+8
-0
+8
20 įdomiausių faktų apie seksą

Seksas – puiki tema pokalbiui. Ir ji apipinta daugybe įdomybių. Seksualinė veikla žinoma nuo pat žmonijos aušros. Pirmieji žmonės buvo panašesni į gyvūnus, ne į šiuolaikinius žmones. Tačiau nuo to laiko žmonių populiacija padidėjo iki septynių milijardų žmonių, yra tik viena priežastis, kodėl tai įvyko – seksas.

Šiame straipsnyje apžvelgiame įstabiausius faktus apie seksą, kurių greičiausiai nežinojote. Dalis jų pagrįsti moksliniais tyrimais, kiti gi atkeliavo tiesiai iš vidurinės mokyklos biologijos vadovėlio. Atsakome į tokius klausimus, kaip, pavyzdžiui, kiek žmonių mylėdamiesi naudojasi mobiliuoju telefonu? Kiek mūsų pasiduoda vienos nakties nuotykio pagundai keliaudami? Ar gali oralinis seksas palengvinti rytinį pykinimą? Kaip gali antrojo ar ketvirtojo piršto dydis nusakyti penio ilgį? Štai 20 įdomiausių faktų apie seksą!

1.Apie pusė žmonių yra patyrę vienos nakties nuotykį keliaudami

Keliaudami žmonės labiau linkę įsivelti į vienos nakties nuotykius. „HostelBookers.com“ atlikta apklausa atskleidė, kad 51 proc. vyrų ir 41 proc. moterų turėjo vienos nakties nuotykį kelyje ar kitoje šalyje. Imtis buvo didelė – 11 000 keliautojų. Tyrimas taip pat atskleidė, kad 16 proc. minėtų nuotykių ieškotojų išdavė savo partnerius. Be to, 43 proc. tos pačios kelionės metu lytinių santykių turėjo su daugiau nei vienu partneriu.

2.Sunkiasvoriai vyrai sekso metu ištvermingesni

Galvas aukštyn, sunkiasvoriai, yra kuo džiaugtis. Tyrimo metu nustatyta: kuo sunkesnis esate, tuo, tikėtina, būsite ištvermingesnis lovoje. Sunkiasvorių skverbtis sekso metu tęsiasi vidutiniškai 7,3 min., o lieknų vyrų – varganas 1,8 min. Taip yra dėl to, kad stambesni vyrai turi moteriško hormono estradiolio. Jis atitolina orgazmą, blokuodamas vyriškus lytinius hormonus. Taigi laikas vėl pakramsnoti!

3.20 proc. žmonių mylėdamiesi naudojasi išmaniuoju telefonu

Žmonės sekso metu užsiima keisčiausiais dalykais. Neseniai atlikto tyrimo metu buvo išsiaiškinta, kad kas penktas žmogus mylėdamasis naudojosi išmaniuoju telefonu. Iš 2 000 respondentų tai darę prisipažino apie 200. Vis dėlto skaičius pasirodė labai didelis, kai buvo pasirinkti respondentai nuo 18 iki 34 metų amžiaus. Norėdami pasiekti didžiausią malonumą sekso metu, atsisakykite šio blaškančio užsiėmimo. Palikite kitame kambaryje ar net išjunkite. Juk telefonas bus išjungtas vos dešimt jūsų gyvenimo minučių, tiesa?

4.Seksas mažina stresą

Atsikratyti įtampos gali padėti nemažai dalykų, pavyzdžiui, diafragminis kvėpavimas. Vis dėlto ar žinojote, kad padėti gali ir seksas? Tyrimo, kuriame dalyvavo 24 moterys ir 22 vyrai, metu tiriamieji nurodė, kad užsiimdami vaginaliniais lytiniais santykiais puikiai numalšino stresą. Be to, šie žmonės malšino įtampa efektyviau, palyginti su tais, kurie masturbavosi arba visai nesimylėjo. Išvadose teigiama, kad seksas normalizuoja kraujo spaudimą, nuramina.

5.Rytinį pykinimą malšina oralinis seksas

Olbanio universiteto psichologas sukūrė nuostabą keliančią teoriją. Jis tvirtina, kad būsimos motinos turėtų nuryti kūdikio tėvo spermos, norėdamos numalšinti rytinį pykinimą. Psichologas mano, kad moteris kamuoja rytinis pykinimas, nes jų kūnai atmeta spermą kaip svetimkūnį. Anot jo, jei moterys nurytų pakankamai spermos, pastaroji jų organizmui taptų natūraliu dalyku, todėl sumažėtų ar visai nebekamuotų pykinimas. Šiuo metu tai tik hipotezė, reikia daugiau tyrimų.

6.Apie pusė pasaulio gyventojų mieliau už seksą renkasi kavą

Neseniai atliktas tyrimas atskleidė, kad 50 proc. gyventojų rytą mieliau rinktųsi kavą nei seksą. Tokią apklausą atliko „Le Méridien“ viešbučiai ir kurortai. Apklausoje dalyvavo 7 455 asmenys iš Prancūzijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Indijos, Kinijos, Vokietijos ir JAV. Penki iš dešimt respondentų teigė, kad be sekso ištvertų ilgiau nei be kavos. Jie tikino, kad kava padeda jiems būti kūrybiškesniems, taip pat labiau atpalaiduoja nei seksas. Atrodo, kad kai kurie žmonės išties negali nieko daryti, pirmiau neišgėrę puodelio kavos.

7.Seksas gali padėti geriau pasijusti sunegalavus

Ar žinojote, kad orgazmas ir seksualinis susijaudinimas skatina imuninę sistemą? Tyrimo metu nustatyta, kad seksualinis susijaudinimas ir orgazmas didina adrenalino ir prolaktino plazmos koncentraciją kraujyje. Taip pat didėja ir leukocitų kiekis kraujyje. Leukocitai padeda apsaugoti kūną nuo infekcinių ligų bei virusų. Vis dėlto svarbu apsilankyti pas gydytoją, kad jis išrašytų receptinių vaistų, jei minėtieji nepadeda. Seksas gali padėti, tačiau negydo visų negalavimų.

8.Gydo galvos skausmus

Žurnale „Cephalalgia“ publikuotas tyrimas atskleidė, kad mylėjimasis gali palengvinti galvos skausmus ir migreną. Tyrimo metu apklausti 800 migrena ir 200 galvos skausmais besiskundžiantys asmenys. Net 6 iš 10 respondentų nurodė, kad seksas palengvino migrenos sukeltus skausmus. 37 proc. asmenų, kenčiančių galvos skausmus, taip pat patvirtino, kad seksas sumažino nemalonius simptomus. Tyrimo išvadose teigiama, kad jei pasiekiate orgazmą, skausmas kankins mažiau.

9.Dėvėdami kojines galite patirti pakartotinį orgazmą

Pasirodo, šaltos pėdos gali užkirsti kelią orgazmui. Tyrime nustatyta, kad sekso metu orgazmą patyrė 50 proc. tiriamų moterų. Moterys niekada nedėvėjo kojinių. Buvo pastebėta, kad apsimovus kojines, orgazmą patyrė 80 proc. moterų. Kodėl taip nutiko? Dr. Gertas Holstege‘as aiškina, kad kojinių dėvėjimas sukuria malonią aplinką, padedančią nuraminti smegenų sritis – migdolą ir prefrontalinę žievę – tai ir lemia daug malonesnę seksualinę patirtį.

10.Kokosų aliejų galite naudoti kaip lubrikantą

Paprastai teigiama, kad lubrikantas užsiimant seksu svarbus, jis gali padėti lengviau pasiekti kulminaciją. Gera, veiksminga alternatyva lubrikantui yra kokosų aliejus. Tai – visiškai natūralus produktas, jame nėra konservantų ar priedų. Gydytojai taip pat pritaria – šis aliejus yra geresnis lubrikantas nei kiti vandens pagrindo gaminiai. Jis veikia ilgiau. Be to, kokosų aliejus taip pat gali apsaugoti nuo žalingos pienligės infekcijos, kuri kankina daugybę moterų.

11.Kulkšnies kasymasis toks pat malonus kaip seksas

„Wake Forest“ medicinos mokyklos tyrėjai mano, kad didžiausias pasitenkinimas patiriamas, kai kasoma kulkšnis. Pastaroji kaip maloniausia kasymosi vieta žmogaus kūne nurungė net nugarą. Niežuline aksompupe mokslininkai trynė respondentų kaktą, kulkšnį ir nugarą, kad šios kūno dalys panižtų. Buvo paprašyta nesikasyti penkias minutes. Paskui – kasytis ir įvertinti, kurią kūno dalį kasantis patiriama daugiausia malonumo. Tyrimo išvada – kasytis kulkšnį taip pat malonu, kaip mylėtis.

12.Elektronikos žinovai bei „Android“ platformos vartotojai mylisi dažniau nei tu

Tyrimai parodė, kad lesbietės patiria daugiau orgazmų nei biseksualios ir tradicinės pakraipos moterys. Be to, vieniši vyrai ir moterys, dirbantys elektronikos srityje, taip pat išsiskiria kaip dažniausiai pasaulyje patiriantys orgazmą. Vieno tyrimo metu išsiaiškinta, kad 64 proc. šių asmenų orgazmą patiria reguliariai. Tyrimo išvadose teigiama: 60 proc. Majamyje gyvenančių žmonių patiria orgazmą. „Android“ sistemos vartotojai, palyginti su kitų išmaniųjų platformų vartotojais, orgazmų patiria daugiausiai. Laikas pasikeisti telefoną.

13.Vyrai apie seksą pagalvoja kas septynias sekundes

Faktais tai ar mitas? Jei vyras susimąsto apie seksą kas septynias sekundes, tai reiškia, kad jis apie tai pagalvoja 6 000 kartų per dieną. Norėdama išsiaiškinti daugiau, Terri Fisher atliko tyrimą. Mokslininkė suskirstė respondentus – 283 koledžo studentus – į tris grupes. Kiekvienam davė po spragtuką ir nurodė jį spustelti, kai tik pagalvos apie seksą, maistą ar miegą. Nustatyta, kad apie seksą vyrai pagalvojo apie 19 kartų per dieną, o moterys – apie 10 kartų. Tiesą sakant, vyrai dažniau susimąstydavo apie miegą ir maistą, o ne apie seksą.

14.Mėnesinių ciklo sutrikimus galima sureguliuoti reguliariai mylintis

Jei jūsų mėnesinių ciklas nereguliarus, mylėkitės kartą per savaitę ir sekite, kas bus toliau. Kolumbijos ir Stanfordo universitetų tyrėjai išsiaiškino, kad seksas iš tiesų gali sureguliuoti mėnesinių ciklą. O jį išlaikyti reguliarų gali padėti tokie maisto produktai kaip liesa mėsa, visi ne balti maisto produktai, kiaušinių tryniai ir juodasis šokoladas. Jame yra flavonoidų, mažinančių trombocitų sulipimą. Jei niekas nepadeda, pasikonsultuokite su gydytoju.

15.Šaukštelis sėklos turi 36 kalorijas

Šaukštelis sėklos turi tiek pat kalorijų kaip ir šaukštas kininių pupuolių. Įprastai ejakuliacijos metu išskirtos spermos gramas baltymų turi 4 kalorijas, gramas angliavandenių – 4 kalorijas, gramas riebalų – 9 kalorijas. Joje taip pat yra kalcio, chlorino, cholesterolio, citrinų rūgšties, kreatino ir fruktozės. Tai ar partnerė galėtų pastorėti, jei praris jos? Tikrai ne.

16.Ilgesni pirštai gali reikšti ilgesnį penį

Pažvelkite į savo dešinę ranką. Ar jūsų rodomojo ir bevardžio pirštų dydžiai skiriasi? Jei taip, pasižymite geresnėmis galimybėmis turėti ilgesnį penį nei tuo atveju, jei pirštai būtų lygūs. „Asian Journal of Andrology“ nurodo, kad nedidelis skirtumas tarp minėtų pirštų siejamas su ilgesniu peniu. Taip, būtent dėl to ta mergina vakar klube taip apžiūrinėjo tavo ranką. Santykis tarp šių dviejų pirštų taip pat susijęs su tikimybe patirti širdies smūgį, taigi gera naujiena turi ir blogąją pusę.

17.31 proc. vyrų vaidina patiriantys orgazmą

Lovoje vaidina ne tik moterys. Pasirodo, vyrai irgi. Remiantis „Sex Survey“, trys iš dešimties vyrų praeityje yra suvaidinę orgazmą. Korespondentas klausinėjo praeivių Niujorko gatvėse apie jų seksualinį gyvenimą. 2013 m. Australijoje atliktas tyrimas taip pat atskleidė, kad 23 proc. vyrų yra suvaidinę orgazmą. Abrahamas Morgentaleris teigia, kad kulminacijas suvaidinantys vyrai, norėdami nuslėpti nemalonų faktą nuo partnerių, skubiai atsikrato prezervatyvų.

18.Sėkla gali užkirsti kelią aknei

Visi žinome – sperma yra neatskiriama gimimo proceso dalis. Tačiau be pastarosios ji turi daugybę kitų paskirčių. Joje yra junginio, vadinamo sperminu. Jis gali būti naudojamas kaip antioksidantas, norint atsikratyti raukšlių, išlyginti odą. Norvegų įmonė „Bioforskning“ spermą pavertė netgi nuo odos senėjimo saugančiu grožio produktu. Sakoma, kad sperma 30 kartų veiksmingesnė už vitaminą E.

19.Kai mylite savo partnerį, seksas kur kas malonesnis

„Penn State Abington“ koledžo sociologė atliko tyrimą, siekdama išsiaiškinti, kas lemia puikų seksą. Mokslininkė apklausė 95 moteris nuo 20 iki 68 metų amžiaus. Tyrimo išvada buvo tokia: abipusė partnerių meilė būtina, norint patirti nuostabią seksualinę patirtį. Respondentės aiškino, kad jautėsi ne tokios drovios, buvo labiau linkusios tyrinėti savo seksualumą. Taip pat jautė partnerių pasitikėjimą bei pagarbą kuriant malonią atmosferą, kuri būtina norint patirti maksimalų malonumą.

20.Seksas – tai ilgas gyvenimas

1997 m. atlikto tyrimo duomenimis, dukart ar daugiau kartų per savaitę besimylintiems vyrams grėsė 50 proc. mažesnė rizika mirti dėl bet kokių priežasčių. Seksas taip pat padeda geriau miegoti naktį, o tai prisideda prie sveikesnio gyvenimo būdo. Be to, leidžia patraukliau atrodyti. Iš karto po pasimylėjimo oda švyti. Tyrimai parodė, kad reguliarus mylėjimasis gali sumažinti prostatos vėžio riziką. Vis dėlto kitų tyrimų duomenys rodo, kad dažnai besimasturbuojantys jauni vyrai gali susirgti ankstyvu prostatos vėžiu.