+9
-0
+9
7 labai keisti dalykai, galintys nutikti sekso metu

Regėjimo praradimas orgazmo metu ir kiti keisti dalykai, kurie išties gali nutikti užsiimant seksu

Prisiminkite: juk kai sužinojote, kas yra seksas, argi nebuvote šiek tiek… suglumę? Sužinoję apie šiuos šokiruojančius sanguliavimo faktus, pasirenkite patirti tą jausmą iš naujo. Turint omenyje, kas iš tiesų gali nutikti lovoje, kyla daugybė klausimų, taigi už pasakėlių apie paukštelius ir bitutes iš tikrųjų slypi daugybė abejonių – negi tai išties įmanoma. Skaitydami šį straipsnį, atsakomybę prisiimate patys, nes jis gali visiems laikams pakeisti jūsų suvokimą apie miegamojo malonumus!

1.Oralinio sekso metu žandikaulius gali surakinti mėšlungis

Tikriausiai girdėjote pasakymą, kad oralinis seksas reikalauja nemažai pastangų. Taip ir yra, o šalutinis per intensyvios oralinės veiklos poveikis gali būti būklė, vadinama laikinuoju žandikaulio funkcijos sutrikimu (angl. TMS). „Žandikaulio mėšlungis yra dažnas šalutinis per ilgai trunkančio čiaumojimo reiškinys, – teigia dr. Jamie Turndorfas, knygos „Kiss Your Fights Goodbye“ autorius. – Kartais žandikaulis gali pavargti prieš pat lemiamą akimirką!“ Ką pataria Turndorfas? „Pereikite prie antro dublio – „rankdarbių“… ne, ne siuvinėjimą turiu omenyje!“

2.Jo „plaukikai“ gali keliauti 12 m/s greičiu

Kai vaikinas perspėja jau „šausiąs savo patranką“, procesas tampa nebesustabdomas, nes pirminiu ejakuliacijos momentu vyro sperma gali šauti greičiau nei pasaulio 100 m bėgimo rekordą pasiekęs bėgikas, t. y. apie 37 km per valandą. Tai reiškia, kad sperma tiesiogine šio žodžio prasme iššauna – skuba rasti kiaušinėlį, kurį galėtų apvaisinti.

„Tokį nepaprastą sėklos išstūmimo greitį paaiškina Darvino natūraliosios rūšių atrankos teorija, – teigia Long Ailendo Niujorke porų bei sekso terapeutas,  dr. Joelas D. Blockas. – Sperma atlieka misiją. Tam reikalingas greitis, nes reikia įveikti sudėtingą maršrutą. Kad pasiektų gimdos kaklelį, spermijai apie penkias minutes keliauja vagina, t. y. apie 15 cm – iki 72 val., kol pasiekia kiaušinėlį. Be tinkamo greičio kiaušinėlio gali ir nepasiekti. Jei spermos gyvybingumas nusloptų dar prieš pasiekiant tikslą, mūsų rūšis pradėtų nykti.“

Taigi išvada: kai jis jau rengiasi smūgiuoti, greičiausiai norėsite tam pasirengti.

3.Galite pradėti dusti… tiesiogine šio žodžio prasme

Sekso metu patinsta nemažai organų. Įskaitant ir jūsų nosies vidinę pusę. Na ir kas, sakysite. Medaus mėnesio rinitas – tai būklė, kai lytinių santykių metu užgula nosį. Pasirodo, nosies gleivinė yra iš tos pačios erektilinės medžiagos kaip genitalijos, todėl, kai susijaudinate, ji irgi gali pritvinkti kraujo, dėl to pasidaro sunkiau kvėpuoti. Anot seksologės dr. Carol Queen, taip yra dėl mylintis padidėjančio kraujo pritekėjimo. Situaciją pagerinti gali laiku į nosį sulašinti keli lašai vaistų, leidžiančių lengviau kvėpuoti, nes bandyti bučiuotis užkimšta nosimi – nieko smagaus!

4.Artėjant orgazmui moters lytiniai organai susitraukia

Mylintis kai kurie organai plečiasi, kiti – traukiasi. Įskaitant ir makštį. Artėjant moters orgazmui, makštis susitraukia net 30 proc. Toks susitraukimas greičiausiai vyksta dėl to, kad kulminacijos metu moteris būtų jautresnė.

„Prieš pat orgazmą, susijaudinimui pasiekus kulminaciją, trečdalio vaginos audiniai paburksta, įsitempia tarpvietės raumuo, taigi tiesa, kad vaginos įeigos skersmuo mažėja, – sako dr. Turndofas. – Tačiau kita vertus, kita vaginos dalis pučiasi it koks rezervuaras, taip ji ruošiasi priimti atkeliaujančią spermą.“

5.Jūsų kūno reakcija į spermą gali būti mirtina

Nors tai palyginti neįprasta, tačiau kai kurios moterys gali būti alergiškos savo partnerio sėklai. Simptomai pasireiškia sąlyčio vietoje (niežėjimas, perštėjimas) arba visame kūne (dilgėlinė ar dar stipresnė alerginė reakcija). Pasak dr. Queen, paprastai tai būna alergija baltymams, labai panaši į alergiją kiaušiniams, būdingą kai kuriems žmonėms; simptomai gali būti vidutinio stiprumo arba sunkūs, kūnas gali reaguoti į bet kokią sėklą arba tik vieno partnerio spermą.

Ar yra koks gydymas? Jei pasireiškia sunkūs simptomai, gali reikėti į pasimatymus nešiotis automatinį epinefrino injektorių. Ar galite tai įsivaizduoti? „Žinoma, galime mylėtis, bet pirmiau turėsi įdurti man šio injektoriaus adata, prieš „įdurdamas“ kitu įnagiu.“ Cha! Dabar ši alergija gali būti gydoma kaip ir visos kitos, kai daromas nuolatinis poveikis nedidelėmis alergizuojančios medžiagos dozėmis (tokiu atveju privaloma kuo dažniau mylėtis… ak, kaip žiauru). Vis dėlto, kalbant rimtai, reikia pasakyti, kad jei pasimylėję patiriate minėtus simptomus, dr. Queen siūlo pasikonsultuoti su alergologu, jis nustatys jums tinkamiausią gydymo planą, nes alergija sėklai gali progresuoti ir kai kuriais atvejais gali būti mirtina.

6.Priartėjus prie orgazmo, neįmanoma kontroliuoti, kas vyksta

„Ak, ak, ak… oi, luktelk, noriu užsirašyti, kokią žinutę rytoj darbe reikia nusiųsti viršininkui.“ Na, žinoma, sėkmės užsirašinėjant… Pasirodo, jei jau esate vos per žingsnį nuo orgazmo, negalėsite sukontroliuoti, kas vyks po to. „Jei jau esate bepatirianti orgazmą, tai tarsi nevaldomas seksualinis krovininis traukinys, jo sustabdyti neįmanoma“, – teigia dr. Turndorfas. Orgazmas, jei jau prasidėjo – kaip čiaudulys – negali būti sustabdytas, nes tai – fiziologinė reakcija. Kitais žodžiais tariant, privalėsite „išgyventi“ orgazmą dar prieš tai, kai nuspręsite jam sukliudyti ar prieš darydami bet kokį kitą veiksmą.

7.Nuo pernelyg didelio malonumo galite apakti

Ar kada nors, kai dar buvote vaikai, jus įspėjo, kad pernelyg daug masturbuojantis galima apakti? Na, atrodo, šios bobučių pasakos turi pagrindą! Anot dr. Blocko, esama tokios būklės, kuri vadinama aklumu sekso metu. Pagrindinė fiziologinė priežastis gali būti siejama su kraujo pritvinkimu. Kai patiriamas orgazmas, kraujagyslės susiaurėja, t. y. susiaurėja kraujagyslių sienelės, o tai gali varžyti kraujo patekimą į akis. Tačiau nesijaudinkite, tai – laikinas sutrikimas, rega grįš, kai tik normalizuosis kūno procesai. Įdomu tai, kad toks kraujotakos apribojimas kai kuriems žmonėms gali sukelti laikiną poorgazminį klausos praradimą.

Koks nuostabus būdas apkursti ar apkati, ar ne? Mes galime paaiškinti, kodėl tai vyksta, tačiau, turint galvoje, kas gali nutikti, išmintingai pasirinkti partnerį lovoje – tik jūsų reikalas.