodama šiais patarimais, bent šiek tiek apsaugosite plaukus nuo senėjimo. Jei turite ir Jūs kokių specialių būdų, kaip prižiūrite savo plaukus – palikite komentarą.