Aistrą palaikantys maisto produktai

Kalbame ne tik apie seksualiai atrodančius, tekstūra ar vaizdu įaudrinančius produktus. Esama ir produktų, kurie skatina už seksualinį aktyvumą atsakingų hormonų gamybą:

Arbūzai

Kartais arbūzai net vadinami „natūralia viagra“ ir nenuostabu – arbūzuose yra kraujotaką skatinančio citrulino.

Pinijų riešutai

Pinijos – seksualinį apetitą didinančio cinko šaltinis. Kiti cinko šaltiniai – braškės, avietės,

Jautiena

Jautienoje taip pat yra cinko bei geležies, padedančos raudonosiems kraujo kūneliams aprūpinti organizmą deguonimi, tad suteikiančios energijos. Be to, šioje mėsoje yra ir ištvermę palaikančių baltymų ir vitamino B.

Juodasis šokoladas

Taip, tai tiesa – juodojo šokolado sudėtinė dalis fenelitilaminas skatina už laimę atsakingų endorfinų ir dopamino gamybą.

Karštieji prieskoniai

Kajeno pipirai skatina kraujotaką, o muskatas, šafranas, cinamonas – plačiai žinomi afrodiziakai. Vien užuodus šių prieskonių  pagerėja nuotaika, nurimsta nervai.

Šparagai

Šparagai turi folio rūgšties, vitamino B, dalyvaujančio per orgazmą susidarančio histamino gamyboje.

Graikiški riešutai

Juose daug omega 3 riebiųjų rūgščių, skatinančių minėtojo dopamino gamybą bei aminorūgšties  arginino, prisidedančios prie spartesnės kraujotakos. Šios aminorūgšties yra ir migdoluose, kiaušiniuose.

Kriaušės

Kriaušėse esantis vitaminas C didina spermos kiekį ir gerina spermos kokybę. Kiti žinomi vitamino C šaltiniai – citrusiniai vaisiai, paprikos.

Špinatai

Špinatai – magnio šaltinis, o magnis gerina kraujotaką, tad lengviau seksualiai susijaudinama ir seksualiniai santykiai tampa malonesni. Kiti magnio šaltiniai – įvairūs riešutai, žuvis, bananai, avokadai ir t.t.

Žalioji arbata

Žaliosios arbatos sudėtinės dalys katechinai gerina kraujotaką į apatinę kūno dalį.

Bulvės

Bulvėse gausu dar vienos kraujotaką gerinančios ir nuotaiką keliančios medžiagos – kalio. Kiti kalio šaltiniai – jogurtas, bananai ir t.t.

Kava

Kava itin gerai seksualiai nuteikia moteris.

Medus

Medus palaiko energijos lygį, ištvermę.

Imbieras

Nustatyta, kad imbieras gerina seksualinę funkciją.

 

Straipsnio autorė – Giedrė Janušaitė (Šaltinis – NUTRITIOUS LIFE, EATTHIS)